Odp: Niedźwiedzie i wilki
dobrze że tylko skręceniem kostki się skończyło :roll:
ja słyszałam jakiś czas temu od jednego bieszczadnika, że jak ucieka się przed miśkiem, który atakuje to dobrze jest zrzucać ubrania, bo zwierzak staje i "ogląda zdobycze z zaciekawieniem" ;) skuteczności tej porady lepiej nie sprawdzać
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
Moim zdaniem przyroda dała nam znak..., który znaczy nie mniej ni więcej: Nie schodźcie ze ścieżek, a po Bieszczadach chodźcie tylko w lecie... bo na wiosnę i na jesień Bieszczady są niebezpieczne (o zimie nie wspominając - ta pora sama w sobie jest niebezpieczna). Mnie niedźwiedź kilka razy już pogonił, a nawet wilki widziały we mnie kolację, ale na szczęście udało mi się uciec. Od tej pory zawsze uważam gdzie lezę.
a moze by warto pomoc przyrodzie i zaczac stawiac wypchane niedzwiedzie w krzakach- ale zeby ryczaly i machaly łapami! a w doliny by schodzili pokrwawieni turysci - rzekomo zaatakowani przez bestie, opowiadajac swoje mrozace krew w zylach historie? moze by sie troche luzniej w polskich gorach zrobilo jakby sie rozeszly wiesci ze jest tam bardzo niebezpiecznie? :-P
...tak, zrzucać ubranie a jak mnie... wyśmieje:razz:...zapas batoników polecam zabrać,na bank się zatrzyma i zajmie łatwą zdobyczą,trzymać kilka w kieszeni na ewentualne spotkanie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Pełta
zapas batoników polecam zabrać,na bank się zatrzyma i zajmie łatwą zdobyczą,trzymać kilka w kieszeni na ewentualne spotkanie...
Bingo,właśnie opisałeś idealny sposób,taki 100%, na syte kłopoty z misiem,gratuluję :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Bingo,właśnie opisałeś idealny sposób,taki 100%, na syte kłopoty z misiem,gratuluję :)
Browar,przecierz napisałem,że zajmie się łatwą zdobyczą:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Pełta
Browar,przecierz napisałem,że zajmie się łatwą zdobyczą:-P
Coś mi się wydaje, że nie rozumiesz. Tu masz w obrazkach:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=LuGxiCmJ3ec
Buba - świetny pomysł z ruszającymi łapami atrapami :D
Bartolomeo - ten filmik jest wręcz genialny:D
Cytat:
Zamieszczone przez
jimi_
Buba - świetny pomysł z ruszającymi łapami atrapami :D
Bartolomeo - ten filmik jest wręcz genialny:D
Filmik jest autorstwa przyrodników z Tatrzańskiego Parku Narodowego, pokazują go na wszystkich szkoleniach, robią pokazy dla wycieczek szkolnych itd.
Faktycznie jest świetny.
1 załącznik(ów)
...na wszystkich szkoleniach...żeby nie moja prowokacja z batonikami,to nikt nie zamieścił by tego filmiku...a ludzi napływa coraz więcej i nie dla każdego jest oczywiste to,co napisał browar
:-?