-
Odp: Bieszczadzkie monstra
-
-
1 załącznik(ów)
Witam
Powoli poczciwe 660 będą się wykruszać , jeżeli dobrze wkleiłem fotkę ,to będzie cudeńko z drogi roztoki grn.-solinka - upchnięte w krzaki na weekend.
Pozdrawiam
-
1 załącznik(ów)
Czy taki zagórzański wielokołowiec mieści się w jabolowej definicji bieszczadzkiego monstrum? Mam nadzieję, że tak :-)
-
Jasne że sie mieści:) łapiemy monstra przemijające... Sądząc po kadrze ustrzeliłeś ciuchajke z auta. Nie masz czegoś bliżej? Ładnie by sie prezentowała z żabiej perspektywy...
Kiedyś... chyba w 1989 roku widziałem w Osławie piękny skład z parowozem i zabytkowymi wagonami. Zachwycił mnie ten widok i to jeszcze w takim plenerze. Symfonia dźwięków i ruchu... Przez chwilę poczułem sie jak w CK Galicjii. Nie zdziwiłbym sie jakby z okna pomachał mi wojak Szwejk, bo wszystko to działo sie chyba na potrzeby jakiegoś filmu...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
Jasne że sie mieści:) łapiemy monstra przemijające... Sądząc po kadrze ustrzeliłeś ciuchajke z auta. Nie masz czegoś bliżej?
Ustrzeliłem z pociągu :-) Bliżej nie mam, ale będę miał!
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
Kiedyś... chyba w 1989 roku widziałem w Osławie piękny skład z parowozem i zabytkowymi wagonami.
To musiał być piękny widok. Parowozy mają w sobie coś magicznego...
Pozdrawiam
Bartek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bmiller
To musiał być piękny widok. Parowozy mają w sobie coś magicznego...
Pozdrawiam
Bartek
Nie da się ukryć. ;-)))
-
1 załącznik(ów)
...a to jedno z odpoczywajacych monstruum...
-
8 załącznik(ów)
....no co jest ludziska?...nikt się nie szwęda po krzaczorach?...gdzie te monstra?....te są świeże bo dzisiejsze....
-
hyh, proszę proszę, jak się uaktywnił... wczoraj zdjęcia, dzisiaj zdjęcia...
nie poznaję kolegi..
śmiało, jak kto w mieście odległym siedzi, to chętnie sie lampi na te zdjęcia...
-
...uaktywnił jak uaktywnił...mam to wrzucam a nie p......
-
9 załącznik(ów)
....kolejne fotki z serii Bieszczadzkie Poczwary...
-
hy, DET z drzwiami.... nie mówie że niemożliwe ale jakoś tak jeszcze nie widziałem.
-
1 załącznik(ów)
To monstrum raczej już nie pojedzie o własnych siłach...
Zgadnijcie gdzie zaparkowało? fotka z 27 08.2007
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
To monstrum raczej już nie pojedzie o własnych siłach...
Zgadnijcie gdzie zaparkowało? fotka z 27 08.2007
Zgadujemy: przy drodze Maniów-Balnica.
Pozdrawiam
Bartek
-
-
3 załącznik(ów)
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
monstra z dzisiaj
Pierwszy w akcji (chyba zrywa w tym samym miejscu gdzie foty Joorga), drugi zaparkował przednimi kołami w rowie - nie wiem tylko czy na chwile czy na dobre :) Może ktoś go widział.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Pierwszy w akcji....
Czy zauważyliście ,że to zdjęcie Piotra jest pierwsze tu w temacie jako "monster" w akcji ...., nawet dymek z kominka jest "na gazie" ,a wszystkie dotychczasowe fot. były tylko jako "monstra na postoju"
-
1 załącznik(ów)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Barnaba
łala
OK Barnaba , widzą że też w akcji ..., tylko dlaczego utrudniasz:smile: mu "robotę" i odwracasz o 30 stopni " pod górkę " to zdjęcie.
-
to proste, idealnie w poziomie dłużyce wyszłyby krótsze, no bo nie ściąłbym LKT, a zatem całość nie wyglądałaby aż tak imponująco. Teraz można powiedzieć "patrzcie jakie wieeelkie kłody ciągnie". Po ścięciu zdjęcia co bym powiedział? "Metrówki ciągnie". Swoją drogą to bardzo częsty u mnie zabieg poszerzający obiektyw :) Może i badziew, ale zawsze taniej wychodzi niż obiektyw 16mm, że już nie westchnę za "ósemką"
aha, i wypraszam sobie porady że wystarczyło się cofnąć parę metrów! Najpierw podziwiam, potem zdejmuję plecak, wyciągam aparat, i robię zdjęcie- nie ma czasu na wędrowanie z aparatem. Z resztą "to był moment"
-
3 załącznik(ów)
Lublinek z okolic Bezmiechowej...
fot 2 i 3 w drodze na kirkut poczułem że ktoś na mnie patrzy... I rzeczywiście: mały ciekawski monsterek zerkał na mnie ze stodoły;) Ani chybi niezły musi w nim drzemać szatan, na ścianie obok drzwi widać nakrycie głowy kierowcy adekwatne zapewne do rozwijanych prędkości...
-
1 załącznik(ów)
no ja nie wiem po pierwsze co to dokładnie... i czy już to było... ale takie coś trafiłam sobie......
:-P
-
musi co DET tyle że kabrio.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
Lublinek z okolic Bezmiechowej...
...
Chyba jednak nie Lublinek , to jest jeden z ciężarowych GAZ-ów (..nr)- ma napęd na dwie osie , a Lubliny(licencja) miał tylko na tylną oś.Wiem czepiam się.. ,ale to tak dla ścisłości.
-
1 załącznik(ów)
takie trochę lepsze monstrum
-
Moja prośba do autorów zdjęć ! Wielka Prośba :-( !!!
Zamieszczajcie foty trochę większe od znaczka pocztowego.
Niektóre aż chce się ściągnąć na tapetkę:lol:
a tu figa ...:-(
-
Poproś autora na PW, a zapewne pchnie Ci emalią
Pozdrawiam
-
1 załącznik(ów)
He, he.Takie niewyrośnięte monstrum zaparkowało na łące w Czystogarbie w sierpniu
-
5 załącznik(ów)
kilka "samobieżnych wytwornic błota"...
-
5 załącznik(ów)
Wrzucam świeżynki... W "krainie gdzie droga i błoto to jedno" robota wre, ja akurat trafiłem na momenty że nie wrzała.8-) Udało mi sie pod Durną niespodziewanie trafic na sliczna Praguśkę z przyciemnianymi bocznymi szybami i na Markowskiej na LKT który widac reaguje na polecenie "do budy!"...
A tak na marginesie nasza kolekcja rozrosła sie do takich rozmiarów ze mozna już niesmiało poprosic kolegów "portalowców" o umieszczenie ich w stosownej galerii na jakims bieszczadzkim portalu. Którys sie zgadza? Ja wyrzekam sie praw autorskich. A reszta autorów?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
Którys sie zgadza?
Pierwszy :) Bardzo chętnie - dorzuce też swoje i foty bedzie mozna oczywiscie uzupełniac. Zrobie to wieczorem, bo będę miał chwile czasu.
-
4 minuty namysłu... I już :-D Wrzuc tutaj linka jak zmajstrujesz galerię.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jabol
... W "krainie gdzie droga i błoto to jedno" robota wre, ja akurat trafiłem na momenty że nie wrzała.
ano, właśnie, oglądamy fajne fotki z bieszczadzkimi monstrami, a częścią składową tychże są ich kierowcy.Minie udało się " trafić " takiego jn:mrgreen::wink:
-
1 załącznik(ów)
zamaskowany niechlujnie lekki czołg zwiadowczy z bagaznikiem na drewno na ognisko;)
-
Gdzieś dopadł takie cudo??
-
-
...na Balnicy też rózne czary stoją
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marekm
ano,.... są ich kierowcy.Minie udało się " trafić " takiego jn:mrgreen::wink:
Podoba mi się to ... ale musisz uważać ;) żeby nie dać się złapać na "radar".. no wiesz mandat,a zwłaszcza te punkty...ale jest OK.
ps. .. i tak ten "cygarek" jest najlepszy u kierowcy , wart nawet z 4 punkty..a jaka sylwetka "opływowa" u tego kierowcy ....a pęd powietrza o mało mu cygarka nie "wyrwie".:smile: