Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
Od mojego postu 278 trochę czasu minęło i poczuwając się do jakiejś tam odpowiedzialności za akcję i jej powodzenie, pozwalam sobie tutaj na trochę agitacji, która dla każdego „udziałowca” jest już w gruncie rzeczy szczytna nie tylko przez wykup „akcji”, ale przez samozadowolenie z dania czegoś od siebie. Dający tworzą krótki łańcuszek dobroci… wpłacający – wykonujący – odnowiony cmentarz.
Pomyślmy… jak fajnie później przystanąć w Berehach Górnych na cmentarzu i cicho pomyśleć… mam w tym jakiś udział… pomogłem uratować historię zaklętą w kamieniach.
Ja sam nie omieszkam wpaść w maju i popatrzeć na wynik pracy Magurycza, do czego też wszystkich Was do tego namawiam.
Nie bądźmy więc pasywni i zepnijmy się w sobie, przekażmy troszkę złociszów na konto Magurycza. Szymon wraz z ekipą poświęcają swój czas wolny, wysiłek i serce na dzieło odbudowy a My Forumowicze dajmy trochę gotówki na cmentarzyk w Berehach Górnych.
Obserwując jak wpływa kasa widzę zazwyczaj okrągłe kwoty a przecież nie muszą być takie, przecież nikt nie oczekuje byśmy okrągłych sum dawali. Możemy dawać kilka, kilkanaście złotych a także z końcówkami liczonymi w groszach. Cel w tej chwili mamy jeden 3 000 ZŁ DO 26 KWIETNIA 2010 ROKU.
Brakuje 1100 zł!!! Czas zaczyna nam już uciekać, więc dotarcie do wspomnianego celu jest w kieszeni każdego z Was. Naprawdę nie trzeba wiele wpłacać, ale gdy to zrobi wielu to Wszyscy mamy satysfakcję, że daliśmy radę.
Drodzy darczyńcy:-).
Wam dziękuję po raz kolejny:!:, wasza postawa wzrusza, wzbudza podziw i daje wiarę w dobrych ludzi. To pierwsza akcja, która przyniosła tak pokaźną kwotę. Znaczy to rekord, ale wierzę, że może być wyższy znacznie i nasze plany obrócą się w czyn.
Drodzy przyszli darczyńcy:-).
Wam bardzo chciałbym podziękować w imieniu kamieni starowieku w Berehach:!:
Na dzień dzisiejszy czytający i piszący czasem na tym forum uzbierali
1950 PLN.
Potrzeba, jak przypomniał Recon1, 3000 PLN.
Prosimy.
P.s.: szkoda, że każdy napisany na tym forum post nie może stawać się jedną złotówką na przykład:lol:
Do podziękowań za wpłaty, które wysyłam pocztą dołączał będę film o Nowicy - wsi pełnej Łemków i przyjezdnych - powstały w zeszłym roku :)
I jeszcze żebyście nie musieli szukać w wątku nr konta:
STOWARZYSZENIE MAGURYCZ
Nr konta (PKO BP): 52 1020 1026 0000 1102 0118 9554
Koniecznie z dopiskiem "Berehy Górne"
Przypominam także, że każdy darczyńca może odpisać darowiznę, która w skali roku nie może przekroczyć 6% dochodu. Taka jest moja wiedza. Jeśli jest inaczej proszę dać znać.
No i mam wreszcie jakąś wolną kasę, ale teraz wyjdzie, ze tak poleciałam na ten łemkowski film :(
Wpłacę cosik, ale dużo nie moge, przepraszam...
Dziabka, każda wpłata się liczy, a jeśli ten i ów pomyśli że "poleciałaś", to ja powiem tak: przynajmniej na intrygujący film:):):)
Na dzień dzisiejszy jest 2080 zyły:-) (nieco ponad 69% potrzebnej kwoty), czyli jeszcze tylko nieco mniej niż 31% potrzebnej kwoty, znaczy: 920 zyły. Listy z podziękowaniami ślę jutro:smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
szymon magurycz
Na dzień dzisiejszy jest 2080 zyły:-) (nieco ponad 69% potrzebnej kwoty), czyli jeszcze tylko nieco mniej niż 31% potrzebnej kwoty, znaczy: 920 zyły.
Wszystkim odkładającym wsparcie akcji "na później" przypominam, że:
Cytat:
Zamieszczone przez
szymon magurycz
prace w Berehach zamierzamy wykonać na przełomie IV i V 2010.
To oznacza, że kwietniowa pensja będzie to ostatnią, z której można coś uszczknąć na Berehy Górne. Trzeba działać teraz :mrgreen:
Ściśle 29 IV - 4 V:!:
26 IV jest ostatnim dniem, w którym mogę zamówić chemię konserwatorską, niezbędną absolutnie:!: