Odp: Ballada podtopiona w Sanie
Brawo, brawo, brawo ! Ile prawdy w Twym wierszu, ten tylko się dowie, co uważnie go czyta i zrozumie Twe słowie. Wszystko w nich znajduję : młodość utraconą, miłości zapały, hormony pobudzone, co na szczyty Cię gnały. Tolerancja pradawna, wszak mówisz "pedały" i zdrady co żmijowem jadem Cię kąsały. Jakiż to amor Myśliwiec, kozacze zuchwały, trzy serca upolował z jednej tylko strzały. Mówisz: "pożegnanie ? "... o Pani Łopieńska ! Aniołom M na imię, rozstanie to klęska.
Coraz ciekawsza ta ballada
Wiśniówka "strawberry fields forever" była przepyszna :) i Calanthowej roboty :)))).
... a Matka Boska Łopieńska na szczęście czuwała :).
Cytat:
Zamieszczone przez
bieszczadzka_tęsknota
Wiśniówka "strawberry fields forever" była przepyszna :) i Calanthowej roboty :)))).
... a Matka Boska Łopieńska na szczęście czuwała :).
Tej :P calanthe się nie odmienia :P :P :P
Piskal :) kiedy idziemy dalej ??:)
Cytat:
Zamieszczone przez
calanthe
Piskal :) kiedy idziemy dalej ??:)
No trza by było, ale mowa wiązana trochę wiąże mi ręce.
Bo ni talentu ni natchnienia..
Chciałem napisać wierszyk
Ale nie miałem pomysła
Bo wena, wystawcie sobie
Po prostu gdzieś w pejzaż prysła.
I o czym tu teraz pisać
Skoro talentu nie staje
Bo wena tańcząc gdzieś w słońcu
Bawi się z leśnym ruczajem.
Pisać o ptaszkach? O drzewach?
Czy o miłości Ojczyzny?
Czy napiętnować publicznie
Szambo moralnej zgnilizny.
O Jasia kłopotach z seksem
Czy o nerwicy napadach?
A przecież chciałem z początku
Pisać o naszych Bieszczadach.
Lecz o Bieszczadach pięknie
Napisać to wielka sztuka
Pięknie i wzruszająco
Napisać to umie WUKA.
I nagle myśl mi przyszła
By miast na wenę czekać
Po prostu wziąć się do pracy
Ni chwili dłużej nie zwlekać.
Dwa razy więcej bym zmyślił
Rymów zabawnych brzmienie
Gdybym jak głupi nie czekał
Bez końca na natchnienie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
(...)Powiem krótko- wyprzedziłem
Trzy dziewczyny, wszystkie młodsze
I czekałem dłuższą chwilę
Zanim reszta na szczyt dotrze.
(...)
Po pierwsze - dziewczyny faktycznie wyprzedziłeś, ale mnie - nie. To czemu napisałeś, że czekałeś "dłuższą chwilę" na resztę?!
Po drugie - czemu przemilczałeś, że ja wybrałem dłuższy wariant tej wycieczki, a mianowicie na Kremenaros? Początkowo wszyscy mieliśmy tam pójść, ale na Rawkach okazało się, że tylko ja jestem w tym zamiarze konsekwentny.
:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Po pierwsze - dziewczyny faktycznie wyprzedziłeś, ale mnie - nie. To czemu napisałeś, że czekałeś "dłuższą chwilę" na resztę?!
Po drugie - czemu przemilczałeś, że ja wybrałem dłuższy wariant tej wycieczki, a mianowicie na Kremenaros? Początkowo wszyscy mieliśmy tam pójść, ale na Rawkach okazało się, że tylko ja jestem w tym zamiarze konsekwentny.
Ha ha ha :) Piskal tłumacz się :D
a ja to nawet nie wiedziałam że na Kremenaros mieliśmy iść ;) ja wiedziałam że na Rawki ;) ale z drugiej strony... to jak byśmy poszli na Kremenaros to na pewno by tak szybko sprawnie nie poszło ;) bo dłuższa trasa i więcej pikników by było...
mnie tam było fajnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Cytat:
Zamieszczone przez
calanthe
Ha ha ha :) Piskal tłumacz się
Po pierwsze - dziewczyny faktycznie wyprzedziłem, ale jego (SB) - nie. To czemu napisałem, że czekałem "dłuższą chwilę" na resztę?!
Ponieważ czekałem dłuższą chwilę na resztę. No, oczywiście oprócz SB, który udał się jak poniżej:
Po drugie - czemu przemilczałem, że on (SB) wybrał dłuższy wariant tej wycieczki, a mianowicie na Kremenaros? Początkowo wszyscy mieliśmy tam pójść, ale na Rawkach okazało się, że tylko on (SB) jest w tym zamiarze konsekwentny.
Zatrzymała nas wiśniowa nalewka o smaku truskawek.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Zatrzymała nas wiśniowa nalewka o smaku truskawek.
czyli moja wina... eh...
jadę w takim razie w Bieszczady odpokutować za grzechy ;))