-
Odp: Moderacja, kasacja i skarga do Admina na Recona1
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
"Bardzo brzydko kojarzy mi się to głosowanie" I tu sie z Tobą zgadzam
A więc w najważniejszym punkcie się zgadzamy. Dlatego właśnie oddałem głos na "nie". Nie oznacza to, że się zgadzam ze sposobem moderowania przez Recona.
Być może niefortunnie porównałem to głosowanie do wydawania wyroku przez ławę przysięgłych.
Adminowi faktycznie puściły nerwy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
Sławny cytat "masz jaja to zagłosuj"
Przejdzie do historii, jak słynne "spieprzaj dziadu".
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Masz jaja to zagłosuj.
Podoba mi się to hasło.
Dobre, zwłaszcza na nadchodzące wybory Prezydenckie.
-
W sumie;-) i na koszulki się nada;-)
hasło jak malowane :mrgreen:
Szkoda, że tak późno jak już Powsimordy wybrane-może jeszcze więcej osób by głosowało?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
O co się tak sprzeczamy ?
O prawo do dupy ?
Z jednej strony - nadgorliwość (i pewna wybiórczość) z drugiej - lekkie zacietrzewienie.
A czy faktycznie jest się o co kłócić ?
B.
Jest. O co? O prawo do dupy właśnie.
Gdybym napisał, że Basia Z. to głupia dupa, to obraziłabyś się? No pewnie, że tak! I nie tylko Recon przyleciał by z nożyczkami, ale każdy inny moderator i jeszcze dostałbym (słusznie) punkty karne. Ale dlaczego nie możemy rozmawiać o dupie Maryny, ale MUSIMY o d.... Maryny.
A w ogóle chodzi jeszcze o coś innego. W jednym miejscu "dupa" może być, w innym nie, jeden użytkownik może to napisać, innemu Recon wytnie.
Recona poznałem w maju i twierdzę, że jest bardzo fajnym facetem, ale z funkcją moda sobie po prostu nie radzi. Już było by po dyskusji, wszystko było wyjaśnione, ale...
Ale Recon znowu przypomniał, że kto ma nożyczki, ten ma władzę!
I na to kładę stanowcze veto!
-
Tyle lat żyję na tym świecie i w życiu nie widziałam,żeby tylu ludzi się o jedną dupę kłóciło:):) Im dalej w to brniecie tym bardziej robi się to dla mnie zabawne!!!!
-
A co najmniej jakby chodziło o "nie rzucim dupy skąd nasz ród"...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
Tyle lat żyję na tym świecie i w życiu nie widziałam,żeby tylu ludzi się o jedną dupę kłóciło....
Och... Wiesz, jak dobra dupa to i warto :)
-
Myśle że wszyscy powinni podarować sobie odrobinę luksusu i przekazać sobie znak pokoju:) na wieki wieków AMEN
-
i niech dupa bedzie z Wami
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Adminowi faktycznie puściły nerwy.
Wcale nie puściły. Chciałem jedynie by niektórzy (może i Ci najgłośniej protestujący) poczuli się trochę tak jak ja się czuję.
Trzeba stanąć jawnie przed Reconem i udzielić mu - lub nie - wotum zaufania.
Wiem, że dla niektórych najfaniejszym wyjściem byłoby gdybym to ja go wykopał, a wtedy powstałby chór obrońców Recona i ogólnie dusz ucieśnionych, który zmieszałby mnie z błotem za to, że poniewieram kolejnego niewinnego usera... Inni pewnie uśmiechnęliby się pod nosem wypowiadając słynne "yes, yes, yes". Nie będę robił "czegoś" tylko dlatego, że 4 userów głośno krzyczy, że dzieje im się krzywda bo z ich postów cięte są wulgaryzmy.
Ja Recona wybrałem na moderatora i NIE uważam, że zrobił coś tak nagannego by pozbawić go funkcji. Więcej powiem - uważam, że zmoderowanie słowa "dupa" jest nadgorliwością ale na litość boską trzeba w tym wszystkim zachować umiar i zdrowy rozsądek. Z jednej strony owszem moderator wykazał się nadgorliwością ale z drugiej trzaskanie drzwiami, wietrzenie się, emigrowanie przez innych userów też najmądrzejsze nie jest.
Jak pisałem kiedyś FORUM TO WY. Zatem jesli jest wątpliwość czy to co robię jest słuszne - a w pewnym momencie przyznam, że trochę zwątpilem w swoją rację - postanowiłem zapytać WAS o to co zrobić. Bo w końcu sytuacja w której na forum zostaniemy ja i Recon też nie będzie miała większego sensu.
Owszem ta ankieta nie jest zbyt dobrym pomysłem. Problem w tym że lepszego pomysłu na to by rozwiązać ten problem na ten czas nie mam.
Liczę, że nauczę się z tej sytuacji czegoś co w przyszłości pomoże mi nie dopuścić do czegoś podobnego ponownie.
-
4 osoby???
Ja tam z tego co pamiętam to nie były 4 osoby, a właściwie to nie widziałam ANI JEDNEJ osoby wtedy, która by Recona broniła czyż nie?To,że teraz inaczej zagłosowali no cóż...jak widac nie tylko kobiety zmienne są.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
4 osoby???
Ja tam z tego co pamiętam to nie były 4 osoby, a właściwie to nie widziałam ANI JEDNEJ osoby wtedy, która by Recona broniła czyż nie?To,że teraz inaczej zagłosowali no cóż...jak widac nie tylko kobiety zmienne są.
Rzecz w tym, że ja nie bronię wcale akcji pod tytułem "wycinanie dup" bo też uważam że to duża przesada, ale z drugiej strony uważam, że to nie jest powód aby od razu odwoływać kogoś administracyjnie z funkcji moderatora.
Niech się najpierw sam zastanowi, a także wypowie.
Dlatego głosowałam na "nie".
@Piskal - nie wiem czy bym się obraziła. Gdybyś napisał: "Bazia Z. to dobra dupa" - to pewnie nie :mrgreen: aczkolwiek trochę głupio by mi było, zaś gdybyś napisał "ty stara dupo" - to pewnie tak. Jak widać to samo słowo może mieć bardzo różne znaczenie, w zależności od kontekstu.
Dobra moderacja jest dużą umiejętnością, jak dotąd - nie miałam nigdy zastrzeżeń do moderatorów tego forum (chociaż sama zarobiłam niegdyś parę punktów karnych, jednak teraz uważam że słusznie).
Kiedy mnie wymoderowano przydzielając punkty karne, na początku byłam wściekła, tym bardziej, ze uważałam ze nie napisałam nic złego, a tylko (nie używajac słów wulgarnych) odpowiedziałam na zaczepkę.
Ale po zastanowieniu uznałam jednak ze moderator miał rację.
Sądzę że dyskusja nie zaszkodzi, ale nie należy przedwcześnie podejmować decyzji administracyjnych.
A poza tym - więcej luuuzu.
Wiem ze o niego trudno. Sama czasem nie potrafię wykazać wystarczającego luzu w niektórych sytuacjach, ale staram się.
B.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
@Piskal - nie wiem czy bym się obraziła. Gdybyś napisał: "Bazia Z. to dobra dupa" - to pewnie nie :mrgreen: aczkolwiek trochę głupio by mi było, zaś gdybyś napisał "ty stara dupo" - to pewnie tak. Jak widać to samo słowo może mieć bardzo różne znaczenie, w zależności od kontekstu.
Wszyscy o tym wiedzą prócz Recona, jego ingerencje w pewnych przypadkach były nieuzasadnione, wręcz złośliwe. Dlatego głosowałem na "tak".
Więcej luzu! Ależ nikomu luzu nie brakuje. Nikomu z wyjątkiem jednej osoby.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Masz teraz także możliwość napluć na kolejną osobę.
Masz jaja to zagłosuj. Nie masz to zamilknij.
Chyba lepiej byłoby przyznać, ze wypowiedziało się te słowa w emocjach niż z rozmysłem. Słynna już d..a przy przy czymś takim to pikuś. Wulgaryzmy stosowane na forum to tylko środki literackie, integralny składnik opowieści. Nie miały nigdy na celu obrażenie kogokolwiek. Natomiast w tej sytuacji jest to zaatakowanie i obraza forumowicza, choćby bez użycia wulgaryzmów. A to właśnie nie powinno mieć miejsca, zwłaszcza ze strony osoby odpowiedzialnej za forum. Ktoś kto sprząta (określenie własne admina) nie zanieczyszcza własnego terenu.
