I znajomi się znajdą....
Wersja do druku
I znajomi się znajdą....
I w Brovarii będzie okazja skosztować wyjątkowego piwka w pyrlandzkim towarzystwie.
ładne są te jeziorka wokół Poznania..a same miasto piękne !!
Warto pojechać nad Warte :!:
A dzisiaj fotorelacja z międzynarodowego konkursu rzeźb lodowych. Mimo braku zimy jest jakaś namiastka i tak jakoś bardziej świątecznie się zrobiło
Imponujące . Najbardziej podoba mi się nr 2.
Pyra! przepraszam, ale te lodowe stwory nie zrobiły na mnie wrażenia.
Poczekam więc na Wągrowiec , który już kiedyś odwiedziłem bez świadomości . że tam najstarszy drewniany kościół w Polszcze .
Ja słyszałem o innym najstarszym kościele:
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...AT28/203346459
ale to nie w Wągrowcu ten kościół tylko w miejscowości Tarnowo Pałuckie pod Wągrowcem, ale w Wągrowcu też mamy sporo ciekawych miejsc:)
W zeszłym roku były ciekawsze. Zamieściłem tą fotorelację aby pokazać jak za pomocą piły łańcuchowej można z kawałka lodu wyczarować takie cudeńka. Rzeżby te wyglądają znacznie lepiej w naturze bo raz zmienia się kolor oświetlenia. Samo otoczenie starego rynku też ma tu niebagatelne znaczenie. I najważniejsze jest pretekst aby przyjechać do pyrlandii aby zobaczyć te dziwa na żywo.
Zima w pyrlandii
Narzekałem, narzekałem i się doczekałem, zima w pyrlandii w pełni. Temperatury poniżej - 10 ale spragniony zimowych atrakcji spakowałem sprzęt, odpaliłem konie mechaniczne i pognałem do Puszczy Zielonki. Spacer zakończyłem w chwili gdy pomarańczowa tarcza słońca znikła za choryzontem drzew. Wsiadając do samochodu wyglądałem trochę smiesznie z wiszącymi na wąsach soplami lodu. I jeszcze na koniec kilka fotograficznych ilustracji dzisiejszej włóczęgi:razz: