Koncert Leonarda Luthera w bydgoskim "Węgliszku" 24 października godz.19ta!
Wersja do druku
Koncert Leonarda Luthera w bydgoskim "Węgliszku" 24 października godz.19ta!
Toruńskie spotkania bieszczadzkie na wyjeździe! 24 października klub Węgliszek (Stary Rynek, Bydgoszcz) godz. 19 koncert Leonarda Luthera, śpiewającego do wierszy WUKI. Bilet 10 zł. Chociaż poezja jest bezcenna.
Spotkanie stacjonarne w Zezowanym Szcześciu, ul. Św. Ducha, Toruń ,27 października godz. 17.
Zapraszamy!
Jutro toruńsko- bieszczadzkie spotkanie. Zezowate Szczęście, Ducha Św, Toruń, godz. 17.30 , nie jak pisałem wcześniej o 17. Zapraszamy wszystkich !
Właśnie wpadłam na szalony pomysł, ale nie nierealny.
Kto z ekipy toruńskiej wybiera się na koncert SDMu 26 listopada?
Gdzie i o której nie wiem, pewnie wieczorem 19-20
Faktycznie ma być coś takiego, szczegółów jeszcze nie podają ani na stronie SDM-u, ani na Kulturalnym Toruniu, ani na Koncertomanii. Jak się pojawią plakaty, to damy znać.
Jeszcze nie wiem, czy będę mógł pójść. jakby co, to napiszę.
[quote=piskal;88908.... nie podają ani na stronie SDM-u...quote]
Podają: Toruń czwartek, 26 lis 2009
Hmm bo ja tak trochę kombinuję coby jechać na południe może przez Toruń :razz:
ale to na razie tylko plan taki szalony z lekka;-)
niemniej jednak fajnie by było się spotkać z ekipą toruńską :razz:
No przecież jadąc "z góry na dół" masz Toruń akurat pośrodku !czyli warto zrobić przystanek .Sam jestem ciekawy nowego programu z "Odwetu pozorów" .Byłem na koncercie z programem z płyty "Jednoczas" i przyznaję że spojrzałem(po nim) na tą płytę zupełnie inaczej.
Szalone plany zwykle sie udają!Pokombinuj Krysiu nad Piernikowem!!!
Już pojutrze ,10-ego,godz 18! "Zezowate szczęście"!!!
Kolejne toruńsko- bieszczadzkie poświęcone było przede wszystkim urodzinom Julii, ale też wspominkom i przyszłorocznym majowym planom.Również temu dlaczego zaczęła nas zaniedbywać bydgoska część oraz innym sprawom forum. Spotkanie w składzie: WUKA, Julia, Wiola, Wojtek Myśliwiec, Marek, Piskal oraz nasz bard, czyli Tomek, z zespołu Calcjumfolii, zespołu, który w najbliższą niedzielę zagra niebiański koncert w klubie NIEBO w piwnicach Ratusza Staromiejskiego w Toruniu. Zapraszamy!
Jakaś dokumentacja fotograficzna powstawała, pewnie zostanie opublikowana w swoim czasie, cokolwiek ten "swój" czas by nie oznaczał.
Kolejne spotkanie dopiero 8 grudnia.
Cześć pracy!
o wybaczenie proszę z pokorą ale wtedy gdy spotkania się odbywają jeszcze pracuję.
Wróciłam z..."Nieba",w którym dawał świetny koncert Zespół Calcjumfolii (zaprosił nas,już teraz "nasz" Tomek).Niestety,byłam tylko ja,ale wcale nie żałuję!Niech żałują nieobecni !!!Switna poezja śpiewana,przytulna piwniczka,miła atmosfera!
W uzupełnieniu relacji z ostatniego spotkania napisze jeszcze, że nawet WUKA skusiła się na wypicie piwa. Bo do tej pory wszyscy piliśmy li tylko sok.
"Kto z kim przestaje...." (?)
Dzisiaj doszło do prawie spontanicznego mini spotkanie toruńsko- bieszczadzkiego. WUKA przysłała mi maila, że ma spotkanie autorskie w księgarni Hobbit;zapakowałem się więc do plecaka i przyjechałem do Torunia spotkać się z WUKĄ.
A poza tym:
Dnia 26 listopada 2009 12:28 Mariusz P <dziadzia.calcjumfolii@gmail.com> napisał(a):
co byście powiedzieli w sensie cała ekipa bieszczadzka na sobotnie andrzejkowe śpiewanki w lokalu "na końcu świata" być może przyjedzie jeszcze parę fajnych osób grających
--
Pozdrawiam
Mariusz Procyk
http://www.calcjumfolii.ovh.org
A to z zespołu naszego prywatnego barda, barda naszych toruńsko- bieszczadzkich spotkań, czyli Tomka.
...no i czekam na "co byście powiedzieli"?
W ciągu najbliższej godziny okaże się, czy nie będziemy musieli jechać do Bielska- Białej. Jeszcze dziś.
No i znowu, WUKO,nie spotkamy się na koncercie, chyba dopiero na Nohavicy. Jednak wyjeżdżamy z Julią do Bielska- Białej. Będę chciał ją namówić na Cieszyn, no i przejście do Czech. Ale pewnie żadnego szlaku nie uda się zrobić:-(
4-ego grudnia,czyli pierwszy piątek miesiąca "Śpiewanki turystyczne" w Katarynce przy ul.Prostaej! Zaprasza Calcjumfolii.Liczę na świetny wieczór w szerokim gronie toruńskich bieszczadników!
Jeśli nawet będzie tylko 50% Calcjumfolii to i tak warto być!
http://www.mok.bydgoszcz.pl/?cid=1268 A tu kolejna propozycja (wyjazdowa)!!!
No, to już prędzej, przynajmniej będą pieniądze (jeszcze). Obgadamy wszystko już 8 grudnia o godz. 18 w Zezowatym Szczęściu ( Św.Ducha 5, Toruń)
"Śpiewanki turystyczne" w Katarynce - bardzo,bardzo...!Brakowało tylko ogniska!Na pewno pójdę na kolejne,bo atmosfera "schroniskowa"!Kto nie był,niech gryzie palce z zazdrości.
Kolejne toruńsko- bieszczadzkie spotkanie jutro, 8 grudnia o godz. 18 w klubie Zezowate Szczęście, ul. Św. Ducha 5 . Obecność wszystkich członków forum obowiązkowa:razz:
Za nami kolejne toruńsko- bieszczadzkie spotkanie. Skład: WUKA, Julia (niezrzeszona), Wiola (niezrzeszona), Wojtek Myśliwiec, Piskal, Tomek i Mariusz (band). Bydgoszcz zawiodła.
Wyjątkowe spotkanie ponieważ gościliśmy zespół Calcjumfolii (www.calcjumfolii.ovh.org/index2.html).
Odbył się więc minikoncert z cyklu "W górach i nad morzem jest wszystko co kocham" (ponieważ pojawiły się również szanty, już po wyjściu WUKI.). Chłopaki pokazali klasę. Tak więc mamy już nie barda, ale zespół, do którego bezczelnie uzurpujemy sobie prawo. Atmosfera serdeczna. Kto nie był, niech żałuje.
Najbliższe spotkanie, opłatkowe, 22 grudnia godz. 18, jak zwykle w Zezie.
W planach projekcje i koncert (?) oraz moc uścisków i życzeń.
ZAPRASZAMY
Na prośbę WUKI wstawiam zdjęcie z poprzedniego toruńskiego spotkania.
http://img23.imageshack.us/img23/3701/dsc05833f.jpg
Witaj na Forum!!!
Witaj!
Ja też bardzo lubię szanty i mam nadzieję,że nie "pojawiły się" dlatego,że wcześniej wyszłam.Wieczór był bardzo muzyczny!!Dzięki Czossiemu i Dziadzi (który może i na Forum się zaszczepi,wszak Bieszczadnikiem już jest).
Cóż, szanty były głównie dla Wioli, bo ona zakochana jest w takiej muzyce. Chociaż Piskalscy też je lubią (i muzykę i Wiolę) i na koncerty szantowe chodzą.Na szczęście powstają też szanty typu "Bar w Beskidzie". I też była śpiewana ta górska szanta.
Zdjęcia ze spotkania autorskiego WUKI
To było tylko podpisywanie tomików w księgarni!Piskal zrobił przemiła niespodziankę,że wpadł !!
Witajcie wszyscy oto jestem :-)
Wspaniale,witaj!
Dzień doberek! a własciwie AHOJ! (mam nadzieje ze mnie nie zlinczują ;D)
no to w końcu dołączyłam, bede mogła także komentowac te szalone spotkania. Spiewającemu szanty Tomkowi serdecznie dziekuję ;] Piskal Braciszku ;] Juleczko... ja też strasznie wać lubie. i chociaż jestem takim troche dezerterem w zwiazku z górami... ale jak cudownie spedza sie z wami czas ;) 8-)
Witaj Siostrzyczko! Fioletowa woda to skojarzyło mi się z denaturatem, ale Ty jesteś jak dobra gorzała. Do zobaczenia 22 grudnia na opłatku. Jakąkolwiek formę by on nie przyjął.
Zamorduje cię! popłakałam sie przez ciebie ze śmiechu :-P wcale nie miałam takich skojarzeń... dobra gorzała mówisz... no nie mi to oceniać...ale skoro jestes znawcą trunków ;] chociaż ja nie wiem czy do oceny nie jest potrzebna opinia niezaleznych ekspertów...
a wiec wkradły sie elementy szantowe do spotkania bieszczadzkiego.... mam nadzieje ze nikt nie miał nic przeciwko a pozatym to dowodzi ze panowie z zespołu maja szeroki wachlarz mozliwości...;]
Najważniejsze, że będę mógł pisać: Wiola- zrzeszona. Wracam do pracy.