Tym co wątpią zwracam uwagę na moją stopkę- cytat Alberta Camusa:)
Wersja do druku
Tym co wątpią zwracam uwagę na moją stopkę- cytat Alberta Camusa:)
Ja także. Zwłaszcza że mam wersję z alu stelazem, to namiocik jest naprawde leciutki :-)Cytat:
Zamieszczone przez Barnaba
W Bieszczad jednak jej już nie zabieram, bo po co - jak nie znajde miejsca do spania, to mam płachte wykonaną z PE (takiego jak podłoga w namiotach Marabuta) i kilka szpilek. Całość mieści się w kieszeni bocznej ze starego woodpeckera i wazy ok 300 g.
Spałem pod wojskową pałatką bez podłogi i zmarzłem jak diabli.
Doczu, może krótka instrukcja obsługi Twojej płachty PE.
zapewne zbliżona jak wspomniana pałatka.... Doczu, czy masz moze uwieczniane na zdjęciu zastosowanie owej płachty? Tak z czystej ciekawości pytam
zdjęcie mojej płachty mozna znależć tu http://www.namioty.pl/?d=list,,akcesoria na dole strony.Cytat:
Zamieszczone przez zillo
Tam jest pokazana płachta pod konkretne modele namiotów (bo słuzy ona jako podkład pod podłogę namiotu), jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby napisac do Marabuta, aby wykonano płachtę na zamówienie.
Ja zamówiłem sobie płachte 2x3m z 4 oczkami pod szpilki na długim boku i 3 ma krótkim.
Płachta jest w kamuflaż, a'la woodland więc doskonale maskuje. Koszt takiego ustrojstwa w zeszłym roku wynosił 30 PLN plus przesyłka 10. Więc gra warta świeczki.
A zastosowanie - cóż zalezy od własnej pomysłowości. Przykłady masz tutaj http://survival.strefa.pl/plachty.htm
Nie, nie mam bo spałem pod nią tylko raz w mojej okolicy, na próbę. W Bieszczadzie zazwyczaj udawało mi się dotrzec do miejsc gdzie mogłem przenocować, a płachte traktuję jako schronienie alarmowe.Cytat:
Nie ma problemu,to zdjęcie z listopada zeszłego roku,było -6 każdej z czterech nocy :DCytat:
Ale potem jest problem z wyrywaniem podłogi namiotu ze zmarzliny.....
Browar - czy to Tarnawa ?
"I o to chodzi i o to chodzi" - rzekł bezwzględnie inteligentny doktor PLAMA :)
To jednak namiot, Doczu mógłbym mieć lekkie opory:)
A to przykład wykorzystania płachty,tym razem w charakterze wiaty-przeżyła nawet gradobicie,wichurę i niewielką(ale jednak) trąbkę powietrzną :D Stół i ławy zastane a stelaż z drągów
Tak Doczu,to Tarnawa
ale przed czym ?Cytat: