Prawa głosu nie nabyłem, jednak chętniej zagrałbym w Bazie ;).
Wersja do druku
Prawa głosu nie nabyłem, jednak chętniej zagrałbym w Bazie ;).
Ja raczej nie będę na KIMBIe, no chyba, że się nie wiem co stanie ;)... ale jakbym była to bym wybrała "Mgiełkę" ... sprawdza się na takie imprezy, np.: chociażby wcześniej już chyba wymieniany Zlot Westmenów... :)
Skoro nie jestem pewna, czy sie pojawię (trudno mi teraz powiedzieć, co będzie w maju), mogę oddać głos? Jak się liczy, to wolę Wetlinę. Nie przepadam za Cisną..
Z regulaminu: aby głos był ważny, post powinna zamieścić osoba, która (...) sama sobie uczciwie przyrzeknie, że ma ochotę, wolę oraz realne możliwości przyjazdu na X KIMB i tylko jakieś naprawdę nadzwyczajne wydarzenie mogłoby to jej uniemożliwić.
Sama sobie odpowiedz :-)
Bo wiesz, potem będziesz na czerwono wypisana na tablicy ogłoszeń na forum;-))))))))jak już bywało ha ha ha więc lepiej nie głosuj!
Wycofuję swój głos, pkt. 1c i 2 Regulaminu
W tej chwili mamy następujący rozkład głosów:
Baza Ludzi z... Mgły
1. Marcowy
2.Polej
3.mavo
4. Aleksandra
5. Pastor
6. manio
7. długi
8. trzykropkiinicwięcej
Pensjonat Troll
1. mAAtylda
2.Becia34
3.Hero
4.krawc
5.bertrand236
6. DUCHPRZESZŁOŚCI
7. marcins
8.Ala
Nadal mile widziane argumenty, plakaty i hasła reklamowe, a nawet pyskówki dlaczego właśnie w tym miejscu ma się odbyć KIMB.
Przypominam, że można głosy wycofywać, przenosić, tworzyć koalicje wyborcze, korumpować i spiskować.
Świat się wali, Andrzej pod namiot się wybierasz???
W regulaminie nie ma, że ryby nie mogą lobbować, więc wrzucę kamyczek za Mgłą :). Tam nastrój jest lepszy...
póki starczy sił
Bieszczadów szukam w Bieszczadach
w miętowej herbacie z Łopienki
parzyłaś ją na pokrzywach
zarumienieniem
szukam bo jeszcze jesienią
rozmydlały się
bańkami na plecach
mówili wirus niedojrzałości
oczy za opaską
dobra na świadomość stygnięcia słów
tych najpiękniejszych
wypowiedziano wszystkie
może jeszcze nie
zmęczenie
najmocniejszy narkotyk
ograniczyło wolę do - muszę
jeszcze raz
położyć na szalę klęczący śpiew
przed paroma kamieniami
w poszarzałej trawie z plamami bieli
wtedy najlepiej widać
to tu
Bieszczady
od rana w złudzeniach
miękka poduszka
Wierszyk tam napisany :)
Oj ja już widzę Poetę Roku w przyszłym roku;-)
Piękny!Wiersz oczywiście;-)
Pasikoniku czy "Łemata" to czasem nie jest Twoja?;-)
Ze względu, że obydwie lokalizacje są dość przykre i beznadziejne wycofuję swój głos na bliską mi (w kilometrach) Cisną i głosuję na Wetlinę (bynajmniej więcej czasu upłynie mi na podziwianiu widoków z samochodu, bo przecież szkoda deptać gór)
Baza Ludzi z... Mgły
1. Marcowy
2.Polej
3.mavo
4. Aleksandra
5. Pastor
6. manio
7. długi
8. trzykropkiinicwięcej
9. marcins
Pensjonat Troll
1. mAAtylda
2.Becia34
3.Hero
4.krawc
5.bertrand236
6. DUCHPRZESZŁOŚCI
7.Ala
Nadal mile widziane argumenty, plakaty i hasła reklamowe, a nawet pyskówki dlaczego właśnie w tym miejscu ma się odbyć KIMB.
Przypominam, że można głosy wycofywać, przenosić, tworzyć koalicje wyborcze, korumpować i spiskować.
Tak się zastanawiam, czy to jest etyczne i ma moralne uzasadnienie, żeby osoba zgłaszająca propozycje na lokalizację KIMBu wycofywała swój głos z tej lokalizacji. ;) :-) :-) . Może już teraz jest tylko jedna kandydatura i nie ma o co kruszyć kopii? Może ktoś mi to wyjaśnić, bo się pogubiłem.
