-
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Nie ma się co oszukiwać jak będzie piękna pogoda i w miarę ciepłe noce to KIMB w Sękowcu będzie rewelacyjny i dużo fajniejszy niż w Ustrzykach. Ale jeżeli będzie syfiasta deszczowa pogoda i zimnica to będzie totalna porażka. Bo nikt mi nie powie że siedzenie w wilgotnym zimnym namiocie to przyjemność, no może dla tych co będą jechali na wysokoprocentowym wspomaganiu. Ale zimne piwo to już wtedy na pewno nie smakuje. Do tej pory w Sękowcu odbyły się dwa KIMBy II i III. Na II pogoda dopisała była wspólna ława na zewnątrz przed recepcją i w miarę ciepła noc, choć po jakimś czasie i tak towarzystwo uciekło do środka. Na III zapowiadało się fajnie rozpaliliśmy ognisko ale deszcz i zła pogoda zrobiła swoje i wszyscy musieliśmy ubić się w malutkim barku. Było bardzo fajnie (kameralnie) ale i bardzo ciasno choć tamte KIMBy nie miały takiej frekwencji jak obecnie. Dalszy przebieg KIMBu z powodu fatalnej pogody polegał na zajęciach podgrupach i osobnych imprezach w kilku domkach. Więc jeżeli nie wstrzelimy się w pogodę to i namiot wojskowy nie na wiele się zda bo nie zapominajcie, że maj to nie lipiec i noce w górach bywają czasami bardzo zimne.
Mi tak naprawdę to obojętne gdzie się to odbędzie bo oba miejsca bardzo lubię dlatego nie będę glosował ale uważam, że przy takiej ilości osób UG są lepszym i pewniejszym rozwiązaniem. Sękowiec jest fajny na spotkanie kilkunastu osób ale nie na taki spęd.
-
Odp: II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00
Tarnino jedno krótkie pytanie: ile wtedy przyjechało osób na KIMB?
zdaje się , że dużo mniej niż teraz się zapowiada
-
Powiedzmy,że porównywalnie, ale nie liczyłam, zapytaj Irasa, może pamięta.
-
Myślę, że nieporównywalnie-teraz zapowiada się dużo więcej osób i się ludzie podzielą w grupki po domkach jak będzie zła pogoda. A może to i lepiej w sumie?
-
Nie tylko nie lepiej, ale dużo gorzej. Nie taka jest chyba idea KIMB-u?...no ale może się nie znam...nigdy nie byłem...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Tarnina
Powiedzmy,że porównywalnie, ale nie liczyłam, zapytaj Irasa, może pamięta.
Na III KIMBie w Sękowcu było około 22 osób
-
-
Przepraszam chodziło o III kimb
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Nie tylko nie lepiej, ale dużo gorzej. Nie taka jest chyba idea KIMB-u?...no ale może się nie znam...nigdy nie byłem...
No wybaczcie - ale po to właśnie jest demokratyczne głosowanie.
Osoby, które nie wyobrażają sobie wspólnej zabawy w takiej sytuacji - głosują na Ustrzyki Górne. Osoby, którym ewentualne zimno jest niestraszne - głosują na Sękowiec.
Ja głosuję na Sękowiec, bo potrafię się doskonale bawić przy ognisku również w temperaturze ujemnej.
Ubieram wtedy czapkę i rękawiczki ;-) i nawet żadne "wpomagacze" nie są mi potrzebne.
Jednocześnie jeżeli wygra ta druga opcja - nie zamierzam się obrażać i nie przyjeżdżać.
A i tak największą atrakcją będzie dla mnie wyjazd na Pikuj :-)
Każdy głosując ma prawo wyrazić swoje zdanie.
Natomiast uważam też, że agitacja na rzecz swojej lokalizacji - jest tutaj jak najbardziej na miejscu. Jednak ja nie zamierzam pod jej wpływem zmieniać zdania.
Pozdrowienia
Basia
-
Irasku Ty wiesz że ja do ZpC to zawsze z chęcią pojadę ,ale wydaje mi się że jednak mylisz się co do tego że jest to lepsze miejsce na obrady.Prosty przykład ,przy ładnej pogodzie atmosfera będzie lepsza na obrady w Sękowcu przy złej w Ustrzykach ,tylko co Jacek zrobi z miejscowymi typu Nija ,Bartek ,Baranek czy Józek Polański którzy jak coś wyczują to nie odpuszczą(w przypadku ładnej pogody to nie ma z nimi problemu bo idą w plener).Obradom to może przyda "kolorytu" ,ale atmosfery nie będzie żadnej.Jeśli zrobisz imprezę zamkniętą to jak to widzisz???.."bramkarz ",który kogoś wpuszcza a kogoś nie i na jakiej zasadzie???Jacek i tak ma mało ludzi żeby ktoś bez przerwy stał na bramie ,bo na Kimbie wiesz jak jest, jedni wchodzą drudzy wychodzą ,jedni idą zjeść drudzy po flaszkęi tak w kółko.
-
Przecież chyba nikt nie głosuje tak, czy inaczej, bo zakłada, że łatwiej mu będzie w takiej lokalizacji zrobić sobie imprezę zamkniętą we własnym gronie.
:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Przecież chyba nikt nie głosuje tak, czy inaczej, bo zakłada, że łatwiej mu będzie w takiej lokalizacji zrobić sobie imprezę zamkniętą we własnym gronie.
:)
Ależ oczywiście (tak to rozumiem).
Ja głosuję tak a nie inaczej, bo na podstawie opisów obu miejsc (żadnego z nich nie znam osobiście) wyobrażam sobie, ze w Sękowcu będzie lepsza atmosfera na obrady.
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
manio
Irasku Ty wiesz że ja do ZpC to zawsze z chęcią pojadę ,ale wydaje mi się że jednak mylisz się co do tego że jest to lepsze miejsce na obrady.Prosty przykład ,przy ładnej pogodzie atmosfera będzie lepsza na obrady w Sękowcu przy złej w Ustrzykach ,tylko co Jacek zrobi z miejscowymi typu Nija ,Bartek ,Baranek czy Józek Polański którzy jak coś wyczują to nie odpuszczą(w przypadku ładnej pogody to nie ma z nimi problemu bo idą w plener).Obradom to może przyda "kolorytu" ,ale atmosfery nie będzie żadnej.Jeśli zrobisz imprezę zamkniętą to jak to widzisz???.."bramkarz ",który kogoś wpuszcza a kogoś nie i na jakiej zasadzie???Jacek i tak ma mało ludzi żeby ktoś bez przerwy stał na bramie ,bo na Kimbie wiesz jak jest, jedni wchodzą drudzy wychodzą ,jedni idą zjeść drudzy po flaszkęi tak w kółko.
He he zakapiory są wszędzie w Sękowcu też się pewnie ktoś przyczepi Siódemka, Zajączek, Pawełek i inni ;)
Pamiętasz jak to jeden z nich mówił do ciebie "te Gołota" albo tekst o harmonijce "nie dmuchaj jak nie twoje" eh to były czasy :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
zapowiadało się fajnie rozpaliliśmy ognisko ale deszcz i zła pogoda zrobiła swoje i wszyscy musieliśmy ubić się w malutkim barku.
Nie wygląda to zachęcająco. Czy po powrocie z Pikuja będziemy mogli się pożywić w tym "malutkim barku" ?
-
Jeżeli tam Ci jadło nie będzie odpowiadać, zawsze można zjeść coś w hotelu w Zatwarnicy.
-
No a pod Caryńską wieeeeeeeeeeeeeeeeelki na cały talerz schaboszczak, wysmażony, chrupiący, pachnący...pychaaaaaaaa :mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Jeżeli tam Ci jadło nie będzie odpowiadać, zawsze można zjeść coś w hotelu w Zatwarnicy.
No nie do końca zawsze. Zakładając, że jest jakaś grupa w hotelu bo poza sezonem czasami stoi pusty. I w hotelu jest jadłodajnia nie ma restauracji gdzie można o każdej porze coś zjeść z karty. Można sobie zamówić o określonych godzinach w porach posiłku i tylko to co jest akurat przewidziane na dany dzień w jadłospisie. Faktem jest, że jedzonko w hotelu jest bardzo smaczne o ile coś się nie zmieniło. W barku w Sękowcu w menu są tylko zapiekanki i pizza z mikrofali. Więc pozostaje własny wikt albo jedzenie o określonej porze w hotelu, najbliższa restauracja jest w Pszczelinach lub Ustrzykach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Misieg
Potwierdzam! W Zatwarnicy jest smaczna kuchnia, b. przyzwoite warunki, klimat też jest (pod sklepem). Trzykrotnie pomieszkiwałem w Zatwarnicy. Zarówno hotel jak i sama Zatwarnica mają u mnie plus.
Pozdrawiam + Pastor manu propria
-
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
W barku w Sękowcu w menu są tylko zapiekanki i pizza z mikrofali.
Iras, dzięki za konkretną odpowiedź.
-
I teraz już się zapewne domyślacie, dlaczego ja - stały bywalec Sękowca - oddałem swój głos na Ustrzyki Grn. Po prostu mógłbym się podpisać pod argumentacją Irka.
Ale zwolennicy KIMB w Sękowcu niech się nie przejmują. Tam też (w razie organizacji KIMB-u) będzie bardzo fajnie.
Inaczej po prostu być nie ma prawa.
:-D
PS
Piskal, ja po prostu chciałem ten cały "zgrzyt" obrócić w żart. I stąd przywołałem aż wypowiedź p. Zagłoby nt. synów Noego. I dajmy już temu spokój. :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Powsimordy stawiają !!!
komu i co?:mrgreen::-D:mrgreen:
-
Orsini, ja przeciez tego nie napisałem.
:lol:
A zresztą - może i napisałem (już nie pamiętam).
:lol:
-
Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec : Dzisiaj - 12:47
:mrgreen::-D:mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
komu i co?:mrgreen::-D:mrgreen:
...no choćby wino z nagrodowej flaszki od Hero :mrgreen:
-
o nie!!!wina nikomu nie dam!!!:twisted::mrgreen:
-
Wyciągnięty do tablicy chcę potwierdzić, że wino jest gotowe i czeka niecierpliwie na maj :)
-
Oczywiście wiele się może do maja zmienić, ale biorąc pod uwagę pewne nowe dla mnie okoliczności, niekoniecznie dyskutowane tu sprawy gastronomiczno-lokalowe bynajmniej, a raczej te natury transportowej jestem zmuszony zmienić front i zagłosować jednak na Ustrzyki Górne jako tę jawiącą się dogodniejszą dla mnie lokalizację.
Pozdrawiam:)
PS. Oczywiście w przypadku wygranej Sękowca ubolewać absolutnie nie będę, jedynie zacisnę zęby i sprostam ewentualnym trudnościom;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
orsini
Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec : Dzisiaj - 12:47
:mrgreen::-D:mrgreen:
Faktycznie - przypominam sobie.:-)
Ale zaraz po chwili ugryzłem się w język.
Nie ma żadnego obowiązku stawiania (komukolwiek i czegokolwiek :-D). Jak ktoś zechce, to postawi. I obojętne, czy będzie to nobilitowany Powsimorda, czy zwykły, szary Kimbuś (Kimbusia).