Dobrze, że odbiorca tej wypowiedzi wykazał się dużym rozsądkiem i potraktował ją z właściwym dystansem, a także inni zamienili ją w żart z odpowiednim kontekstem. Dość afer!
A co do trzaskania drzwiami, to nic takiego nie miało miejsca, po prostu jeden z forumowiczów dał do zrozumienia, że ma dość już tej paranoi i póki co nie będzie w tym uczestniczył. Według mnie oznacza to obronę własną oraz innych. Jest to bezpieczna forma protestu, kiedy coś dzieje się nie tak, innym daje do myślenia, w każdym razie nikomu nie szkodzi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
4 osoby???
Nikt nie musiał zdania zmienić. To, że nie wszyscy atakowali czy głośno protestowali nie oznacza, że w pełni popierają działania Recona1, co z resztą część wyraziła w swoich postach. I również admin powiedział: „uważam, że zmoderowanie słowa "dupa" jest nadgorliwością ale na litość boską trzeba w tym wszystkim zachować umiar i zdrowy rozsądek” Część nie przywiązała wagi do całej sprawy.
Recon1 przyznał, że się uczy i popełnia błędy, a nawet chciał się poprawić cyt.:
Swoje powiedziałem i już luzuję, ale... ;)
Ale mu się jeszcze nie udało i co poniektórzy osobiście zmoderowani nie zdzierżyli plus inne racje.
Jeśli nadal zostanie modem to bardzo musi się postarać, aby tym razem nie zawieść zaufania, a z całej dyskusji wynika, żeby powinien większy akcent położyć na luzuję!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
maciej_ka
A co do trzaskania drzwiami, to nic takiego nie miało miejsca, po prostu jeden z forumowiczów dał do zrozumienia, że ma dość już tej paranoi i póki co nie będzie w tym uczestniczył. Według mnie oznacza to obronę własną oraz innych. Jest to bezpieczna forma protestu, kiedy coś dzieje się nie tak, innym daje do myślenia, w każdym razie nikomu nie szkodzi.
Taaaaa?
Bo na razie to wygląda inaczej niestety. Niestety-bo jest to po prostu przykre -bo forum to nie admin, forum to nie jakiś portal jeden, drugi czy dziesiąty, a forum to MY-LUDZIE. I jest to przykre, że ktoś nagle rzuca zabawki w kąt i sobie po prostu idzie olewając tych, którzy go lubią... I to jest mega smutne...Ani meee, ani beee, ani kukuryku tylko znika tam gdzie doskonale wie, że części osób nie spotka.
Mam nadzieję, że on to zrozumie i wróci do nas bo TĘSKNIMY!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Taaaaa?
Bo na razie to wygląda inaczej niestety. Niestety-bo jest to po prostu przykre -bo forum to nie admin, forum to nie jakiś portal jeden, drugi czy dziesiąty, a forum to MY-LUDZIE. I jest to przykre, że ktoś nagle rzuca zabawki w kąt i sobie po prostu idzie olewając tych, którzy go lubią... I to jest mega smutne...Ani meee, ani beee, ani kukuryku tylko znika tam gdzie doskonale wie, że części osób nie spotka.
Mam nadzieję, że on to zrozumie i wróci do nas bo TĘSKNIMY!!!
To u Ciebie norma?
Chrzanisz farmazony jeden za drugim.
Jak tak Ci brakuje Kazika to zaloguj się na forumbieszczady.pl i napisz do niego priva. Masz tam konto - no nie?
Szkoda, że nie ma kategorii mąciciela. Miałabyś ładny zestaw.
P.s.
Mam przekazać Kazikowi wyrazy tęsknoty od Ciebie (skopiuję tego Twojego posta i wkleję Kazikowi do opowieści).?
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pozdrawiam
-
Piskal
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Wszyscy o tym wiedzą prócz Recona, jego ingerencje w pewnych przypadkach były nieuzasadnione, wręcz złośliwe. Dlatego głosowałem na "tak".
