45. Hero
46. dziabka1
47. trzykropkiinicwiecej
Powiększyła się także pula nagród - każda Powsimorda dostanie po książce Mariana Hessa "Kim ja jestem" od anonimowego darczyńcy. Dziękujemy! :-)
Za niecałe 12 godzin zamykamy lokal wyborczy!
Wersja do druku
45. Hero
46. dziabka1
47. trzykropkiinicwiecej
Powiększyła się także pula nagród - każda Powsimorda dostanie po książce Mariana Hessa "Kim ja jestem" od anonimowego darczyńcy. Dziękujemy! :-)
Za niecałe 12 godzin zamykamy lokal wyborczy!
Emocje sięgają szczytu
Dzięki Jimi urosła nam pula nagród, wielkie dzięki! Aktualna lista podarków tutaj :-)
Za dwie godziny z haczykiem kończymy!
Rzutem na taśmę przed północą głos oddał:
48. Zbyszek
A lista nagród powiększyła się dzięki Pete'owi Fijałkowskiemu.
Tak oto ósme wybory Powsimord 2015 przeszły do przeszłości. Dziękuję wszystkim za udział i sponsoring, a Bartkowi szczególny szacun za oprawę plastyczną, czyli za baner i pingwinka :-)
Za to w najbliższej przyszłości czeka nas ogłaszanie wyników i fetowanie. Za chwilę nastąpi ponowne liczenie głosów i przekonamy się, czy mamy dogrywkę.
Mieliśmy dziś poznać Debiutant Roku, ale nie poznamy, bo w tej kategorii mamy dogrywkę! Identyczną liczbę głosów zdobyli: slawek71 oraz tolek banan. Już można gratulować! :-)
Zgodnie z ordynacją ogłaszam zatem tygodniową dogrywkę: czekam na Wasze głosy ze słowem DOGRYWKA w tytule, w treści wystarczy podać jeden z nicków: slawek71 albo tolek banan. Startujemy już, kończymy w najbliższą niedzielę o północy.
Za to dziś po południu - żeby nie trzymać elektoratu przez tydzień w niepewności - poznamy Kronikarza Roku! Konkurencja była tu niezwykle zacięta, różnice między trzema miejscami medalowymi wynoszą odpowiednio 1 i 2 głosy, więc karty były zliczane pięciokrotnie, by uniknąć pomyłki.
Drodzy i Szanowni,
Ponieważ II tura dobiegła końca, powinniśmy w pierwszej kolejności ufetować Debiutanta Roku. Ale los chciał, że w tej kategorii mamy dogrywkę, więc jeszcze i Wy, finaliści, i Wy, Szanowna Publiczności, zostaniecie podgrillowani :-D Poznamy za to oto Kronikarza Roku. Jak pisałem wyżej, świętą prawdą jest, iż walka w tej kategorii była zacięta, a różnica między pierwszymi trzema miejscami wyniosła 1 i 2 oczka.
Jednak ostatecznie Waszą decyzją tytuł
Kronikarza Roku 2014
zdobył
coshoo!!!
Zwycięzca otrzymuje:
- pamiątkowy dyplom i gadżet,
- niespodzianka od Piskala,
- nietuzinkowa książka-niespodzianka od Wojtka Pysza,
- ćwiartka soku z gumijagód na podkładzie polmosowskim od anonimowej dobrodziejki,
- książka Mariana Hessa "Kim ja jestem?" od anonimowego darczyńcy,
- "Bieszczady. Przyroda polska" K. Zarzyckiego i Z. Głowacińskiego oraz okolicznościowa wypalanka od Jimi.
Gratulacje i fanfary! :-)
Wiwat coshoo!!! Serdeczne gratulacje i czekamy z niecierpliwością na kolejne relacje!
Coshoo, gratuluję! :razz:
Coshoo, twoje relacje są kapitalne! Gratuluję nagrody :smile:
Dzięki Cashoo za te wszystkie relacje i filmiki które tu popełniłeś.
Nagroda symboliczna, ale w pełni zasłużona.
Gratulacje :)
GRATULACJE!!!
Pozdrawiam
na takie relacje warto czekać :grin: :
http://forum.bieszczady.info.pl/show...i-ponios%C4%85
(i nawet nornica się tam pojawiła ;) )
pewnie zima w polskich Bieszczadach byłaby okiem coshoo równie piękna... :))
gratulacje oczywiście :)))
Coshoo, brawo!
Coshoo, bratnia duszo! Przyłączam się do gratulantów i życzeniodawców z koszem serdeczności ! :-)
Dogrywka nie mniej zacięta :-)
1. prizes
2. DUCHPRZESZŁOŚCI
3. sir Bazyl
4. asia999
5. dorota z krakowa
6. bieszczadzka kuna
7. zbyszek1509
8. Piskal
9. don Enrico
Debiutant w dogrywce, Kronikarz trzeźwieje
a kto dostanie główny laur ?
Statuetka czeka.
Załącznik 36928
... moje najszczersze gratulacje dla Coshoo za fajne relacje i wspaniałe filmiki, które pomagają mi trwać w Bieszczadzie...... dla Sławka71 i Tolka Banana (bez względu kto wygra) za powiew... myślę, że nie ostatni....