A teraz poważnie. Jeśli zwycięży Sękowiec, to osoby które wybierają się na Pikuj, powinny sobie wcześniej zabezpieczyć jedzenie na "po powrocie", bo w ostatniej chwili to faktycznie mogą mieć z tym problem. Ale przecież z tym nie ma problemu - wystarczy tylko pamiętać i się przygotować).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
zmienić front i zagłosować jednak na Ustrzyki Górne
to jeśli pozostaniesz im wierny i UG wygrają to Ci postawię :mrgreen::-D:mrgreen:
wino z butelczyny Hero oczywiście-a wino to pyszne i dzielić się nim nie mam zamiaru:lol:
-
Trzymam za słow...kielich;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
Oczywiście w przypadku wygranej Sękowca ubolewać absolutnie nie będę, jedynie zacisnę zęby i sprostam ewentualnym trudnościom;)
Zgadzam się z Tobą. Ja tez ubolewać nie będę, ale zadaję sobie jednak pytanie, czy rzeczywiście klimat w Sękowcu jest o tyle lepszy niż w Ustrzykach, aby było warto zaciskać zęby? Wątpię o tym. Opieram się na wspomnieniach uczestnika KIMBów w Sękowcu:
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
Nie ma się co oszukiwać jak będzie piękna pogoda i w miarę ciepłe noce to KIMB w Sękowcu będzie rewelacyjny i dużo fajniejszy niż w Ustrzykach. Ale jeżeli będzie syfiasta deszczowa pogoda i zimnica to będzie totalna porażka. Bo nikt mi nie powie że siedzenie w wilgotnym zimnym namiocie to przyjemność, no może dla tych co będą jechali na wysokoprocentowym wspomaganiu. Ale zimne piwo to już wtedy na pewno nie smakuje. Do tej pory w Sękowcu odbyły się dwa KIMBy II i III. Na II pogoda dopisała była wspólna ława na zewnątrz przed recepcją i w miarę ciepła noc, choć po jakimś czasie i tak towarzystwo uciekło do środka. Na III zapowiadało się fajnie rozpaliliśmy ognisko ale deszcz i zła pogoda zrobiła swoje i wszyscy musieliśmy ubić się w malutkim barku. Było bardzo fajnie (kameralnie) ale i bardzo ciasno choć tamte KIMBy nie miały takiej frekwencji jak obecnie. Dalszy przebieg KIMBu z powodu fatalnej pogody polegał na zajęciach podgrupach i osobnych imprezach w kilku domkach. Więc jeżeli nie wstrzelimy się w pogodę to i namiot wojskowy nie na wiele się zda bo nie zapominajcie, że maj to nie lipiec i noce w górach bywają czasami bardzo zimne.
Mi tak naprawdę to obojętne gdzie się to odbędzie bo oba miejsca bardzo lubię dlatego nie będę glosował ale uważam, że przy takiej ilości osób UG są lepszym i pewniejszym rozwiązaniem. Sękowiec jest fajny na spotkanie kilkunastu osób ale nie na taki spęd.
Co na to zwolennicy Sękowca?
-
Toż Basia napisała, że może i w rękawiczkach siedzieć jak zimno będzie.
Andrzejku może lepiej zająć się tymi, którzy jeszcze nie oddali swych głosów?
Zwolenników KIMBu w Sękowcu niczym nie przekonasz;-))))
-
A ten KIMB to wesele jakieś jest? Miejsce musi być stosowne, żarcie też. Może jeszcze jakąś kapelę obstalujecie? ;) Kurna! Ludzie! Toż to jedna noc obrad. Czy nikt z Was ogniska nie potrafi w deszczu rozpalić? Kiełbaski z ogniska nie można? Nikt z Was nocy nie zarwał w niezbyt nawet wygodnych warunkach? Przeciaż tam jest namiot, miejsce na ogień i barek. Liczy się towarzystwo chyba. Jak będzie trzeba, to i do UG przyjadę tylko DLACZEGO mam przyjechać w gorsze miejsce? Nie rozumiem i nikt jak dotąd tego mi nie wyjaśnił, a Andrzejowi napisałem na PW.
Więcej w tym wątku się nie odezwę i czekam na ogłoszenie wyniku.
