Podpowiedź: miejsce to znajdyje sie przy stokówce ze Smolnika do Majdanu. Tylko gdzie?
pozdrawiam
Wersja do druku
Podpowiedź: miejsce to znajdyje sie przy stokówce ze Smolnika do Majdanu. Tylko gdzie?
pozdrawiam
No to liczę na Jabola. Może się dowie co się spaliło. Może wrzuci aktualną fotkę...
Pozdrawiam
Nadal liczę na jabola.
Teraz inna zagadka. bez zdjęcia.
Roku Bożego 1644, miesiąca lipca, dnia 17/ Tu leży szlachetna urodzona Pani Fedonia rodzona córka Ewstafia Dubrawskoho a małżonka Pana Ioana Orłyckoho/ Spoczywa tu w wierze, czeka daru, którym darem obiecane w niebie Królestwo
Gdzie znajduje się ten napis. Odpowiedzią może być zdjęcie.
Pozdrawiam
Szybki jesteś.
Jest to cytat z Bieszczad 12 Ustrzyki Dolne 2005-2006 str 13
Pozdrawiam
A gdzie stoi ten piec?
Na tym piecu gotuje się często gęsto dziczyznę.
To polecam. Obejrzysz sobie piec i skosztujesz dobrego żarełka. Choć niektórzy forowicze tym miejscem nie są zachwyceni. Rzecz gustu i kubków smakowych. ;)
Pozdrawiam
pycha
Co to za budowla i gdzie ona stoi?
Podpowiedź: ta droga to fragment szlaku turystycznego.
Pozdrawiam
To mi wygląda na jedną z Kapliczek drogi krzyżowej w Zwierzyniu...
I dobrze Ci wygląda
Powtarzam pytanie: Co to za budowla i gdzie ona stoi?
Tak.
Co to za budowle są, to każdy widzi. Gdzie one stoją może być trudniej odpowiedzieć.
Tam jest jeszcze takie coś.
Masz u mnie piwo!
To może teraz będzie trudniej? Co to jest i gdzie to stoi?
Więcej zdjęć w tym miejscu nie zrobiłem. Jeszcze tylko to.
Pozdrawiam
Czy to drzewo nie jest na trasie Nasiczne-Dwernik Kamień?
Nie.
O to drzewo jest oparta żelazna konstrukcja krzyża albo czegoś podobnego. Jest to pozostałość cerkwi, jaka kiedyś tam była. W tej zagadce jest jednak "Pewna zagwozdka".
Pozdrawiam
Pozostałość chrzcielnicy, na miejscu po cerkwi i cmentarzu chyba w Beniowej.
Strzeliłaś dalej od tego miejsca niż Konrad
Pozdrawiam
Strzelam Carynskie.
Jakbym ja miał przejść z Caryńskiego do tego miejsca, to z całą pewnością nie dałbym rady. Stopy bym miał przy samej ..... Wiem, że parę osób dało by radę.
Pozdrawiam
:lol: :lol: :lol:
Następna podpowiedź. Może ostatnia. Przejrzałem Przewodniki bieszczadzkie jakie mam w domu. Tylko w jednym znalazłem nazwę tej miejscowości.
Pozdrawiam
Wydawało mi się, że nie mam więcej zdjęć z tego miejsca. Ale tylko mi się wydawało.
Może teraz będzie łatwiej
Nie mówię, że wszyscy ale bardzo wielu z Was przynajmniej raz tamtędy w Bieszczad jechało....
Pozdrawiam
:-D Przez te Wasze zagadki wpadnę w ciężką nerwicę. Wiem, że wiem, ale nie wiem. Wiem, że widziłam to miejsce ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć więc strzelam Łubne.
Nie...
Wiem, że wiesz i Piotr wie i Anyczka pewnie wie i wielu innych też.
A Łubne w Bieszczadzie jest. Wyżej "cóś" napisałem /podpowiedź jakąś/
Pozdrawiam
Chrzcielnica na cerkwisku w Czystohorbie.
Tak to jest chrzcielnica. Niestety miejsce się nie zgadza. Aż mi się zimno zrobiło patrząc na Twoje zdjęcie. ;) Już sroga zima przyszła?
Pozdrawiam
Sorry Winnetu ;) Wisłok Wielki, dokładniej Górny.
Zima przyszła, ale tylko w górnych partiach, nie wiadomo na jak długo. Ale jest pięknie. W końcu 8)
Teraz zaliczam całość.
Pozdrawiam
Hm nie dziwię się, że wiedziałam niewiedząc. Byłam tam kilkakrotnie. :oops: W tymm roku także.
Brawo Anyczka, ratujesz honor przewodników.