Więcej luzu! Ależ nikomu luzu nie brakuje. Nikomu z wyjątkiem jednej osoby.
Chłopie - bój się, bój - braku piwa! Co Ty wypisujesz!
Jak widać i Tobie luzu brakuje - i to zdecydowanie.
A jak rozpoznałeś, że Recon zrobił to złośliwie, a nie np z roztargnienia?
Zdrowia
-
RECONIE PIERWSZY
jesteś więc nie udawaj, że nie widzisz i skasuj post Michała do mnie
Obraża mnie on!
I powiedz kolesiowi, żeby się ode mnie odczepił!
Jesteś modem to działaj, bo po to niby jesteś!
nie od d... a od tego, żeby nikt nikogo nie obrażał, a on mnie obraża!!!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Michał
A jak rozpoznałeś, że Recon zrobił to złośliwie, a nie np z roztargnienia?
Z roztargnienia można pomylić się raz, dwa, ale nie więcej.
-
Ma teraz konkretny przykład niech działa!
nie ma tu co prawda żadnej d..., a tylko chrzanienie farmazonów, ale jednak mnie osobiście to obraża i nie życzę sobie tego!
A on jest modem i jest obecny więc do dzieła!
-
Krysia, ale gdzie w poście Michała jest jakaś obraza. Przecież do niedawna sama byłaś główną userką forum, na którym teraz nadaje SB.
-
A w tym, że chrzanię farmazony
To mnie obraża, nie życzę sobie tego
chyba mogę prawda???
Może dla Ciebie to by była pochwała
Jest tu recon niech kasuje-niech mi pokaże, że się mylę co do niego i nadaje się na tą funkcję, a nie tylko tropi zakamuflowane d... w tekstach proste?
-
Krysia juz nie raz było tu pisane więcej luzu i dystansu do swojej osoby. Każdemu może się zdarzyć pieprzyć farmazony.
-
W porównaniu do innych to w sumie jestem tu nowicjuszem... natomiast jak czasem wpadam na tego typu wątki i zaczynam czytać to często przestaje na 1 lub 2 poście, gdyż ciężko jest przełknąć przez ten bełkot i naprawdę kłótnie o "dupę Maryny"... gorzej niż politycy... czasem się tu czuje jak na forum dla nastolatków, którzy kłócą się właśnie o dupę...
Zdecydowanie wybieram działy i tematy umiejscowione "wyżej"...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
marcins
Krysia juz nie raz było tu pisane więcej luzu i dystansu do swojej osoby. Każdemu może się zdarzyć pieprzyć farmazony.
Nie
nie życzę sobie, żeby Michał mnie obrażał
Kim on jest?świętą krową jakaś?czemu nie kasuje się jego postów???skoro są obraźliwe!!!
Obrażają mnie i nie zamierzam wyluzować-nie będzie mnie taki człowieczek obrażał!
Marcin, ja nie z tych co to jak ktoś napluje w twarz mi to mówię ojej, pada deszcz!!!
Więc nie zamierzam wyluzować!!!
i żądam usunięcia tamtego obraźliwego dla mnie postu!!!!
-
Krysia*, andrzej627, kratom, Tadeusz W., marcins, WUKA, macsla+, Piskal, dziabka1, Malenki_Aniolek, shrek, parchaty, Recon1, katarzynowosc, machoney, olkaa, perlik, trzykropkiinicwiecej, Polej, mAAtylda
Recon jak malowany i co?
Znikł i potem się znowu pojawił, więc jest obecny, a ja czekam!
"chrzanienie farmazonów" mnie obraża, u mnie w domu jest to uważane za wulgaryzm!Myślę, że w większości domów tak jest.
Więc czemu ten post ciągle wisi?????????????
Od czego są moderatorzy?
czy nie od pilnowania byśmy siebie nie obrażali???
-
Krysia nie rób kolejnego kabaretu.
-
Żądam skasowania wulgaryzmu który mnie osobiście obraża, proste?
Dyskutujemy czy się Recon nadaje na moda i co?
czarno na białym widzimy, że się NIE nadaje!!!
ma konkretny przykład gdzie trzeba zadziałać i nic nie robi!!!
