Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
A reszta czemu nie głosuje?
Orsini, Ty też jesteś częścią tej reszty. Masz swoje preferencje. Brałaś bardzo aktywny udział w kampanii wyborczej. Czy chcesz, aby za Ciebie decydowali inni?
Spełniasz przecież wszystkie warunki regulaminu wyborczego a w szczególności punkt:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
c) sama sobie uczciwie przyrzeknie, że ma ochotę, wolę oraz realne możliwości przyjazdu na VIII KIMB i tylko jakieś naprawdę nadzwyczajne wydarzenie mogłoby to jej uniemożliwić.
A Orsini czemu nie głosuje?
Odp: Głosowanie do dn. 15 lutego 2009 r. do godz. 20:00 - wybór miejsca VIII KIMB
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
(...):twisted::mrgreen:
A reszta czemu nie głosuje?(...)
Przyganiał kocioł garnkowi. A Ty czemu jeszcze nie zagłosowałaś ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
c) sama sobie uczciwie przyrzeknie, że ma szczery zamiar oraz realne możliwości przyjazdu na VIII KIMB (niezależnie od tego, czy w wyborach zwycięży preferowana przez nią, czy konkurencyjna lokalizacja), i że tylko jakieś naprawdę nadzwyczajne wydarzenie mogłoby to uniemożliwić.
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Przyganiał kocioł garnkowi. A Ty czemu jeszcze nie zagłosowałaś ?
Hmmm, no ta konkurencyjna lokalizacja mnie boli :twisted::mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Hmmm, no ta konkurencyjna lokalizacja mnie boli :twisted::mrgreen:
Co się martwisz? W razie czego Wojtek Cię podwiezie. Na razie dołóż swój głos, aby do tego nie doszło.
Niektórzy piszą:
Cytat:
Głosuję na (...) - jak wygra przyjadę :)
Ciekaw jestem, co na to Stały Bywalec.
A nie lepsza byłaby ankieta w dosłownej tego słowa znaczeniu?by zaoszczędzić liczącemu glosy roboty - ile jeszcze stron musi przerzucić do 15 lutego!
Może tylko konkrety byłyby tutaj wskazane - głos i koniec, bez rozwodzenia się, a na dywagacje lepiej inny watek założyć!
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
A nie lepsza byłaby ankieta w dosłownej tego słowa znaczeniu?
Myślałem jak Ty i też chciałem to zaproponować. Ankieta nie dopuszcza możliwości zmiany lub wycofania swojego głosu. Chyba, że się mylę.
maatylda to głosuj a nie rozwodzisz się (jakkolwiek to zabrzmiało:mrgreen: )
Cytat:
Zamieszczone przez
mAAtylda
A nie lepsza byłaby ankieta w dosłownej tego słowa znaczeniu?by zaoszczędzić liczącemu glosy roboty - ile jeszcze stron musi przerzucić do 15 lutego!
Może tylko konkrety byłyby tutaj wskazane - głos i koniec, bez rozwodzenia się, a na dywagacje lepiej inny watek założyć!
1. Matyldo - to już przerabialiśmy. Ankieta stwarza więcej możliwości do nadużyć. Poza tym nie można przenosić (w razie "koalicyjnej" potrzeby) już raz oddanych głosów. Nie wiadomo także, kto i jak głosuje. Nasze Forum jest b. liczne, ale na KIMB przyjeżdża ledwie ok. 40 osób (i to wliczając osoby towarzyszące, spoza Forum). Chciałabyś, aby jacyś anonimowi internauci, którzy w maju d... nie ruszą poza swoją miejscowość, decydowali o tym, gdzie Ty masz pojechać ?
2. Obecny system jednych denerwuje (ci niech tylko oddadzą głos i spokojnie czekają na zakończenie głosowania), ale innym sprawia trochę frajdy. Zauważ, że niedawno, dla wyłonienia 5 lokalizacji "potrzeba było" ponad 400 postów. Nie uważam, aby pisano je pod przymusem.
3. O liczenie głosów nie martw się. Prowadzę na bieżąco ich ewidencję. Co kilka dni będę podawał aktualne wyniki głosowania, podobnie jak to robiłem ze zgłoszeniami lokalizacji.
4. Osobny wątek "dywagacje" nie cieszyłby się takim powodzeniem, jak ten wspólny "wyborczo-dywagacyjny". Umotywowanie jak w pkt. 2.
5. Na pewno i niniejszy system nie jest doskonały. Ale czy istnieje idealna doskonałość ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
3. O liczenie głosów nie martw się. Prowadzę na bieżąco ich ewidencję. Co kilka dni będę podawał bieżące wyniki głosowania, podobnie jak to robiłem ze zgłoszeniami lokalizacji.
WiEdziałam że na Ciebie zawsze można liczyć i będziesz czuwał nad wszystkim jak prawdziwy PREZYDENT!
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Ankieta nie dopuszcza możliwości zmiany lub wycofania swojego głosu. Chyba, że się mylę.
Nie mylę się, sprawdziłem.
Stały Bywalcze, przypomnę, że ankieta nie musi być anonimowa. Swojego czasu tak głosowaliśmy na Barana pieczonego w UG 19/5/2007. Każdy może zobaczyć jeszcze dzisiaj, jak kto wtedy głosował. Wystarczy kliknąć w liczbę głosów.