Masz rację gadanie na ten temat nie ma dalszego sensu... trzeba działać.
Przykro mi że odczułeś/aś mój post jako atak, lub zastraszanie. Jeżeli Cię uraziłem to przepraszam.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Masz rację gadanie na ten temat nie ma dalszego sensu... trzeba działać.
Przykro mi że odczułeś/aś mój post jako atak, lub zastraszanie. Jeżeli Cię uraziłem to przepraszam.
Pozdrawiam
Z tego co patrzyłem to w tym roku,z prac w okolicy ,oprócz cerkwi w Olchowej, będzie kontynuowana praca na baligrodzkim kirkucie(organizowane przez Magurycza). Może by tak forumowo się zebrać i popracować przez kilka dni?
Zobaczcie jak sprawdza się czarne proroctwo "Marcina"
http://esanok.pl/?ak=news_c&pan=n&do...395&wroc=index
Ciekawe, co jeszcze na esanok.pl zobaczymy i czego to na swój temat się nie dowiemy? Jak łatwo jest wypowiadać słowa, internet wszystko przyjmie...
Dalsza część historii remontu cerkwi w Olchowej, fragment ze strony SDMK: Olchowa, tam też zdjęcia poszczególnych etapów prac remontowych z 2012.
"OLCHOWA– na rozpoczęcie remontu zrujnowanej, murowanej cerkwi p.w. Soboru Matki Bożej(1886) pracowaliśmy od 2008 r. Nareszcie się zaczęło, najpierw 14 sierpnia odkrzaczyliśmy jej otoczenie, potem 5 września wkroczyła ekipa remontowa. Prace przebiegają w następującym porządku: 1. odgruzowanie odchylonych od pionu ścian kruchty, 2. zabezpieczenie stemplami dachu nad kruchtą, 3. zabezpieczenie i zaklinowanie rozspajającego się łuku nadproża nawy głównej, 4. kontrolowane wyburzenie ściany południowo-zachodniej i części ściany zachodniej, 5.odkopanie fundamentów i wydobycie resztek materiału. Fundament okazał się bardzo zniszczony, również korzeniami wrastających drzew, położony ze słabej jakości kamienia, płytki – zaledwie 80 cm. Remont jest wykonywany z dotacj iPodkarpackiego Urzędu Ochrony Zabytków w Przemyślu. Za kwotę 30 tys. zł w tymroku zdołamy wzmocnić konstrukcję obiektu. (...). W 2013 r. będziemy kontynuowali prace przy obiekcie, teraz zabieramy się za dach."
Na początku wątku, cztery lata temu, Misieg zamieścił zdjęcia cerkwi - warto tam zajrzeć, porównać z obecnym wyglądem, odnaleźć widoczne zmiany i to co jeszcze zostało do zrobienia.
Do dokumentacji dokładam swoje, niedawne fotki.
Załącznik 32118 Załącznik 32117 Załącznik 32116 Załącznik 32113 Załącznik 32112 Załącznik 32111 Załącznik 32119 Załącznik 32114 Załącznik 32115
http://forum.bieszczady.info.pl/images/misc/pencil.png