Odp: Obserwatorium na Popie Iwanie
Te kolejne ilustracje mówią jednoznacznie o wkomponowaniu obiektu w krajobraz.
... i taka myśl mnie naszła .
Czy możliwe jest powstanie w przyszłości jakiegoś obiektu w Bieszczadach który równie dobrze byłby wpisany w pejzaż ???
Raczej nie !!!
bo "ochroniarze" będą przeciwni jakiejkolwiek ingerencji w krajobraz.
W latach 30-stych nie było lobby ochroniarzy i dzięki temu powstał "Biały Słoń" który zdumiewa, zachwyca i dziwi po dziś dzień.
Czy jest ktoś - kto uważa że, to źle że powstał i istnieje tam po dziś dzień ...???
Cytat:
Zamieszczone przez
przemek p
Ciekawe czy Andrzej Wielocha lub ktoś inny z uczestników "Przejścia Łukiem Karpat" z roku 1980 posiada zdjęcia Obserwatorium ?
Można by porównać.
W marcu 2010 zapraszałam Andrzeja na spotkanie do Lachowic, ale ostatecznie nie mógł dojechać.
Mam nadzieję że co się odwlecze - to nie uciecze i pokaże te zdjęcia przy innej okazji.
B.
Przytargane z sieci , ... czyli Pop w białym habicie
Trzeba przyznać, że wyjątkowej urody
http://picasaweb.google.com/vladisla...ornohoraRidge#
Dołączam się do prośby jeśli ktoś ma jeszcze jakieś fotki Białego Słonia lub związane z tym miejscem - proszę o dodanie na forum
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Te kolejne ilustracje mówią jednoznacznie o wkomponowaniu obiektu w krajobraz.
... i taka myśl mnie naszła .
Czy możliwe jest powstanie w przyszłości jakiegoś obiektu w Bieszczadach który równie dobrze byłby wpisany w pejzaż ???
Raczej nie !!!
bo "ochroniarze" będą przeciwni jakiejkolwiek ingerencji w krajobraz.
W latach 30-stych nie było lobby ochroniarzy i dzięki temu powstał "Biały Słoń" który zdumiewa, zachwyca i dziwi po dziś dzień.
Czy jest ktoś - kto uważa że, to źle że powstał i istnieje tam po dziś dzień ...???
jak dla mnie dobrze- glownie dlatego ze jest malownicza ruina, jest opuszczony , mury sa wkomponowane w pejzaz bo porasta je mech, porosty , chwasty i wiatr swista jak w naturalnych skalach! jakby dzialal to juz by nie bylo tak różowo...
zaden dzialajacy obiekt nigdy nie bedzie tam wkomponowany jak cos co jest juz we wladaniu jedynie przyrody!
jesli w bieszczadach mieliby budowac jakies obiekty a potem zaraz je opuszczac by staly sobie , zdane jedynie na los i niełaske deszczy, wichur i roslinnosci- to jestem jak najbardziej za :)
1 załącznik(ów)
zawsze miałem wrażenie ze to miejsce magiczne
Załącznik 21998
5 załącznik(ów)
Parę moich fotek obserwatorium na Popie Iwanie :)
Widzę z ostatniego zdjęcia że zamek został zdobyty i flaga zawisła na baszcie.
Odbijmy i powieśmy naszą flagę.