1 załącznik(ów)
Odp: Podwojna przerywana linia
Cieszę sie Chris że nie dałeś się poniesć emocjom:) Trochę obawiałem się że znów zakończy sie to wszystko słownymi przepychankami co nie było moim zamiarem. A'propos "bieszczad w puzzlach" nawet nie wiesz, ale swego czasu swoim zielonym satelitarnym avatarem dostarczyłeś mi fajnej zabawy. Spędziłem chwilkę nad mapą zanim rozpoznalem jaki rejon był na nim ukazany... Dobry pomysł na nowy wątek. Na próbę pozwolę sobie zacytować Twego avatara i pytanie do czytaczy: gdzie to?
Hej!
Wg mnie: Rypi, Skaleńce, Okrąglik, Jasło, Roztoki, Ruske.
Pozdrówka - Bazyl
->Jabol
Bieszczadki malutkie,brak zdjęć w dużej rozdzielczości,nie nabawimy się...
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
->Jabol
Bieszczadki malutkie,brak zdjęć w dużej rozdzielczości,nie nabawimy się...
spoko loko Browar :wink: pobawimy sie ile sie da 8-)
A wracają do tematu... przypadkiem oglądając pewną fajna galerię znalazłem jeszcze "cóś": http://www.maciej.netmark.pl/galerie...u_ptaka27.html
Zbocza góry Jawor robione znad Soliny
P.S. Yes Sir! Bazyl rozpoznał:)))
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
Okolice Balnicy wczoraj: macie tu takie: ======= czyli przecinkę i linie telefoniczną ( momentami bezprzewodową ;D ) ... a resztę sami se sprawdźcie...Buty na nogi i w teren:P
Byłem na Balnicy i przeszedłem wzdłuż odcinka zaznaczonego na mapie Krukara podwójną przerywaną linią.Teren wybitnie podmokły,jednak na tyle czytelny żeby nie mieć wątpliwości że idzie się po prowizorycznej drodze wyłożonej balami i kłodami,zbudowanej podczas I wojny,wytyczoną od linijki przez jakiegoś sztabowca żartownisia albo debila!
PS Informację że tym duktem miałyby być transportowane armaty czy inna artyleria uzyskałem od jednego furmana z Woli Michowej. Nie jest on jednak w wieku żeby to pamiętać więc nie koniecznie to musi być prawda!
Jednym słowem podwójna przerywana linia oznacza DWA W JEDNYM :) czyli drogorzekę (drogokanał). Ciekawe musi być środowisko takiego cieku płynącego po kłodach. Temat dla badaczy na magisterkę jest:D Pomysł tej drogorzeki nie jest taki głupi, bo może się okazać, że mamy tam całkiem ciekawy bio-top.
Pozdrawiam,
Derty
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
........gdzie to?[/B]
A to gdzie :wink: , czarno-białe ale może bardziej "czytelne"
powiedzieć? czy dać sie pobawic innym?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
powiedzieć? czy dać sie pobawic innym?
Nie mów nieee, proszę poczekaj troszkę z odp.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
A to gdzie :wink: , czarno-białe ale może bardziej "czytelne"
Jadąc 25. 03. na spotkanie z pewną sympatyczną paczką bieszczadzkich zapaleńców, zatrzymałem się w tym uroczym miejscu żeby zmienić buty. Mogłem to zrobić spokojnie, na siedząco, nawet gdyby padał deszcz. No, ale nie wychylam się.Pozdrawiam!