Odp: Szlak dla nowicjusza:)
Witam ponownie!
Takie zrządzenie losu, że znów i w tym roku oraz w tym samym czasie Sylwestra spędzam w Bieszczadach tj 30.12.-03.01, tym razem punktem wypadowym będzie miejscowość Przysłup(ub.r. Myczkowce). Nauczką roku poprzedniego zaopatruję się w łańcuchy na koła:) Wertuję przewodniki oraz prognozy pogody i staram się dostosować trasę adekwatną ale może ktoś z Was coś mi poleci bądź podpowie:) czy szansa na Poloniny: Caryńską, Wetlińską, Tarnicę jakaś jest?
w ub.r. nie udało się dojśc do Jeziorek Duszatynskich, może w tym roku dopniemy tego:) Pozdrawiam
Z zimowym zaliczeniem polonin nie powinno być większych problemów.
Witam ;)
Zamierzam w tym roku odwiedzić Bieszczady, jednak tym razem samotnie chciałabym się po nich powałęsać. Otóż zastanawiam się, czy zachowuję się rozsądnie i mam cichą nadzieję, że udzielicie mi pomocy. Co prawda mam doświadczenie jeżeli chodzi o górskie wycieczki, jednak zawsze były to obozy wędrowne bądź wakacje z rodziną, a teraz wyjątkowo zależy mi na spokoju. W Bieszczadach już byłam, więc nie są one mi do końca obce. Pomyślałam,*że na dobry początek mogę ponownie wejść na Tarnicę, Rawki, wstąpić do Chatki Puchatka. To miejsca raczej popularne, wydaje mi się że na początek całkiem odpowiednie.
Po prostu chciałabym się upewnić w swojej decyzji, to nie byle co. W końcu to góry ;)
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Serdecznie Pozdrawiam!
Witaj na forum.
Akurat wymieniłaś miejsca, w których o spokój będzie raczej trudno.Istne tłumy. Zwłaszcza w sezonie. Polecam przewodnik Rewasza,tzw. zielony, gdzie są propozycje wycieczek i opis szlaków.