Pozdrawiam
Po przedumaniu sprawy okazuje się, że jestem jednak miłośnikiem nordyckich legend, więc najwyższa pora pokonać trolla. Wycofuję swój głos na sakramencko przykrą wieś Wetlinę i głosuję na wioskę zza góry czyli Cisną.
Moja interpretacja punktu 1c regulaminu jest taka:
prawo głosu ma osoba, która jest pewna, że przyjedzie na KIMB i "tylko jakieś naprawdę nadzwyczajne wydarzenie mogłoby to jej uniemożliwić".
Domyślam się, że Piskal stracił pewność, że przyjedzie na KIMB i z tego powodu wycofał swój głos.
No, to na udry, Marcin :). Piosenkę "nie będzie jak było", chyba najlepszą, jaką napisałem, zagram tylko we Mgle.
Albo w Jaworcu :). Margolcia się ucieszy, że gości więcej, o ile jeszcze będzie.
Żeby nie było - jakiś czas się nie odezwę. Lobbuję nadal.
"nie będzie jak było" wklejam we właściwe miejsce. Wykonanie - tylko na żywo - na YT próżno szukać. Zagram we Mgle lub w dowolnym schronisku. Troll, czy jakakolwiek knajpa (oprócz S. oczywiście), się nie nadaje.
Do poczytania, za jakiś czas :). Autobus za 15 min.
No właśnie.
A czy etyczne i moralane jest to, że zgłoszę lokalizację, a potem nie przyjadę w ogóle i będę musiał sam siebie napiętnować na czerwono. A nie, na czerwono nie. I nalewka Pastora nie ma tu nic do rzeczy. Na razie.
Baza Ludzi z... Mgły
1. Marcowy
2.Polej
3.mavo
4. Aleksandra
5. Pastor
6. manio
7. długi
8. trzykropkiinicwięcej
Pensjonat Troll
1. mAAtylda
2.Becia34
3.Hero
4.krawc
5.bertrand236
6. DUCHPRZESZŁOŚCI
7.Ala
8. marcins
A ja bym chciała się sfoszyć! Dlaczego został uwzględniony głos 3Kropka, który pisze, że nie wie, czy będzie a nie został mój, kiedy napisałam właściwie to samo?
(nie, żebym miała pretensje do 3Kropka).
eee tam, Piskal ostrzy ząbki na 5 litrów Pastora dlatego się wycofał;-)))i za 5 dwunasta...;-))
Focha rozpatrzono i przyjęto. Wyofuję głos trzykropka, proszę o jasne deklaracje, albo ich brak. Wtedy głos muszę przyjąć za pewnik.
Krysiu, za pięć dwunasta będzie po ptokach, chyba że za pięć ósma (wieczorem). Nie ostrzę zębów na nalewkę, wycofałem
głos, ponieważ...
Baza Ludzi z... Mgły
1. Marcowy
2.Polej
3.mavo
4. Aleksandra
5. Pastor
6. manio
7. długi
Pensjonat Troll
1. mAAtylda
2.Becia34
3.Hero
4.krawc
5.bertrand236
6. DUCHPRZESZŁOŚCI
7. Ala
8. marcins
hie hie... a skąd niby mam znać przyszłość? Chcę być... mam czas... nie mam wtedy nic zaplanowane.. ale nie wiem czy będę bo co roku mi w ostatniej chwili coś wypada.... a co to za konspiracja i lobby... pachnie tanią sensacją...
Kropek czyli łapiesz się pod chcę być, ale jeśli coś mi nadzwyczajnego wypadnie to nie będę.
Piskal mam nadzieję, że z bejbikiem wszystko w porządku i nie to wpłynęło na Twoje wycofanie się.
bejbik bejbikiem, ale prawdziwe niebezpieczeństwo to niedźwiedzica, w obronie potomstwa może nawet KIMB rozdmuchać ;) No ale chyba Piskal nie jest pluszowym kapciem ;)
W związku z tym, że troll to element całkowicie obcy kulturze Bieszczad głosuję na wetlińską mgłę, która od czasu do czasu zalega w dolinach stęchłym mlekiem.
