Odp: Fotki zwierząt i roslin bieszczadzkich
Cytat:
Zamieszczone przez
TQT
a była fota wilka? :D
A'propos fotek wilka. Czasami jest to zwykła ściema. Właśnie naraziłam się na straty. Kupiłam rozreklamowany i ponagradzany album. Miały tam być fenomenalne zdjęcia wilków. Kilka osób powiątpiewało w to. Kupiłam sprawdziłam i będę miała prezent urodzinowy dla jakiegoś miłośnika fotografii.
Wątpliwości były moim zdaniem uzasadnione. Zdjęcia wilków w niewoli m.in. z Orelaca usunięto na fotkach ogrodzenie. Wiem już, że prawdą były pogłoski o ogrodzeniu w worku bieszczadzkim terenu i wpuszczeniu tam wytresowanych wilków ciut:mrgreen: podobnych do wilków szarych. Tylko zdjęcia ofiar wilczych i tropów wg mnie są fotografowane bez sztuczek.
Sam album muszę przyznać, ze piękny.
1 załącznik(ów)
Co to jest jakaś kuna leśna ?
Moim zdaniem to jest łasica.
Widzisz lucyna, jaka jest potęga fotografii cyfrowej. Kiedyś przy fotach analogowych tego by nie zrobili, ale o ile mniej byłoby pięknych albumów ....
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
Co to jest jakaś kuna leśna ?
Wygląda na gronostaja, w letniej szacie
Długi
Właśnie-też mi się wydawało,że to moze być gronostaj.Czy ktoś rozstrzygnie ostatecznie? Gronostaj czy łasica?
Gronostaj.
Kiedyś miałam w ogródku mamcię gronostajową. Często obserwowałam jej rodzinkę. Niestety, Budda mój nieżyjący już kotożbik pozabijał je.
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
A jednak łasiczka!
Zdecydowanie tak ,... widziałem jakie Irkowi towarzyszyły "Łasice" :lol: na Wetlińskiej, i nie tylko.
ps. Irek Tobie to dobrze.
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
A jednak łasiczka!
Nie podejmuję się rozstrzygać. Latem różnią się końcem ogona. U gronostaja czarny koniuszek. Tu na zdjęciu niewidoczny.
Ale fotka śliczna
Długi