10. przemolla
11. bartolomeo
12. Polej
13. biesmirek1
14. Wojtek Pysz
15. creamcheese
16. bertrand236
Dostaję tysiące listów z pytaniem, kiedy poznamy Forumowicza Roku. Ano poznamy, ale jak zwykle na końcu, czyli w charakterze clou wieczoru, czyli po Debiutancie, czyli jakoś koło przyszłej środy :-)
Dajcie spokój, jakby nie wiadomo co to było, nawet papieża ogłaszają zaraz po zakończeniu głosowania ;p
19. partyzant
20. Jimi
21. Wojtek z Zielonki
22. marmota_m
23. długi
24. jank
25. Lisk
Gratuluję!
Się wszyscy wyczekaliśmy, wiec bez zbędnej zwłoki ogłaszam wyniki dogrywki :-)
Drodzy Wyborcy, Waszą decyzją tytuł
Debiutanta Roku
zdobył
tolek banan!
A łatwo mu nie było. Nie dość, że musiał przejść mordercze eliminacje i silnie obsadzoną turę finałową, to jeszcze wytrzymać dogrywkę ;) Na dodatek podczas całej dogrywki czuł cały czas na plecach oddech kontrkandydata, od którego dzieliły go maksymalnie dwa głosy. Pod koniec rywalizacji znów był remis i jednoosobowy kolektyw jurorski zastanawiał się gorączkowo nad nowelizacją ordynacji, która nie przewidywała takiego wyniku 8) Ale w końcówce wyborów do głosu doszedł elektorat tolka banana, który zapewnił Mu tenże zaszczytny tytuł.
Gratulacje i szampany! :-)
A z naszego zasobnego skarbczyka Debiutant Roku otrzymuje:
- książka Stanisława Krycińskiego "Bieszczady od Komańczy do Wołosatego" od anonimowego darczyńcy,
- butelka zacnej nalewki lubuskiej od przemolli,
- "Bieszczady. Przewodnik" S. Kłosa i okolicznościowa wypalanka od Jimi.
Jeszcze raz gratulacje dla obu finalistów. Tak se myślę, że jeśli mamy problem z nadmiarem ciekawych debiutantów, to bardzo dobre rokuje temu forum :-)
A już jutro rano Finał Finałów, czyli prezentacja Forumowicza Roku. Nastawcie budziki! :-D
Gratuluję!
Gratulacje dla Debiutanta Roku!
.... no to gratulacje i wszystkiego dobrego... oby miśki gaci nie poszarpały....
A miśki jakoś specjalnie gustują w Debiutantach? :mrgreen:
Gratulacje Tolek :))) ma nadzieję, że tytuł dodatkowo "uskrzydli" i zaowocuje np kolejnymi relacjami :))
BRAWO
Pozdrawiam
Panie i Panowie, Ladies and Gentlemen, Mesdames et Messieurs, meine Damen und Herren, Дамы и Господа,
Miło mi poinformować, że tytuł
Forumowicz Roku 2014
tudzież zaszczytne miano
Powsimorda 2015
goes to
Jimi!!!
Ciekawe jest to, że kategoria była bardzo silnie obsadzona, z największą liczbą recydywistów, a wygrała - jak najbardziej zasłużenie - debiutantka (nie licząc Debiutanta Roku ;) ). Jak ja kocham tę tutejszą nieobliczalność! :-D
Forumowicz Roku zostanie uhonorowany nabojem składającym się z następujących nagród:
- figurka turysty plecakowego od Klubu Rzeszowskiego,
- butelka wina z dzikiej róży od Pete'a Fijałkowskiego,
- ćwiartka soku z gumijagód na podkładzie polmosowskim od anonimowej dobrodziejki,
- okolicznościowa wypalanka od Jimi, jak se sama wypali :-D
Jeszcze raz wielkie gratulacje!!! :-)
Gratulacje Jimi ;)
A jeszcze z 1,5tygodnia temu pisala mi "Twoja flaszka na nagrode zaostrza apetyt" ;););)
P.
Gratulacje dla wszystkich Powsimord 2015 !!
BRAWO Jimi. BRAWO i GRATULACJE!
GRATULACJE dla wszystkich POWSIMORD 2015.
Gratuluję wszystkim wyróżnionym.Pozdrawiam.
Serdecznie gratuluję wszystkim wyróżnionym 8-)
Gratuluję i ja :smile:
Jimi - gratulacje! :)))
Wzorem piłki ręcznej powinno się wprowadzić nową jednostkę mierzącą - w tym wypadku określającą poziom "przesiąknięcia" Bieszczadami - jedna Jimia 8-)
łohoho to się porobiło!! Ja to nadaję się co najwyżej na Malkontenta roku! ;P Dziękuję wszystkim za głosy! Byłam przekonana, że wygrają recydywiści w tej kategorii.
Pete, zgadza się, jako, że jestem wielką miłośniczką dzikiej róży, którą uważam za swoją ulubioną roślinę Bieszczadzką (piękna kwitnąca, piękna jesienią z owocami, no i te kolce, więc nie dla każdego dostępna) a wszelkie produkcje z niej darzę dużym uznaniem, to nie ukrywam, że nagroda przypadła mi do gustu ;D Zawsze chciałam skosztować jakiegoś alkoholu z dzikiej róży, bo nigdy nie smakowałam ;D
Ksiażkę Mariana Hessa darczyńca może dorzucić do Mordolotka, gdyż takową posiadam a nawet przeczytałam od deski do deski ;D
Figurka drewnianego ukraińskiego turysty plecakowego od Klubu Rzeszowskiego za Debiutanta doczeka się kolegi w postaci drugiego turysty plecakowego od Klubu Rzeszowskiego :D Dla przypomnienia:
Załącznik 37017
ZAPRASZAM NA IMPREZĘ DO BALNICY 15-17 MAJA 2015 :D