Piskal, jako Powsimorda - Poeta Roku ma już pewne 5 l (pozwolę sobie zacytować siebie)
Generalnie,radzę się zbytnio nie podniecać. X KIMB uczcimy kolejno nalewką z owoców dzikiego bzu, dzikiej róży (z pewnymi dodatkami), cytrynówką ale także, z przeproszeniem, pieprzówką!Cytat:
Z mojej strony będzie coś ponad standard, bo to i poeta i młode piskle........., (nie wiem jeszcze co się tam poskłada i wyklaruje, w najgorszym razie będzie to, z przeproszeniem, pieprzówka)
Wymieniona tu pieprzówka-paprykówka (robocza nazwa "zajebiście mocna"), jest tej mocy że nawet ja się jej boje pić i w tej myśli postanowiłem ją zabrać na KIMB żeby toto na Barnabie przetestować,który jak wiadomo lubi mocne......... trunki itd! Mam nadzieję że będzie więcej chętnych.
Jak na razie 3kropek był najbliżej 5l, niestety Marcinowe cuda nad urną rzecz nieco zagmatwały. Cóż, mamy d......kracje, ja nie jestem przeciw, powiem nawet więcej, każdą woltę będę honorował szklanką pieprzówki (do wypicia na KIMB-ie),
Mam nadzieję że to zachęci wszystkich do głosowania, zmiany głosów et cetera.
.................................................. .....................................Pozdrawiam wszystkich + Pastor ręką własną
W krajach wschodu, do których nasza ojczyzna się bezdyskusyjnie zalicza, cuda nad urną są czymś powszednim.
PO spotkaniu z miśką tak Ci się porobiło?;)
Baza Ludzi z... Mgły
1. Marcowy
2.Polej
3.mavo
4. Aleksandra
5. Pastor
6. manio
7. długi
8. marcins
Pensjonat Troll
1. mAAtylda
2.Becia34
3.Hero
4.krawc
5.bertrand236
6. DUCHPRZESZŁOŚCI
7. Ala
Po przeanalizowaniu kolejnych za i przeciw postanowiłem zagłosować na Trolla, bo w Cisnej jako gminnej metropolii są sklepy wszelakie i bynajmniej zakupy sobie będzie można zrobić.
Bardzo proszę, zwłaszcza że argumenty przytaczasz ważkie. Trudno się z nimi nie zgodzić!
Baza Ludzi z... Mgły
1. Marcowy
2.Polej
3.mavo
4. Aleksandra
5. Pastor
6. manio
7. długi
Pensjonat Troll
1. mAAtylda
2.Becia34
3.Hero
4.krawc
5.bertrand236
6. DUCHPRZESZŁOŚCI
7. Ala
8. marcins
Jak halny /przepraszam połoniński zawieje/ tak ;) ... A może niech Ewa zadecyduje, a Ty tylko wyklikaj
I żeby było jasne, NIGDY nie byłem w Trollu. Byłem w Bazie i nie spodobało mi się skrzyżowanie Siekierezady z Cieniem PRLu. Dlatego Troll. I długi ma rację. Jedliście kiedyś hreczanyki? A obok są...
Pozdrawiam
A jadłeś baraninkę z wasabi?. Do tego domowy deser z moselskim... O kaczuszce nie wspomnę.. A obok Mgły jest... zapraszam, więc jak? może jednak Mgła?
Długi
I gigancik, nigdzie w Polsce takiego naleśnika nie ma...
mniaaaaaam;-)
Zachęcony przykładem tak zacnych osób też postanowiłem wycofać.................... się ze stwierdzenia jakoby Cisna była miejscem stosownym tylko do celebrowania Zaduszek Zakapiorskich. Również inne imprezy, np promujące kolejne książki o Andrzeju Wasielewskim Połoninie i innych Zakapiorach (sam jestem zakapiorem honoris causa) są tutaj jak najbardziej na miejscu (o imprezach promujących jedną sympatyczną panią europoseł lepiej nie wspomnę).
Jestem również o krok od wycofania głosu za Bazą LzM, bowiem dieta którą stosuje wyklucza spożywanie płaskodziobów (kaczka odpada) i baraniny niestety też.
Pozostaje mi tylko sprawdzić co to są owe hreczanyki i głosować za Cisną. W końcu wiadomo kto zaprasza, pewną niewiadomą jest tylko kto zapłaci rachunek. To i tylko to wstrzymuje mnie od zagłosowania za Trollem.
.................................................. ......................... Pozdrawiam wszystkich + Pastor ręką własną
Pastorze! czuj się zaproszony razem z Twoją Katastrofą /jeżeli przybędzie/ na hreczanyki. I nie jest to propozycja korupcyjna.
pozdrawiam
bertrand236