Odp: Rowerem z Krywego do Studennego
Jeżeli to prawda, a na dodatek nie zjadsz na śniadanie pieczonych żubrów i nie będziesz ganiał na żmijami to zapraszam Cię w Bieszczady i to z całego serca.
Witaj na forum.
Cieszę się, że będziesz zwiedzał nasze górki na rowerze. Mimo wszystko sądzę, że musisz przestrzegać prawa. Jazda rowerem po rezerwacie jest zabroniona. Koniec kropka.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Jazda rowerem po rezerwacie jest zabroniona. Koniec kropka.
Jak najbardziej masz rację, ale droga Wojtka nie biegnie rezerwatem, lecz co najwyżej, odcinkami jego granicą i jadąc nią na pewno nie złamie żadnych przepisów, chyba że przekroczy dozwoloną prędkość :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Jazda rowerem po rezerwacie jest zabroniona. Koniec kropka.
Czy Ty próbujesz wprowadzać ludzi w błąd tak dla zabawy, czy w jakimś konkretnym celu?
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Czy Ty próbujesz wprowadzać ludzi w błąd tak dla zabawy, czy w jakimś konkretnym celu?
Nie rozumiem. Na pewno celowo nie wprowadzam w błąd.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Nie rozumiem. Na pewno celowo nie wprowadzam w błąd.
Ale cały czas sugerujesz że jazda rowerem po tej trasie jest zabroniona. Od kiedy; na jakiej podstawie?
Uczepiłaś się tego rezerwatu jak pijany płotu - ta trasa nie biegnie po rezerwacie; dotrze to wreszcie czy nie? Rezerwat Krywe tylko miejscami styka się z ową drogą, która stanowi tam w zasadzie jego granicę - zwłaszcza w Obłazach, na odcinku nad samym Sanem.
Na forum nie ma obowiązku udzielania się w każdym temacie, najlepiej wypowiadać się na tematy, które się zna.
Jeżeli natomiast ja się mylę, to bardzo chętnie Cię przeproszę - zapytaj - wszak non stop powołujesz się na leśniczego, nadleśniczego, nadleśnictwo czytające forum i diabli wiedzą jeszcze co. Oczywiście razem z podstawą prawną.
Przestań się ciskać. Co oznacza wg Ciebie sformuowanie droga styka się z rezerwatem? Moim zdaniem część tej drogi znajduje się na terenie rezerwatu.
Dlaczego uczepiłam się tego rezerwatu? Proste. Bo mi Leśniczy i Nadleśniczy zwrócili uwagę na niewałaściwe zachowanie na terenie rezerwatu. Bo mi wytłumaczyli, że nie powinnam się poruszać dolną stokówka. Bo to jest teren szczególnie przez niektórych przewodników chroniony. Bo nie wprowadzamy tam komercyjnie grup. Bo to jest OSTOJA pewnego gatunku, którego populacja jest zagrożona. Także zagrożona przez szwędających się turystów.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Ale cały czas sugerujesz że jazda rowerem po tej trasie jest zabroniona. Od kiedy; na jakiej podstawie?
Uczepiłaś się tego rezerwatu jak pijany płotu - ta trasa nie biegnie po rezerwacie; dotrze to wreszcie czy nie? Rezerwat Krywe tylko miejscami styka się z ową drogą, która stanowi tam w zasadzie jego granicę - zwłaszcza w Obłazach, na odcinku nad samym Sanem.
Na forum nie ma obowiązku udzielania się w każdym temacie, najlepiej wypowiadać się na tematy, które się zna.
Jeżeli natomiast ja się mylę, to bardzo chętnie Cię przeproszę - zapytaj - wszak non stop powołujesz się na leśniczego, nadleśniczego, nadleśnictwo czytające forum i diabli wiedzą jeszcze co. Oczywiście razem z podstawą prawną.
Nie podoba mi sie Two stosunek do forumowiczów, w szczególności do lucyny. Nic takiego nie napisała, nie przesadzaj. Na nikogo z imienia i nazwiska też się nie powołuje. Również nie przesadzaj. Prawo do wypowiedzi ma jak każdy.
Tak więc cenzury też nie wprowadzaj. Chyba nie chcesz prostować każdej wypowiedzi forumowiczów. Bo to byłby absurd... Więcej języka dyplomacji, mniej agresji. Wiem, że jesteś wspaniałym i nieomylnym adminem, ale weź ta radę do serca:)
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Moim zdaniem część tej drogi znajduje się na terenie rezerwatu.
Interesują mnie ustalone granice rezerwatu. Nie granice rez. Twoim zdaniem.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Bo mi Leśniczy i Nadleśniczy zwrócili uwagę na niewałaściwe zachowanie na terenie rezerwatu.
Skoro się niewłaściwie zachowujesz to mieli rację.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Bo nie wprowadzamy tam komercyjnie grup. Bo to jest OSTOJA pewnego gatunku, którego populacja jest zagrożona. Także zagrożona przez szwędających się turystów.
Ale nie zagrożona przez szkolenia, imprezy, motorki crossowe (nie powiem czyje), konie, itd.
Cytat:
Zamieszczone przez
Zefir
Nie podoba mi sie Two stosunek do forumowiczów, w szczególności do lucyny. Nic takiego nie napisała, nie przesadzaj. Na nikogo z imienia i nazwiska też się nie powołuje.
Bardzo nieuważnie czytasz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Zefir
Tak więc cenzury też nie wprowadzaj.
Co ma cenzura do poprawności merytorycznej (?)
Cytat:
Zamieszczone przez
Zefir
Chyba nie chcesz prostować każdej wypowiedzi forumowiczów. Bo to byłby absurd...
Byłby.
Cytat:
Zamieszczone przez
Zefir
Wiem, że jesteś wspaniałym i nieomylnym adminem, ale weź ta radę do serca:)
Tania zagrywka - aha i nie jestem adminem, cały czas mnie z kimś mylisz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Interesują mnie ustalone granice rezerwatu. Nie granice rez. Twoim zdaniem.
Skoro się niewłaściwie zachowujesz to mieli rację.
Ale nie zagrożona przez szkolenia, imprezy, motorki crossowe (nie powiem czyje), konie, itd.
Jeżeli popełniłam błąd to przepraszam. Nie zamierzam starać się o wgląd do operatu ochrony rezerwatu. Swego zdania na temat poruszania się po tej dolinie nie zmieniłam.
Mieli rację.
Daruj sobie te komentarze. To z kim wspólpracuję to moja sprawa