Odp: A moze jakies aktualne fotki?
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
jest to ratrak , który próbował udeptać szlak , co by turystom łatwiej się wchodziło
wszystko to, w ramach Nowego Ładu ( z obowiązkowym nowym (w zimie) opłacaniem za wejście)
Turyści płacą wejściówki na szlaki, to mają odśnieżane przez BdPN ratrakiem dojście do Chatki Puchatka. W dodatku ratrakiem-transporterem z paką na skrzynki (i nie tylko).
Cytat:
Zamieszczone przez
wowka
Najgorsze, że wylały się płyny i w jego pobliżu śmierdzi jak w garażu
Dobrze, że nie płyny wyskokowe, bo jeszcze by się jakiś nieuśpiony misiu uchlał z rozpaczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Witaj na forum !, Dzień Dobry ! ....доброе утро ! .....jó reggelt! .....chào buổi sáng !
Ładne zdjęcia :razz:
p.s. to nie jest wstyd przywitać się na forum bieszczadzkim
Po kliku latach, ale zawsze lepiej późno niż wcale ;-) . A więc Witam, Witam.
Dziś przeglądając forum dopiero zauważyłem, że ktoś coś do mnie zagadał. Od mojego postu z 2016 roku w zasadzie chyba się nie logowałem do Was. Jako gość bywałem. Jest szansa, że się to zmieni bo Bieszczady odwiedzam regularnie :-)
5 załącznik(ów)
Cześć. Kilka fotek z 15.01. Połonina Caryńska.Załącznik 48573Załącznik 48574Załącznik 48575 i jeszcze okolice Jabłonek - szlak na Berdo. W nocy popruszyło. I takie coś Załącznik 48576. Pogoda dopisała, piękne słońce i niewielki mróz. Całkiem nieźle wiało.
4 załącznik(ów)
Kilka z 29.01 z Rawek.
Kilka następnych w tym poście.
6 załącznik(ów)
7 załącznik(ów)
ech, pięknie!!! i świetne kadry!
Super klimaty. Widzę, że jeden nocleg w chatce pod Czerteżem, a drugi koło wiaty pod Rabią. Spotkaliście jakichś skiturowców?
Cytat:
Zamieszczone przez
peruwianka
ech, pięknie!!! i świetne kadry!
Dziękuję bardzo :)
Cytat:
Zamieszczone przez
wowka
Super klimaty. Widzę, że jeden nocleg w chatce pod Czerteżem, a drugi koło wiaty pod Rabią. Spotkaliście jakichś skiturowców?
Pewnie, że super :) Noclegi rozszyfrowałeś bezbłędnie. Skiturowcy byli tylko w pierwszy dzień na Małej Rawce i w trzeci na Rabiej. Od Wielkiej Rawki do polany z wiatą pod Rabią powłoka śnieżna nie tknięta nogą, nartą, skuterem czy rakietą. Do wiatki pod Rabią ktoś doszedł od strony szczytu na rakietach i zawrócił więc w trzeci dzień było znacznie łatwiej. Dzień pierwszy i drugi prędkość na rakietach około kilometr na godzinę (wymarsz z Wyżniańskiej po 9.00 - przybycie do wiaty po 21), śniegu średnio około półtora metra (wydmy do dwóch), w tym świeżego 30-40 cm więc mimo rakiet sporo się zapadaliśmy. Jak próbowaliśmy chodzić obok utulni i wiaty bez rakiet to zapadaliśmy się po nabiał :) Ognisko koło wiaty zapadło się na prawie półtora metra i nie doszło do murawy - jeszcze udało mi się wbić kijek na 20 cm i brakło ręki :) .
Dwa tygodnie temu szedłem na skiturach od Chrubek do Rawki i nie było aż tak ciężko. Z tym, że na skiturach jest jednak o wiele lżej niż na rakietach, nie mówiąc już o butach. W zeszłą środę i czwartek zdrowo dosypało.