Odp: Bieszczady wschodnie zimą
banalnie i najprościej, przekroczyć granicę, zatankować, zrobić zakupy, zwiedzić Chyrów i konwikt ...
inny zródła Dnistru
inny Magura Łomniańska
ale jeden dzień to trochę jak pojechać nad morze ale już nie mieć czasu się wykąpać
dużo lepszym pomysłem jest weekend ...
Wy tam z Rzeszowa, Krosna i Sanoka możecie sobie śmiało na weekend wyskoczyć w Bieszczady lub Połoniny Zakarpackie, tak jak ja "wyskakuję" na weekend w Małą Fatrę, Wielką Fatrę lub inne okoliczne góry.
Czasem wyskakuję sobie na 1 dzień.
Myślę ze samochodem do ok 200-250, a nawet 300 km w jedną stronę wszystko jest do zrobienia.
Rożnica na moją korzyść jest taka, że obecnie to ja przejeżdżam granice polsko-słowacką bez zatrzymywania się, a granica polsko-ukraińska niestety nadal taka nie jest a jej przekraczanie samochodem to loteria, raz się uda szybko, raz trzeba czekać.
Ale mimo wszystko gdym mieszkała blisko granicy wschodniej tez bym wyskakiwała na wschód na weekend.
Pozdrowienia
Basia
Basia :
Cytat:
a granica polsko-ukraińska niestety nadal taka nie jest a jej przekraczanie samochodem to loteria, raz się uda szybko, raz trzeba czekać.
W ubiegłym tygodniu czasy przekraczania :
---> tam ..... 2,5 h
<--- powrót ...1 h
Basia zapomniała o jeszcze jednej różnicy wystającej z nierówności na drogach. Odcinek Krościenko-Chyrów (ok 20km) jedzie się teraz prawie godzinę (własnym samochodem)
.
Bardzo spodobał mi sie pomysł Komisarza :
Cytat:
jeden dzień to trochę jak pojechać nad morze ale już nie mieć czasu się wykąpać
Muszę spróbować.
od dawna mi się marzy Hel w środku zimy taki zamarznięty .... ;>
Cytat:
Zamieszczone przez
komisaRz von Ryba
inny Magura Łomniańska