Odp: Powsimordy 2012 - przygotowania
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
A ja myślę, że trzy kategorię starczą. Forum jakby wymiera to i powsimordy wymierają.
chyba muszę się częściej udzielać a nie tylko czytać ;)) nie chcem żeby forym wymarło !
ale jak mam gadać głupoty to chyba lepiej w ogóle hihi
no a co do tematu to
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
- Ekspert Roku
- Fotografik Roku
- Literat Roku (gdy od twórczości "odejmiemy" fotografię, to zostaje liryka i epika)
- Forumowicz Roku
tak jak Piskal mówi... że są jeszcze rysownicy i pewnie jakiś ktoś co rzeźbi albo maluje też jest... tylko no właśnie, nie chwali się na forum...
więc pewnie nie chce zostać powsimordą...
i korespondenta też bym widziała w powsimordach... bo są przecież na forum bieszczadzkie relacje też...
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
A co z rysownikami?:roll:
Rysowników raczej sobie nie przypominam w mijającym roku, a nawet jeśli mi coś umknęło, to moim zdaniem nie jest to skala twórczości, która mogłaby pretendować do powsimordy.
Cytat:
Zamieszczone przez
calanthe
korespondenta też bym widziała w powsimordach... bo są przecież na forum bieszczadzkie relacje też...
Toż to epika właśnie. Ma rację Marcowy pisząc:
Cytat:
(gdy od twórczości "odejmiemy" fotografię, to zostaje liryka i epika)
Po przemyśleniach utwierdzam się w przekonaniu, że te cztery kategorie (3+1) to dość trafny kompromis ilości, jakości i zawartości.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
gdyby sztywno trzymać się "bieszczadzkości", szans na uhonorowanie nie miałaby [...] np.:
- działalność Szymona związana z Beskidem
Jasne, na cmentarzu żydowskim w Baligrodzie to Barack Obama robił. A Berehy Górne leżą w Beskidzie Sądeckim :wink: I więcej nie będę już wymieniał, bo działalność Szymona - o ile się nie mylę - jest bardziej związana z cmentarzami niż z Beskidem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
- twórczość liryczna pod nazwą "westchnienie do gór", ale bliżej nieokreślonych,
Miałaby, nie przesadzajmy. Ale peany na cześć Karakorum już faktycznie nie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Wyjściem z tej sytuacji mogłaby być propozycja Ostatniego Mohikanina [...] To rozwiązywałoby ręce w kwestii honorowania jednostek wybitnych, ale nie do końca bieszczadzkich.
Byłbym skłonny pójść na ten zgniły kompromis :mrgreen:
Trzy kategorie z "bieszczadzkością" jako wymogiem koniecznym:
- Ekspert Roku
- Fotografik Roku
- Literat Roku
Jedna w stylu wolnym, bez ograniczeń:
- Forumowicz Roku
Cytat:
Zamieszczone przez
Ostatni_Mohikanin
Toż to epika właśnie.
no tak, masz rację... :) tak to jest jak po całym tygodniu masakry człowiek usiądzie do kompa i później nie kojarzy co jest co ;))
[QUOTE=Marcowy;
......Dlaczego tak mało? A bo i nas niedużo. Uznałem, że przy ok. 30 aktywnych użytkownikach forum...... [/QUOTE]
Mylisz się Marcowy, oj mylisz się. A w zasadzie co to znaczy aktywny użytkownik. Nie chce mi się szukać w archiwach swoich ale w ostatnich dwóch latach stwierdziłem, że większa liczba forowiczów potrafi się skrzyknąć ;)
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
- Ekspert Roku
- Fotografik Roku
- Literat Roku
- Forumowicz Roku
ok;
ale ...
-Ekspert [-ka];
-Fotograf [-ka];
-Literat [-ka]---(może być prościej -szklanka:-D)
-Forumowicz [-ka]---(wtedy przyda się literatka...)
(NIE UPIERAM SIĘ...ale fotografik to raczej dziwna funkcja...ni to cyrkowiec,ni to tografik.... a raczej dysfunkcja);
pozdrawiam
sługa uniżony forum i cesarstwa
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
(...)
Byłbym skłonny pójść na ten zgniły kompromis :mrgreen:
Trzy kategorie z "bieszczadzkością" jako wymogiem koniecznym:
- Ekspert Roku
- Fotografik Roku
- Literat Roku
- Forumowicz Roku
Grubymi nićmi to wszystko szyte, ale nie pójdę na udry i też tą zgniliznę zaakceptuję :)
Drogi Marcowy, rok się kończy, pora więc byś obnażył dopieszczoną w stopniu zadowalającym ordynację !
Też bym wolał błogosławioną prostotę i święty spokój, ale zgnilizna ma swoje zalety ;)
Ostatecznie w wyborach Powsimord 2012 będziemy głosować w czterech kategoriach:
Trzy "bieszczadzkie":
- Ekspert Roku,
- Fotografik Roku,
- Literat Roku.
Jedna eksterytorialna:
- Forumowicz Roku.
Przez dwa najbliższe dni proszę się psychicznie przygotowywać i zamieszczać ostatnie przejawy swej wyjątkowości na forum. Szczegóły związane z głosowaniem (m.in. z ordynacją) zostaną podane 1 stycznia 2012 roku w osobnym wątku, ale nie bardzo rano.