W niedzielę jeszcze były tłumy, ale w poniedziałek już pustki.
Koniec radości, widoczność 50m. Jakiś tam jednak spacer zaliczymy.
Wersja do druku
Tak Jimi :))
Nic trudnego, wręcz przeciwnie :) Polecam!! :))
Tydzień temu byliśmy z siostrzeńcem na Wetlińskiej, zachód i wschód słońca, rano w drogę po pustej jeszcze połoninie. Odkrywałem ją na nowo któryś raz.Za Rochem na Osadzkim był już turysta który patrząc na wschód nie wiedział co robić bo znalazł to czego szukał, właśnie to co przeczuwał że istnieje, szło zrozumieć człowieka. Dalej minęliśmy Hnatowe Berdo na które kiedyś wiódł szlak i gdzie wtedy spotkałem dziewczynę siedzącą nad przepaścią i zamarłem ze strachu. Póżniej sam siedziałem w tym miejscu bo było to złudzenie gdy się patrzyło z naszej perspektywy. Dalej pusty Smerek i pokusa żeby poleżć na jego odstający północny wierzchołek. Powrót na Przełęcz Orłowicza i dalej już w lesie: cześć, cześć, dzień dobry, cześć, dzień dobry, około jedenastej powrót do rzeczywistości. Zdjęcie ma Krzysiek, niedługo przyjedzie.Cześć.
w tym roku miał być co najmniej tydzień. niestety z przyczyn obiektywnych tylko 4 dni początkiem października i początkiem kolorków. z każdym kolejnym razem myślisz czy może być równie pięknie? i co jeszcze piękniejsze - może. obyśmy się tam spotkali - już niedługo - końcem maja a potem jak zwykle w październiku. w tym roku była komańcza i okolice jawornika, z cudownymi ludźmi, co będzie na wiosnę - zobaczymy. kolorki na wiosnę są równie intensywne
jeśli chodzi o kolorki -to teraz czekam na maj :)
Witam,
Jesień w kalendarzu tuż tuż, a jak w bieszczadzkiej przyrodzie? Czy już pojawiają się kolory? Czego można się spodziewać po przyrodzie w tym roku? Kiedy kulminacja?
Pozdrawiam
tak na rozluźnienie i ku pokrzepieniu serc dla czekających ;)
http://www.accuweather.com/pl/pl/les...onyr=10/1/2013
od 13 do 19 będą idealne warunki i wtedy bam będę
Hmmm.... przewidywana idealne pogoda w Bieszczadzie,dooobre sobie,.;)....może padać pięć minut ,pięć godzin,pięć dni.i ....piętnaście,ale w coś trzeba wierzyć,zwłaszcza że ja też tam będę od 9 pażdz,w schronisku Koliba,a dalej gdzie nogi poniosą....:mrgreen:
pod koniec tygodnia mogą być już całkiem niezłe przymrozki... :???:
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci...o-przy-gruncie
Wybieram się w Bieszczady 20-go października. Mam nadzieję, że nie ominie mnie kulminacja kolorów.