To niech chociaż sprawdzi w Czarnej. Wyślij go tam po prezerwatywy. :lol:Cytat:
Jak bym miał na nim polegać, to pewnie jeszcze przez najbliższe 3 lata byś jeździł do Sanoka po plaster
Długi
Powiedz mu, że to dla Putina. :idea:
Wersja do druku
To niech chociaż sprawdzi w Czarnej. Wyślij go tam po prezerwatywy. :lol:Cytat:
Jak bym miał na nim polegać, to pewnie jeszcze przez najbliższe 3 lata byś jeździł do Sanoka po plaster
Długi
Powiedz mu, że to dla Putina. :idea:
Barszczu dlaczego powinien zglaszac do UG ?
DO nadzoru i do izby , to i owszem tak,ale dlaczego do UG ? E chyba nie.... raczej nie
Do Izby Aptekarskiej nie ma obowiązku, a UG (UM Krosno dla tego przykładu) żąda takich danych od aptek w Krośnie powołując się na coś tam - nie pamietam co, stąd domniemywam, że jest obowiązkiem aptekarza zgłoscić zmianę godzin otwarcia apteki.Cytat:
Barszczu dlaczego powinien zglaszac do UG ?
DO nadzoru i do izby , to i owszem tak,ale dlaczego do UG ? E chyba nie.... raczej nie
Dziwnie mi tu barszczu odpowiadasz , widać mamy różne przepisy .
W moim rejonie w żądnym przypadku nie zawiadamiamy Urzędów Gmin i Miast , natomiast nie zawiadomienie Izby Aptekarskiej o jakiejkolwiek zmianie , np. w godzinach urzędowania apteki - jest niedopuszczalne .
Stawiam na to , iż UG w Lutowiskach nie wie co jest grane .
Nie chce mi się w tej chwili szukać konkretnego przepisu, ale wydaje mi się, że urzędy gmin muszą być powiadamiane o wszelkiej działalności handlowo - usługowej na ich terenie. W celu koordynacji i ogólnego nadzoru.
Wiąże się to (między innymi, bo nie tylko o to chodzi) z takim ważnym aktem prawa miejscowego, jakim jest miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego.
A powinien wiedzieć!Cytat:
Zamieszczone przez iza
UM w KROŚNIE na początku roku wysyła do aptek w Krosnie pismo z żądaniem takich informacji oraz z przypomnieniem, że wszelkie zmiany nalezy zgłaszać niezwłocznie.
apteka jest czynna bynajmiej w tamtym tygodniu była
każdy ma troche racji stały bywalec tez ma racje bo wtedy co był to pewnie była zamknięta bo tak sie czasami zdazało co z tego że jest apteka jak nic w niej nie ma :D
nawet witamin
pozdrawiam
śpiesze się i póżniej opisze sprawę lepiej
pozdrawiam