Odp: Wolosate opanowane przez "Zajazd pod Carynska"
To co pisze Andrzej627
Cytat:
podnoszenie cen nie jest podyktowane chciwoscią, ale chęcią ograniczenia najazdu turystów
... co najmniej mnie zdumiało.
Idąc tym tokiem myślenia , to nie ma się co pierdzielić tylko zrobić wejściówki
do parku po stówie.
Będzie mniej turystów, to i przyroda sobie odpocznie.
No i do tego ( tak jak ładnie Chris to wyłożył ) mniej turystów = mniej roboty.
A jak ktoś nie ma kasy to niech idzie na drzewo.
Tylko dlaczego za działania parku obwiniać dzierżawcę (tego od Caryńskiej) ?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomekk
Zgadzam się, że Bieszczady zmieniły się przez ostatnie kilka lat.
Jeszcze np. na początku tego wieku za wyjątkiem takich okresów jak długi weekend było relatywnie pusto. A w połowie lat 80-tych w UG był jeden sklep (już go nie ma, ale był na zapleczu przystanku autobusowego), do którego chleb przywozili 3 razy w tygodniu.
Tak mi się przypomniało: x lat temu (jakieś 13-15?) oburzona byłam wielce na jakąś biznesłumen, która na szlaku wykrzykiwała coś do telefonu komórkowego wielkości cegły. Kultury ludzie nie majom;) Dziś - komóry, fury, dżipiesy i w Biesy :)
A tak by się chciało, by chociaż tam czas tak nie pędził...
Cytat:
Zamieszczone przez
Henek
To co pisze Andrzej627
... co najmniej mnie zdumiało.
Idąc tym tokiem myślenia , to nie ma się co pierdzielić tylko zrobić wejściówki
do parku po stówie.
Dlaczego nie? Jak będzie drogo w Bieszczadach, to przyjedzie mniej turystów. Chyba o to przecież chodzi dyrekcji Parku oraz niektórym dyskutantom na tym forum.
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
W tym przypadku podnoszenie cen nie jest podyktowane chciwoscią, ale chęcią ograniczenia najazdu turystów. Wiadomo przecież, że im więcej ludzi przyjedzie do Wołosatego, tym gorzej dla przyrody. Wyżyłowanie cen sluży wiec celowi wyższemu jakim jest ochrona przyrody.
Andrzeju duże piwo dla Ciebie!!! jeszcze mnie brzuch boli!
A tak na serio.. to rozejrzyjmy się wokół... wszystko drożeje, nie ma co narzekać że nocleg kosztuje 25.80... toż to taniocha!!! i to w samymn sercu bieszczdów!!! wróciłem właśnie z Ponidzia... domek bez wygód, a w zasadzie z samymi niewygodami, kosztuje niecałe 20 od os. i co??? przecież taki hotelik trzeba utrzymać, zapłacić personelowi, oddać frycowe BPN i ZUS i US... niektórym to się w d.. poprzewracało, że im żal 25 zł.
a ceny podstawowych artykułów żywnościowych... cóż, skoro tyle zapłacą, to tyle to kosztuje :)
pozdrawiam
DP
Cytat:
Zamieszczone przez
damian
Andrzeju duże piwo dla Ciebie!!!
Dzięki za piwo. Mam nadzieję, że napijemy w Wołosatem.
Cytat:
Zamieszczone przez
damian
Andrzeju duże piwo dla Ciebie!!! jeszcze mnie brzuch boli!
A tak na serio.. to rozejrzyjmy się wokół... wszystko drożeje, nie ma co narzekać że nocleg kosztuje 25.80... toż to taniocha!!! i to w samymn sercu bieszczdów!!! wróciłem właśnie z Ponidzia... domek bez wygód, a w zasadzie z samymi niewygodami, kosztuje niecałe 20 od os. i co??? przecież taki hotelik trzeba utrzymać, zapłacić personelowi, oddać frycowe BPN i ZUS i US... niektórym to się w d.. poprzewracało, że im żal 25 zł.
a ceny podstawowych artykułów żywnościowych... cóż, skoro tyle zapłacą, to tyle to kosztuje :)
pozdrawiam
DP
Dla Andrzeja duże piwo i ode mnie:razz:
Ale nie rozumiem Damiana - czy ktos krytykowal nocleg za 25,00zl?
bo ja krytykowalam ceny w sklepie i barze - nocleg ok, choc okno na gwozdzia:shock: Nie sadze zeby sie nam tutatj w d...poprzewracalo Drogi Damianie. a jak sie poprzewracalo - to niech lezy;) fakt- jak [placa - to niech kosztuje - gorzej jak przestana placic.ale to nie moj problem. Ja sobei zrobie zakupy w Ustrzykach Gornych i doniose do Wolosatego- a co!
Cytat:
Zamieszczone przez
kasiek
Ja sobie zrobie zakupy w Ustrzykach Gornych i doniose do Wolosatego- a co!
Ja, jak widzisz, piję piwo w Ustrzykach. W Wołosatem też się chętnie napiję. Jak tam będzie naprawdę za drogo, zejdziemy na piwo do Łubni :lol: .
byłem, wróciłem, i niedługo znów w bieszczady jadem.
pytałem sie o pole namiotowe i stwierdze - zdzierswto !!!! podwyżka prawie 100% ( no 80% :) ) za jedna osobę w namiocie - z 7 złotych na 11,50zł. już tam sie nie pojawie szybko. zniechęcili mnie bardzo - a tak lubiłem wstawać o patrzeć rankiem na Tarnice.
a co do drogi do wołosatego: ma być remontowana jakoś od połowy września.
coś wiewioooory donoszą, że biznes plan "Zajazdu pod Caryńską" nie jest zły, a i remont drogi do Wołosatego ma podtekst :)
http://www.naszdziennik.pl/index.php...21&id=sw21.txt