Pozdrawiam
-
Basia napisała, że ani tu ani tu nie była więc trudno się jej dziwić że wybrała to czy tamto. Ja zaliczyłem 2 KIMBy w Sękowcu i 2 w UG. Te z Sękowca milej wspominam było fajniej ale to były inne realia, nieduża grupa, która wcześniej bardzo dobrze się znała o takich samych wymaganiach i upodobaniach kiedyś nawet nazywana TWA. Ale czasy się zmieniają jest nas coraz więcej z różnych półek ;) więc i wymagania inne. W UG oprócz ogniska, sali, jedzenia i noclegów pod dostatkiem, mamy internet, rzutnik multimedialny gdyby ktoś chciał zrobić slajdowisko czy pokaz filmów. Ja np mogę zrobić prezentację ze wszystkich kimbów jak mi Piotr podeśle fotki z Dwernika i ktoś ze Smolnika bo z tych nie mam dokumentacji zdjęciowej ;) a jest co pokazywać oj jest :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
irek
Basia napisała, że ani tu ani tu nie była więc trudno się jej dziwić że wybrała to czy tamto. Ja zaliczyłem 2 KIMBy w Sękowcu i 2 w UG. Te z Sękowca milej wspominam było fajniej ale to były inne realia, nieduża grupa, która wcześniej bardzo dobrze się znała o takich samych wymaganiach i upodobaniach kiedyś nawet nazywana TWA. Ale czasy się zmieniają jest nas coraz więcej z różnych półek ;) więc i wymagania inne. W UG oprócz ogniska, sali, jedzenia i noclegów pod dostatkiem, mamy internet, rzutnik multimedialny gdyby ktoś chciał zrobić slajdowisko czy pokaz filmów. Ja np mogę zrobić prezentację ze wszystkich kimbów jak mi Piotr podeśle fotki z Dwernika i ktoś ze Smolnika bo z tych nie mam dokumentacji zdjęciowej ;) a jest co pokazywać oj jest :mrgreen:
Irasku realia są takie same ,tylko co poniektórzy z nas inni.W innych wątkach marudzą, że stare Bieszczady już nie wrócą ,że nie ten klimat ,nie ci ludzie itd itp,że chetnie by wrócili do starych czasów,a jak nadarza się taka okazja żeby posiedzieć przy ognisku i przy gitarze ,to wtedy piszą ,że jedzenie, że spanie ,że rzutnik , że zimno ,że ciepło ze nikt nie chce pryknąć w oponkę.........Ja jadąc na swój pierwszy KIMB nie znałem nikogo, a wspominam go najmilej.no ale takie czasy ilu ludzi tyle opinii:lol:i tak przyjadę gdziekolwiek on się odbędzie i na nikogo się nie obrażę(szczególnie za Gołotę ;))
-
...no w koncu w domu
Bardzo dziękuję Lucynie za miłe słowa i za wstawiennictwo za moją osobą.
Piskal przesłuchałem przeczytałem teksty KSU i nie ma w nich mowy o kóre "uszczyki" chodzi :-P -grunt to dobrze kombinować :lol:
Tarnina luzik... nie głosujemy tu nad sprawami życia i śmierci
a tak całkiem na marginesie.....
....chyba ważniejsze od tego "gdzie", jest "kto" i "w jakiej atmosferze"- przynajmniej ja tak myślę, że nie miejsce a ludzie tworzą atmosfere -lepszą albo gorszą a miejsce jest jedynie dodatkiem
-
no właśnie, zwłaszcza, że większość główne obrady i tak ma gdzie indziej dzień wcześniej do rana we wspaniałej atmosferze;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Pawelk
....chyba ważniejsze od tego "gdzie", jest "kto" i "w jakiej atmosferze"- przynajmniej ja tak myślę, że nie miejsce a ludzie tworzą atmosfere -lepszą albo gorszą a miejsce jest jedynie dodatkiem
Owszem , ludzie, ale jeśli nie uczestniczyłeś w KIMB-ach ani w UG ani w Sękowcu nie wiesz jak to wygląda.
Andrzeju kilka slów do Ciebie, może nie będą miłe, ale Twoje wypowiedzi trącą nutą "podstarzałej" upierdliwości. Nikt nie zabrania głosować Ci na UG, ja też to miejsce lubię, ale w innym czasie . Nie musisz wstawiać co chwilę cytatów czyichś wypowiedzi, aby je złośliwie, łapiąc za słówka, komentować.Powiedz , jak chcesz uczstniczyć w wyprwie Pikujowej, jak Tobie przeszkadzają warunki Sękowca??? Zastanów się dobrze czego chcesz, ja widzę Cię jednak tylko w warunkach conajmniej Hotelu Górskiego i w wytwornej restauracji, a nie przy ognisku z usmoloną kiełbaską na patyku, czy na twardej karimatce w namiocie, gdzie sufit przecieka przy gwałtownej ulewie. Ehhhhhhhhh Bieszczadnicy ( cholerka ).
-
-
Klopsik przyjedziesz na KIMB???dajesz słowo???:lol:
świat się wali :-P