Odp: Jaką mape wybrac gdzie będą zaznaczone chatki?
a co do rady o znalezienie dzikich miejsc to mam dwie (oprocz takiej ktora bertrand napisal i chyba jest najlepsza :)
- omijaj poloniny
-omijaj sciezki gdzie uciapkali drzewa i kamienie szlakiem
gwarantuje ci, ze tam , nawet w dlugi weekend majowy, bedzie pusto i jak za dawnych lat...
Cytat:
Zamieszczone przez buba
-omijaj sciezki gdzie uciapkali drzewa i kamienie szlakiem
gwarantuje ci, ze tam , nawet w dlugi weekend majowy, bedzie pusto i jak za dawnych lat...
Co racja to racja ale jest sporo szlaków po których nawet w sezonie się nikt nie pląta (oprócz czerwonego) np. Otryt,Falowa,graniczny od Magury do Roztok itp
z otrytem to racja :) w weekend majowy na trasie chata socjologa -polana spotkalismy 3 osoby. Ale mnie i tak bardziej podobal sie otryt na trasie smolnik-chata socjologa ;) a tym granicznym musze sie kiedys przejsc :D
O, dziękuję. Może nie wprost, ale dosyć czytelnie dostaję wskazówki gdzie mam chodzić, a co omijać. Otrytu, prawdę mówiąc, nigdy nie brałem pod uwagę - wydawał mi się za blisko cywilizacji. Niestety, Połoniny i te inne wysokie zaliczyć muszę, bo muszę je pokazać młodemu. Co do szlaku granicznego, to żeby go obejżeć, to trzeba zaplanować noc pod chmurką (tak mi się wydaje), bo nie ma po drodze schroniska. Może dlatego omijają ten szlak wycieczkowicze.
Połoniny zobaczę pewnie jeszcze nie raz, a to dlatego, że już obiecałem za rok młodszej, a za dwa lata najmłodszemu ich pierwszy raz z górami. A jak tu będąc w Bieszczadach nie zobaczyć Połonin. Po tym wszystkim, jak już spełnię swój obowiązek rodzicielski i jeszcze będę mógł, to zacznę bieszczadować po konesersku. Chciałbym tylko, żeby tam, gdzie będę nie sięgała ERA.
HEJ! HEJ!! HEJ!!!
jezeli juz ma byc polonina to ja bym polecala halicz, jakos tak sie skladalo ze zawsze jak tam bylam (latem) to nie bylo tak koszmarnie gesto jak na rawki/tarnica/wetlinska/carynska
>Otrytu, prawdę mówiąc, nigdy nie brałem pod uwagę - wydawał mi się za blisko
> cywilizacji
To jedno z dzikszych miejsc w Bieszczadzie :))
Cześć wszystkim.
Chciałbym się dowiedzieć od kogoś "doświadczonego" czy na znajduja sie chatki na paśmie granicznym gdyż pod koniec sieprnia wybieram sie na dość duża przechadzke:
Roztoki G.-pasmem granicznym do Wielkiej Rawki - Ustrzyki górne - Wołosate - Halicz - Tarnica - Połonina Car i wet- Wetlina.
I tak patrzac obiektywnie wydaje mi sie ze pasmo gran. to zabawa na 2 dni. w pozostałych miejscach byłem za młodu ( podst i liceum) i mniej wiecej pamietam gdzie mozna przenocowac.
Prosiłbym o kontakt na priv.
Z góry wielkie dzieki za pomoc.