Odp: Precz z mostami!! Niech żyją promy!!
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
.. ...to taka wasza próba wody ? :mrgreen:
Na granicy ukrainsko- moldawskiej tez bedzie "proba wody" :-D :-D Mam nadzieje ze owa "proba" nadal kursuje :-D
ale TOPICIE takiego delikwenta czy jak ??? ...ile czasu trzymacie go pod wodą ??? ....
JA BAAAAARDZO LUBIĘ PROMY !!!!!!!!!!!!!!
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Próbowałem w zeszłą niedzielę zobaczyć czy moje dzieciaki będą miały ów błysk podczas przeprawy promem przez San. Niestety nie dane mi było, ani prom w Krzemiennej ani ustawiony jako rezerwowy w Nozdrzcu nie działał - bez jakichkolwiek informacji :-(
...
Przed dwiema godzinkami na Sanie w Krzemiennej:
Załącznik 27902Załącznik 27903Załącznik 27904
Obok wjazdu od strony Jabłonicy Ruskiej wisiała karteczka, że czynny od 22.03.2012r. Miałem więc więcej szczęścia niż Ty :).
W Nozdrzcu prom nadal wygrzewa się na brzegu.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
....trochę znam...co to za pytanie ?
Na mapie Compass-owskiej przy drodze z Ulucza do Borownicy jeszcze przed leśniczówką Ulucz jest zaznaczony cmentarz. Jest on tez zaznaczony na 2 mapach z geoportalu, choć wydzielonej działki nie ma. Młodzi pytani o niego nic nie kojarzyli - wskazywali ewentualnie ten aż w Borownicy. Chwilę się tam kręciłem ale nie znalazłem żadnych śladów cmentarza - no może poza jednym:
4 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
... Miałem więc więcej szczęścia niż Ty :).
Farciarz, farciarz, farciarz :-)
Może pocieszę się choć tym że ja widziałem:
Ta kladka w Uluczu ktorej juz nie ma?.. czy nowa wyglada tak sympatycznie?
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
ale TOPICIE takiego delikwenta czy jak ??? ...ile czasu trzymacie go pod wodą ??? ....
!
Zwykle pokazujemy delikwentowi prom a delikwent na jego widok ucieka ;) nie smiej sie- mielismy takie przypadki...
Kładka w Warze - wygląd tej w Uluczu nie spowodował chęci podejścia pod nią - nowsza niż w Warze.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dlugi
Na mapie Compass-owskiej przy drodze z Ulucza do Borownicy jeszcze przed leśniczówką Ulucz jest zaznaczony cmentarz. Jest on tez zaznaczony na 2 mapach z geoportalu, choć wydzielonej działki nie ma. Młodzi pytani o niego nic nie kojarzyli - wskazywali ewentualnie ten aż w Borownicy. Chwilę się tam kręciłem ale nie znalazłem żadnych śladów cmentarza - no może poza jednym:
toś mi zadał ćwieka !! .....oczywisty cmentarz to przy cerkiewny , drugi przy cerkwisku przy drodze na Dobrą / ost. remontowany przez Magurycz/ ale o tych 2 -pierwsze słyszę ! ...Popytam , no i może sam poszukam kiedyś !
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
Ta kladka w Uluczu ktorej juz nie ma?.. czy nowa wyglada tak sympatycznie?
Zwykle pokazujemy delikwentowi prom a delikwent na jego widok ucieka ;) nie smiej sie- mielismy takie przypadki...
ale delikwent wystraszył się promu czy wody ?? ..../ wodowstręt to min. objaw wcieklizny /
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
toś mi zadał ćwieka !! .....oczywisty cmentarz to przy cerkiewny , drugi przy cerkwisku przy drodze na Dobrą / ost. remontowany przez Magurycz/ ale o tych 2 -pierwsze słyszę ! ...Popytam , no i może sam poszukam kiedyś !
Nie wiem czy nie zamieszałem - pisałem że ten cmentarz jest oznaczony na mapie Compass-u jak również na 2 mapach w różnych skalach na geoportalu. To jest jeden cmentarz, nie dwa.
A o jakim cerkwisku w kierunku Dobrej piszesz? Nic nie widzę na mapach, w zeszłym roku Magurycz z innymi odkopywał fundamenty cerkwi p/w św. Mikołaja ale to jest w kierunku Jabłonicy Ruskiej.
Jakbyś coś wiedział - daj znać, coś mnie zaczyna teraz w tamtą stronę ciągnąć ;-)