Odp: Jak dostarczyć rowery w Bieszczady?
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Ta fotka to była Maja Włoszczowska z rowerem na plecach wpiętym w SPDki;-)))bo się nie wypiął po upadku.
a to wiem, widziałam ją też gdzieś na necie ;)
mój upadek jeden z ... trzech to na rozpoczęciu sezonu rowerowego z PTTK :D wywaliłam się na mecie na beton i grupa hmm chłopaków ok 50 ;) rzuciła się na ratunek, a ja nie wypięta i z rowerem mnie całą do góry chcieli podnieść i się zastanawiali o co chodzi że oni mnie podnoszą a ja z rowerem razem :))
ja się śmiałam sama z siebie a oni nie wiedzieli o co chodzi ;)
Hahahaha, no właśnie podobno na początku się często glebi, ale tak już nie na samiunim początku, bo wtedy ze stresu się pamięta, że się jest wpiętym, ale już tak w takim momencie, kiedy się już o tym zapomina, a jeszcze nie ma się odruchu wypięcia.
A buty masz jakieś wypasione?czy z tych tańszych?
A później to nawet na platformach masz odruch wypięcia ;)
Ja czasami się asekuracyjnie wypinam wcześniej jak widzę że coś się dzieje przede mną, bo po co mi kąpiel w kałuży błotnistej na początku trasy ;)
buty, SH-MT41 SHIMANO (wersja jasna podobno dla kobiet ;) ) kosztowały ok 200 zł więc taka raczej średnio dolna półka
Cytat:
Zamieszczone przez
calanthe
a ukraina... :D czy masz na myśli taki oto sprzęt? rower na którym dziadek jeździł na ryby, do dziś służy mojemu bratu jako rower "miejski" :) gdzieś mam na nim fajne zdjęcie... musiałabym poszukać w domu....
Załącznik 27770
i też jeździłam pod ramą ;) bo inaczej się nie dało hehe
my bysmy bardzo chetnie taki nabyli- jako ze ja juz mam rower a toperz nie... wreszcie bysmy mogli jezdzic na wspolne wycieczki.. a ukrainy byly odpowiednio duze wiec toperz na taki poluje.. bo na wiekszosci zwyklych rowerkow to toperz trąca kolanami w kierownice albo ciegnie nogi po ziemi
ktos wie gdzie mozna nabyc takowy?
buba dajcie sobie spokój z ukrainą,ten rower to zemsta stalina,wystarczy kupić każdy inny na kołach 28 cali ok.?...
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
ktos wie gdzie mozna nabyc takowy?
ze sprawnym może być problem, bo jak już ktoś ma takie coś to raczej nie sprzeda. Ale zawsze możecie poszukać w kawałkach ;)
ramę np na jakimś skupie złomu,
pozostałe części się w rowerowym dostanie, może nie w tych takich nowych wypasionych gdzie mają tylko markowe sprzęty, ale u jakiegoś dziadka który od lat remontuje rowery i zawsze się znajdzie jakaś zębatka co się jeszcze nada!
mój rower miejski jest właśnie ze skupu złomu, trochę trzeba było go podleczyć i śmiga :) a jak ukradną to mi będzie się łatwiej pogodzić z jego utratą niż z utratą tego którego mam na wycieczki w teren.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pełta
buba dajcie sobie spokój z ukrainą,ten rower to zemsta stalina,wystarczy kupić każdy inny na kołach 28 cali ok.?...
moze byc tez kazdy inny byle podobny - zalezy nam na dwoch rzeczach- zeby kierownica byla duzo wyzej od siodelka i nie trzeba bylo jechac z d... do gory oraz kwestia hamowania nie jakims dupsem na kierownicy tylko normalnie pedaly do przodu- jechanie, pedaly do tylu- hamowanie..
wogole moj ideal roweru:
https://picasaweb.google.com/biedron...84609411359266
ktos wie jaka to marka? :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pełta
e tam, się nie znasz ;)
toż to klasyk jest!
wogole moj ideal roweru:
https://picasaweb.google.com/biedron...84609411359266
ktos wie jaka to marka? :-)[/QUOTE]
mi to wygląda na jakiś wojskowy rower. Swego czasu w Szwecji widziałem takich od jasnej cholerki ....i to za grosze można było tam kupić.
A ja chcę fulla, ale nie mam kasy;-)