Funkcja go przerasta i tyle-krucjaty z d... to i owszem tak?
-
Krysia zdecydowanie musi zaczerpnąć trochę świeżego powietrza. :(
2 dni myślę, że wystarczy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Ja też poproszę...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
machoney
Ja też poproszę...
Bana chcesz? Panie Adminie - dla tego Pana raz! :)
-
Muszę to jednak powiedzieć... mam ustalenia z szefem, że do końca głosowania powstrzymam się z moderowaniem. Nie wchodziłem w szczegóły ale powstrzymam się od wszelkiego moderowania. Już sam podjąłem decyzję by też nic nie pisać na Forum do tego czasu.
Tyle śliny wypluto, tyle jadu wysączono, co niektórzy obnażyli swoje ego, że wolę ten żałosny spektakl oglądać gdzieś zza lustra fenickiego. Emocje może opadną a może nie.... nie jest to dla mnie dobry okres do samoobrony czy samokrytyki.
Refleksja, czas, zastanowienie są dobrymi doradcami na przemyślane decyzje... moje decyzje.
Wybieram tym czasem to co najlepsze (w dobrym słowa znaczeniu), w tej całej dyskusji , a znajduję perełki i co najmilsze, bo niespodziewane dla samego siebie(!!!) ,znajduję brylant. I zarówno perełkom i temu brylantowi serdecznie dziękuję. Na Forum wrócę po 13 lutym, chociaż muszę przyznać, że z innym spojrzeniem.
I tyle
-
Kilka razy "apelowałam" o więcej luzu.Teraz zacytuję przysłowie naszych sąsiadów :
"Pili no znaj mieru" ! Ot,tak mi się przypomniało w temacie!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
trzaskanie drzwiami, wietrzenie się, emigrowanie przez innych userów też najmądrzejsze nie jest.
No pewnie, niech admin uczyni to osobiście.
Cytat:
Zamieszczone przez
admin
Dlaczego Kryśka dostała bana, a nie Michał? Nie rozumiem.
Mnie post Michała też by dotknął. Krysia czuła się przez niego obrażona i oczekiwała jakieś reakcji, no dobrze, dość stanowczo się dopominała, ale miała prawo. I doczekała się wyrzucenia.
Super telenowela:evil:
-
Milczenie jest złotem i tyle wam powiem wiec dajcie sobie już z ty spokój!!!!
Znacie powiedzenie "głupiemu trzeba ustąpić"???? (absolutnie nie obrażając nikogo) Wiec niech ktoś wykaże się inicjatywą i zakończy to w końcu,bo to już się chore robi powoli. Pomyślcie sobie że są poważniejsze problemy na świecie niż "DUPA" I chciała bym podkreślić że nie obstaje tu po żadnej ze stron. Wiec proszę was bardzo zachowujmy się jak ludzie a nie jak stado wygłodniałych "wilków"czekających aż ktos im rzuci kąsek!!!!
-
Ludziska wyhamujta!!!:evil:
Recon1 się pośpieszył, uczy się?, ma do kogoś żal? ni cholery nie wiem i nie chcę wiedzieć, ale to co się dzieje teraz to jest szopka bynajmniej nie noworoczna. Rzucić między Was kość to się rozrywacie jak wilki i pytam po co?
Pracujecie w Sejmie gdzie o każdą pierdołę się kłócą, im przynajmniej płacą i to nie mało a Wam po co są potrzebne te waśnie.
Niech żyje wolność, wolność i swoboda..... z inteligentną ingerencją moda.
-
Cytat:
Zamieszczone przez dziabka1
Cytat:
Zamieszczone przez machoney
Ja też poproszę...
Bana chcesz? Panie Adminie - dla tego Pana raz! :)
Na pieszczoty trzeba sobie zasłużyć 8-)
Nie nudzi Was to ciągłe powtarzanie: "wyluzujcie", "wyhamujcie", "odpuśćcie"? Bez takich "złotych rad" temat by dawno przysechł, a rany zaczęłyby się zabliźniać.
-
Przyznaję Ci w pełni rację! Milczę już jak cisza grobowa!