Odp: Bieszczady Lato 2012 - w 38 godzin timelapse
Tak bartolomeo - to taki stabilizator na aparat do kręcenia ujęć w ruchu. Normalnie trzymając aparat w ręku nie udało by się zrobić takich stabilnych ujęć - a dzięki niemu wychodzi jakby aparat dosłownie 'leciał' :) Oczywiście są wersje takie do montażu na kamizelkę metalową ale to do dużych i ciężkich kamer. Ja kupiłem taki niewielki Nano DSLR do wagi apratu max 2.5kg. Zabawy przy wyważaniu jest dużo ale 'gra warta świeczki'.
Efekt timelapse jest świetny ale nieźle zużywa sprzęt. Teoretycznie po kilku takich akcjach żywotność matrycy się kończy. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
krystian_k
Sprawa wyglądała tak (...)
Wiedziałam, wiedziałam, że to wciągnie!:razz: Dzięki za relację od 'podszewki';-)
Film gładko i pięknie się przewija, widz rozkoszuje się widokami siedząc w fotelu, a gdzieś za sceną leją się hektolitry potu;-)
Tak podejrzewałam, że to musi sporo kosztować...
Wdrapanie pospieszne a mozolne, zero snu a następnej nocy troszkę uszczknięty odpoczynek...
Upał za dnia, zimno w nocy...I bieganie z góry na dół;-)
A jednak pogoda dopisała, jeden możliwy termin - i wszystko jak z obrazka:)
I możecie to przeżywać minuta po minucie...To są Wasze złapane chwile!
Zaczynam sobie wyobrażać, jak powstaje taki "skrót", tego co widzieliście...
Cytat:
Na pewno nie jest jedyny film z Bieszczad jaki zrobię/zrobimy. Kolejny wyjazd planuje już jesienią a może i jeszcze latem. Liczę na przychylność przyrody i pogody aby móc uchwycić piękne kolory jesieni w Bieszczadzkich lasach:)
:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
coshoo
Efekt timelapse jest świetny ale nieźle zużywa sprzęt. Teoretycznie po kilku takich akcjach żywotność matrycy się kończy. :)
Do końca to tak nie jest. Gdyby tak było mało kogo byłoby stać robić takie filmy. Mój aparat zrobił w pół roku około 50000 zdjęć i ma się dobrze. Żywotność powinna dojść do 250000 zdjęć lub więcej, więc póki co się nie martwię ;)
maciejka dokładnie tak - te chwile zostaną w nas na zawsze a obraz tylko będzie nam pomagał przypomnieć jak fajnie było. Już nie mogę się doczekać kolejnego wypadu. Szyna elektryczna już prawie gotowa więc nawet przespać się w nocy będzie można :D
Przepiękne ujęcia! Bardzo dobra robota!
całość bajkowa :))) a od 3.34 do 3.50 dla mnie najpiękniejsze :)
Odp: Bieszczady w radiu i TV
witam:)
a czy widzieliście to:
Bieszczady lato. Film 'sklejony' z 20139 zdjęć !!
http://www.youtube.com/watch?v=0Re0RmBJLoE
jak dla mnie naprawdę dobra robota:)
na forum jestem naprawdę od nie dawna więc nie wiem czy już ten filmik się tu pojawił
Pzdr:)
Odp: Bieszczady w radiu i TV
Cytat:
Zamieszczone przez
wasyl
witam:)
jak dla mnie naprawdę dobra robota:)
na forum jestem naprawdę od nie dawna więc nie wiem czy już ten filmik się tu pojawił
Pzdr:)
nie wiesz czy jest a wstawiasz filmik do wątku o nim :mrgreen:
Post pojawił się w wątku "Bieszczady w radiu i TV" (tak jest nawet w tytule i tamtego i Twojego postu) i został tutaj przeniesiony.
szukałam w wyszukiwarce, ale nic mi nie znalazło więc wrzuciłam, ale dzięki za poprawienie :)