Odp: Zdjęcia z Karpat Wschodnich
Cytat:
Zamieszczone przez
dziabka1
Niestety moja znajomość tej miejscowości ogranicza się do w/w domu, magazinu i drogi prowadzącej "w góry". A i tak niedoskonale - praktycznie codziennie wyjeżdżaliśmy w trasę gruzawikiem... Z powrotami bywało różnie, ale człowiek zmęczony nie rozglądał się zbytnio dokoła.
Przyznam szczerze, że zeszłoroczne Gorgany to dopiero moja druga (taka z prawdziwego zdarzenia) wyprawa w góry... :-? Czyli można powiedzieć - nie wiedziałam, co dobre :-)
Następnym razem będę bardziej ciekawa okolicy, a i zmęczenie pewnie będzie mniejsze po zejściu ze szlaku (trening czyni mistrza :smile:).
Pozdrawiam!
http://www.karpaty.travel.pl/galeria...album=18&pos=4
a mnie niektorzy mowia ze moje zdjecia maja nienaturalne kolory..ze niby za cieple ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
Iras testuje swoją nową ciemnię i po prostu czasem przesadzi ;)
nie wiem czy pozycjonowanie czy nie.. ale faktycznie troche z kolorkami przesadził.. kadry genialne.. a tu masz Ci babo klocek...
Dla mnie tez za mało naturalne.
Świat nigdy tak nie wygląda
B.
Czy autor nie zaserwował nam zdjęć poprawianych techniką HDR? Ale przychylam się do zdania innych, kolory przerysowane.
Zaserwował przecież napisałam;-))ale nie HDR, a pseudoHDR, coś jak Żywiec i prawie Żywiec:mrgreen:
W necie jest program pt. Dynamic Photo-HDR wrzucasz tam zdjęcie czary mary kilkanaście sekund i dostajesz takie coś. Jak się komuś takie coś podoba to może sobie za darmo ściągnąć ten program-wersja darmowa wkleja tylko znak wodny w fotografię. Ale nie polecam. Ja z tego programu bardzo szybko wyrosłam, jest nienaturalny i masakruje zdjęcie.
edit:
teraz widzę, że pani współredaktor nowego portalu pokasowała!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
nie wiem czy pozycjonowanie czy nie.. ale faktycznie troche z kolorkami przesadził.. kadry genialne.. a tu masz Ci babo klocek...
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
B.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pyra.57
Czy autor nie zaserwował nam zdjęć poprawianych techniką HDR? Ale przychylam się do zdania innych, kolory przerysowane.
Tłumaczył się nie będę, bo autorem hdrków nie jestem, ale na wytłumaczenie dodam tylko, że nie wszystkie zdjęcia poddane zostały hdr-owej kastracji z naturalności. Osobiście lubię gdy zdjęcie jaknajwierniej przedstawia daną sytuację lub obiekt.
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
B.
kumpela kiedys mowila ze po LSD wlasnie tak swiat wyglada :) ale wszedzie wokol biegaja jeszcze smoki ;)