Odp: konie w Bieszczadach
Gospodarze poinformowali, że niedawno przenieśli konie do innej wsi i nie zdążyli zaktualizować oferty..
Po 3 dniach mieliśmy dość i chcieliśmy zmienić kwaterę, ale... usłyszeliśmy, że nie zostanie nam zwrócona ani jedna złotówka za niewykorzystany pokój (rezerwacja zrobiona w przeddzień przyjazdu, więc blokowanie miejsc nie wchodziło w rachubę).
Na szczęście konie były w porządku i dzieciak zadowolony:)
Szkoda, że nie trafiłam wcześniej na to forum.
Pozdrawiam!
goraco polecam stajnie w Tarnawie Niżnej, bardzo sympatyczna instruktorka i oczywiście fantastyczne konie huculskie
Wie ktoś może gdzie można jeździć w stylu west ?
U Marty i Krzyśka Francuza?
Marta mnie z pół roku temu przekonywała, że kulbaka westernowa jest najwygodniejszym siodłem na świecie...Uwierzyłam jej na słowo :razz:
Cytat:
Zamieszczone przez
rafal
U Prezesa w Chmielu
Orientujecie sie czy ktoś organizuje wczasy w siodle dla początkujących??
Lubię, kiedy nowy użytkownik forum potrafi się przywitać. Niektórzy potrafią nawet odnaleźć stosowny do tego wątek.
Cytat:
Zamieszczone przez
rafal
Rafale w stylu west na pewno pojeździsz sobie w zaprzyjaźnionej z nami stajni CARPATICA w Krzywym.
Gdybyś dysponował czasem i chęciami :-) zapraszam Cię serdecznie na rajd konny organizowany w weekend majowy. Rajd na trasie Krzywe - Dołżyca k/ Komańczy. Rezerwuje dla Ciebie siodło westowe :-)
Gdybyś chciał zaczerpnąć więcej informacji na temat oferty zapraszam na strony www.beskidian.pl i www.carpatica.pl
Odp: Konie w Bieszczadach
Niestety, coraz więcej osób kupuje hucułka do swojego gospodarstwa liczac na wiekszą ilośc gości , potem odkrywają nagle ,że huculek choć maleńki też koń i opieka nad nim ich przerasta. Moja rada dla tych którzy pragną spróbować jazdy konnej : szukajcie stajni raczej z wieloletnim doświadczeniem , takich gdzie koniarstwo to styl życia a nie sposób na zarobienie paru złotych. Zwłaszcza początkujący i dzieci powinni mieć pierwszy kontakt z dobrze przygotowanymi do tego końmi , tylko fachowcy są w stanie ułożyć tak konie żeby nie stanowiły zagrożenia. Tam gdzie włąsciciel boi się swoich koni nawet nie wchodżcie, nie korzystajcie z ich usług nawet jesli będą połowe tańsi od reszty, Wasze zdrowie jest najceniejsze a pierwszy kontakt z konmi powinien być zachętą ,jak połkniecie końskiego bakcyla to z uśmiechem na ustach zaczniecie ćwiczyć kłus anglezowany :) A potem .... galopy po połoninach staną się realne ;)