Nie wiem o co chodzi (nawet nie wiem gdzie są jakieś powiadomienia) - konkretnie wklej słowa/zdania, których nie rozumiesz - przecież większość Panelu użytkownika jest po polsku.
Wersja do druku
:evil::evil::evil:
Proszę bardzo. W jaki sposób uzupełania się listę przyjaciół, w jaki sposób dodaje się do tej listy nowcyh, w jaki sposób przywrócić odwzajemnić się, w jaki sposób mogę cofnąc przypadkowe skreślenie z listy.
Panel użytkownika -> Networking (sieć) -> Contacts & Friends (Kontakty i przyjaciele)
W pasku "Add a Member to Your List..." (Dodaj członka/osobę do swojej listy) - wpisujesz nick i klikasz np. Add Contact (dodaj kontakt) lub Add Friend (przyjaciela). Tyle. Jeżeli kogoś przypadkowo usuniesz to musisz dodać go jeszcze raz, nie ma opcji przywracania.
Drugi sposób: w dowolnym wątku na forum klikasz raz nick osoby (nad avatarem), którą chcesz dodać. Pokaże się rozwijana lista, ostatni punkt na dole to będzie "Add xxxx to Your Contacts"
Dodać do przyjaciół można również wchodząc w profil delikwenta (-tki). Po prawej jest menu Friend (nad Visitors) - klikasz Befriend xxx (zaprzyjaźnij się).
Często pojawia mi się problem. Piszę dość długi post, chcę go wysłać i nie mogę. Pojawia mi się wiadomość, że post ma za mała ilość znaków. Dopisuję zdanie i dalej to samo.
Hej,
Z jakiegoś powodu nie działają mi opcje: "szukaj" i "szybkie menu"...
Jakis pomysł?
Pozdrawiam:)
PS Narzędzia forum też siadły...
Zablokowane w przeglądarce cookies, javascript?
Hmm a od kiedy Wam to nie działa?
Witajcie. Szybkie menu ostatnio to znaczy jakieś 2 tygodnie albo nie działało (rzadko) albo było BARDZO wolne. Miało długi zapłon. Teraz nie działa.
Pozdrawiam
I jeszcze jedno. Właśnie dorzuciłem do ogniska. Zwyczajnie piszę w Wordzie i kopiuję tutaj. Potem zmieniam czcionkę na 2. Dzisiaj nie mogłem tego zrobić. Została 3.
Jeszcze raz pozdrawiam
I z pocztą problem. Trzeba sposobem.
Buuu poczta nie działa. Marcin nie chce mi powiedzieć co napisał na pw. Kazał sposobem ale sposób jest skomplikowany. Nie wiem, gdzie spotykamy się w niedzielę i nie wiem co robimy. Jak mam koordynować? No pytam się jak?
Sposób jest dziecinnie prosty.
Znaczy trzeba zrobić aktualizację forum.
Jutro się postaram tym zająć.
Darku, proszę Cię, ustaw wszystko technicznie tak, aby w najbliższą niedzielę (15 lutego, czas polski !!!) wszystko to hulało bez zarzutu. Tego dnia będziemy bowiem mieć ostatni dzień głosowania nad wyborem lokalizacji VIII KIMB. Biorąc pod uwagę obowiązująca "ordynację wyborczą" (m.in. możliwość wielokrotnego dokonywania zmiany głosu - byle przed godz. 20:00 dn. 15 lutego), tego dnia możesz się spodziewać sporej frekwencji na Naszym Forum.
Gdybyś tego tematu z dalekiej Kanady nie śledził (lub już zdążył zapomnieć), szczegóły znajdziesz tu:
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=4857
Zrobione. Zagubione funkcje zostały odnalezione. :)
Pojawiło się znowu trochę angielskich komunikatów. Gdyby coś szczególnie doskwierało to dajcie cynk - poprawię.
Czy coś się dzieje z serverem? Od czasu Św. Patryka są jakieś problemy... a to nie można wejść na Forum, a to wywala w trakcie pisania lub wysyłania wiadomości. Za mało guiness`a wypito i jest zemsta patrona?
Tak są problemy z przeciążeniem serwera.
Staram się znaleźć problem.
Problemów lepiej nie szukać ;). Pozdrawiam.
Raczej nie. Poprostu na serwerze, który utrzymuje forum jest też kilka innych dużych serwisów. Wszystkie razem powodują, że maszyna nie daje rady.
Z jakim opóźnienieniem czasowym działa obecność osoby w "Aktualnie na Forum"? W jakim czasie po wyjściu z Forum ta obecność znika?
Pojawia się po zalogowaniu (czyli zidentyfikowaniu) i trwa do momentu wylogowania.
Nie mam pojęcia jak długo "user" widnienie jako obecny w przypadku gdy zamknie przeglądarkę (myślę że jest to kilka minut - 3 do 6).
Dariusz, odbierasz korespondencję kierowaną do Ciebie przez priv. ?
Pytam poważnie i bez uszczypliwości. Byc może - z przyczyn technicznych, jako Admin - zablokowałeś sobie tę "opcję".
Wczoraj do Ciebie napisałem w ten sposób. Broń Boże, nie ponaglam Cię z odpowiedzią, chciałbym tylko wiedzieć, czy mój post (wysłany przez priv.) do Ciebie dotarł.
Już bowiem po wysłaniu go przypomniałem sobie, że pewien inny admin taką korespondencję niejako "z urzędu" ignoruje - jest jej bowiem zbyt dużo i nie nadążyłby z odpowiedziami (i trudno mu się dziwić).
:oops:
Już odpowiedź się pisze. :)
Proszę pomóżcie!!! Trochę to śmiesznie zabrzmi ale nagle zmniejszyła mi się czcionka na forum i teraz widac drobniutki tekst. Jak z powrotem powrócić do normalnej czcionki.
Z góry dzieki Aga
Prosiłabym bardziej szczegółowo o wytłumaczenie, niestety w dole "ekranu" nie mam takiej ikonki ktora by powiększala czcionke. Zaznacze iż tylko na tym forum mam taka mała czcionkę a spowodowałam to poprzez scroll w myszce. Jeżeli chodzi o ustawienia ekranu to mam wszytko w porządku. Dzięki z góry za cierpliwość dla osoby takiej jak ja.
Pozdrawiam Aga
Jeżeli przeglądasz forum w Firefoksie to Ctrl+ (Control i plus) powiększa czcionkę, Ctrl- (Control i minus) zmniejsza. Ewentualnie Ctrl+0 (Control i zero, bez plusa) przywraca pierwotny, domyślny rozmiar. Jak skróty nie działają to górne menu: Widok>Powiększenie>Rozmiar pierwotny.
Dziekuje ślicznie bmiller, CTRL + pomógł.
Nie mogę od jakiegoś czasu wejść na Forum lub z niego korzystać tak od około godziny 24 do ... próby robiłem przez 1,5 godziny i dawałem sobie spokój. Rano jest OK. Jest to czasami irytujące :(
Mam podobne problemy z wejściem na Forum.
ja tez nie mogłam wejść na bieszczadzkie forum przez kilka godzin, strona kompletnie nie działała
jak mogę użyć kilka cytatów w jednej odpowiedzi? (potrafię tylko jeden)
Stały problem. Duża ilość ludzi, spory ruch, brak środków na mocniejszy serwer ;(
Wczoraj w nocy akurat sprzątałem trochę serwer, starałem się zoptymalizować apache by uniknąć przeciązeń ale średnio to wyszło.
Witam!
Kalendarz mi się na styczniu nie otwiera. Da się to jakoś naprawić? Kliknę styczeń, a i tak otwarty mam grudzień...
Pozdrawiam
Dodałem kolejny rok. Musisz ręcznie przestawić za pierwszym razem na styczeń 10. Potem już jest normalnie.
Dziękuję. Już działa.
pozdrawiam