1 załącznik(ów)
Odp: A moze jakies aktualne fotki?
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Zmyła była, bo widziane z innej perspektywy ; Dziurkowiec czy Płasza ?
Bo to specjalnie była taka zmyłka :) Jest to duże zbliżenie ale od północy a nie od południa :)
Na maksymalnie szerokim kącie tak to się prezentuje:
Załącznik 49017
Z lewej na końcu Caryńska, z prawej Smerek a po środku te ze zbliżenia.
Bukowina nad Daszówką.
Pamiętam jak byłam w tamtym roku na Połoninie Wetlińskiej i szlak był tak zasypany że śniegu było po górną część tej drewnianej poręczy do podtrzymywania się. Z tego co widzę obecnie dałoby się przejść..
1 załącznik(ów)
Dwie fotki z Wetlińskiej i jedna z łąki obok cerkwiZałącznik 49018 w Łopience
2 załącznik(ów)
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Obersdorf to urocze i ustronne okolice bez względu na porę roku. Jedno z ostatnich moich wycieczek i wędrówek po Bieszczadach :-( .
Załącznik 49025 Załącznik 49026 Załącznik 49027
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
Cieszę się Zbyszku , że podzielasz moje spojrzenia
chociaż Twoje są bardziej kolorowe
Witaj Heniu, przecież to Ty wskazałeś i poleciłeś mi Obersdorf jako miejsce o wyjątkowym klimacie i ciekawej historii. Dlatego pokusiłem się, aby zamieścić zdjęcia w wątku nietematycznie związanym z aktualną porą roku :-) . W okresie, kolorowej jesieni warto te klimaty zobaczyć w realu i nacieszyć oko. Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za wskazówki sprzed kilku lat.
2 załącznik(ów)
Odnośnie aktualnych zdjęć. Przeglądając swoje archiwum fotek z Bieszczadów zauważyłem, że stacje drogi krzyżowej na trasie Wołosate - Przełącz Bukowska zostały trochę zmodernizowane i ubogacone scenkami dot. poszczególnych stacji. Czy wiadomo, kiedy orientacyjnie doszło do renowacji tychże stacji ? Dla przykładu wrzucam fotki pierwszej stacji z roku 2018 i 2023:
Załącznik 49066
Załącznik 49067
Z tego co pamiętam, to jeszcze zimą 2020/2021 wyglądały one, tak jak w 2018 r.
A jak tam tej jesieni z kolorami w Bieszczadach?