Podpowiedź nr 2 lub też inne zdjęcie tegoż obiektu
Wersja do druku
Podpowiedź nr 2 lub też inne zdjęcie tegoż obiektu
Wielkanoc się zbliża, więc jaja sobie robisz?
Jaka to podpowiedź /nr2/? Toż to utrudnienie jakieś jest.
No po prawdzie to nie dziwi mnie że zagadka nie rozwiązana. Zaryzykuję stwierdzenie ze każdy forumowicz był i widział- tyle że ja pokazuję sprawę nieco od kuchni... dla psoty. A to nie koniec!!!
Podpowiedź nr 3 (czwarta będzie najlepsza i ostatnia)
Pewnie jakaś chałupa ze skansenu od środka...licho wie oprócz Ciebie
Mów mi licho :)
Cisna ;)
hih brawo Anyczka!!! skąd wiedziałaś? : p
wystarczyło pooglądać filmik na twojej stronie pozdrawiam :)
oj Browar, czyżbyś Cisną znał tylko z gieesu i knajpy?
Zagadka 11
Piwniczka w drodze do Czartów Młyna.
WUKA pudło
podpowiedź nr 1
widok z wnętrza piwniczki
podpowiedź nr 2
piwniczka jest przy dość ruchliwej drodze
Może Szczerbanówka?
zgadza się. Piwniczka jest nieopodal przy drodze.
Zagadka 12
sprawdziłem, jest niedaleko. Marcin odpowiedział mniej więcej prawidłowo, piwniczka była na totalnym odludziu, i pod szczerbanówkę mógłbym to podciągnąć.
Proszę,o pomoc.
Jak zmiejszac i umieszczac zdjęcia w poście.
Pozdrawiam serdecznie,
Paweł
fab3 jest taki rozdział na forum Techniczne. Tam znajdziesz wszystko. Nawet jak zadawać pytania.
Pozdrawiam i zachęcam do czytania forum.
?
Dziękuję
zgadujcie kolejną!!!
Okolice Kołonic :-)
eeee, nie prawda:)
podpowiedź nr1
Cisna???
e e :)
nie wiem jak bardziej wam pomóc. Powiem tam, że miejsce jest niedaleko dobrej asfaltowej drogi, jednak z drogi niewidoczne
Zagadkę 12 uznaję za nierozwiązaną. Jak nikt nie był- to dobrze, będę miał spokojne miejsce na biwak.
Zagadka 13
gdzie stoi ta chałupa?
koło dawnej poczty:P
toś powiedział... heh, a ja wiem gdzie tam kiedyś poczta była? heh, choć może że masz racje, bo tak by pasowało.... a poczta, ta co była jaki kod miała?
Jaki kod był? To nie wiem? Ale poczta była w Wetlinie, a obok ten budynek.
ot i się wyjaśniło.
Zagadka 14
Podpowiedź. Źródełko bije pyszną wodą.
Podpowiedź 2. Do źródełka prowadzi ścieżka z mostkiem; ścieżka prowadzi od torów, do źródełka, i nie przechodzi przez asfalt.
Z tego wnioski są dwa!
1. Albo pomarańczowa mapa jest niezbyt szczegółowa.
2. Albo to nie jest źródełko tylko jakieś ujęcie wody niepodchodzące pod definicje źródła.
Po mojemu jednak jak woda bije z ziemi to jest to źródło (choć wiem że nie każda woda płynie z ziemi to źródło- ale tak uogulniam), a pomarańczowa mapa jest szczegółowa, ale tylko z poprawkami jednego forumowicza :). Tak więc zgaduj zgadula.
Jako podpowiedź powiem że w bezpośredniej okolicy jest jeden dom i duży plac. Łatwo podjechać autem i zaczerpnąć wody. Źródełko jest dość często używane o czym świadczą pozostawione prowizoryczne nalewaki, i sam stan źródełka