-
Odp: [Warszawa] Spotkania bieszczadzkie
Ogłaszam Wszem i Wobec!
Wieczór z Grzegorzem Rąkowskim autorem przewodnika:
UKRAIŃSKIE KARPATY I PODKARPACIE
część wschodnia
Czyli Spotkań Karpackich ciąg dalszy.
Jak poprzednio spotkanie odbędzie się w Muzeum Ziemi PAN w Warszawie
aleja Na Skarpie 27
wstęp wolny
piątek 20 marca, początek o 18.00
-
To może po prelekcji byśmy... teges.
-
Ja niestety pracuję wtedy.
-
Jutro pracuję od 6.00 do 18.00, na spotkaniu będę kilkanaście minut po 18.00. Będzie ktoś jeszcze?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
Będzie ktoś jeszcze?
Jak się wyrobię to wpadnę.
PABLO
---------------------------------------------------------------------------------------------
1994-2014 - 20 lat wycieczek Klubu Karpackiego w Karpaty rumuńskie i ukraińskie
>> Zapraszam na stronę WWW Klubu Karpackiego: http://www.klub-karpacki.org
-
Wy to macie refleks... :P Cisza była w wątku, to się umówiłem gdzie indziej, więc innym razem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Wy to macie refleks... :P Cisza była w wątku, to się umówiłem gdzie indziej, więc innym razem.
"Oczywista-oczywistość", że trzeba było być :-)
BTW: To już kolejne spotkanie o tematyce karpackiej na którym byłem i na którym średnia wieku była "w górnym przedziale". Czy to znaczy, że Karpaty przestały być interesujące dla młodzieży?
Szkoda.
PABLO
-
Jak zapowiadałem, tak i byłem. Frekwencja była niesamowicie wysoka. Na spotkaniach bywam od trzech lat, ale jeszcze nigdy nie widziałem takiej ilości uczestników. Jak napisał kolega:
Cytat:
Zamieszczone przez
P_A_B_L_O
BTW: To już kolejne spotkanie o tematyce karpackiej na którym byłem i na którym średnia wieku była "w górnym przedziale". Czy to znaczy, że Karpaty przestały być interesujące dla młodzieży?
PABLO
Też na to zwróciłem uwagę, ponad 50% stanowią ludzie którzy przeżyli pół wieku. Zastanawiałem się czy ludzie starsi nie są bardziej ciekawi świata niż młodzież? A może młodzi uciekają w światy wirtualne?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
Jak zapowiadałem, tak i byłem. Frekwencja była niesamowicie wysoka. Na spotkaniach bywam od trzech lat, ale jeszcze nigdy nie widziałem takiej ilości uczestników.
Wydawało mi się, że na poprzednim spotkaniu z Rąkowskim oraz np. na ostatnim spotkaniu z Montusiewiczem było jednak więcej uczestników
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
Też na to zwróciłem uwagę, ponad 50% stanowią ludzie którzy przeżyli pół wieku. Zastanawiałem się czy ludzie starsi ...
Ha, ha - właśnie uświadomiłeś mi, że z punktu widzenia młodych ludzi to ja już jestem rupieciem z wysypiska. Nie zauważyłem nawet, a przecież znacznie bliżej mi do 50-ki niż do 30-ki. Czuję się wciąż jak za studenckich czasów, tyle, że teraz to chyba każdy student by się w czoło popukał na takie stwierdzenie :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
DUCHPRZESZŁOŚCI
Zastanawiałem się czy ludzie starsi nie są bardziej ciekawi świata niż młodzież? A może młodzi uciekają w światy wirtualne?
Ja bym obstawiał w dużej mierze to drugie. Na ulicy trudno jest zobaczyć kogoś młodego bez telefonu w ręku. Poza tym, ciekawość świata w dzisiejszych czasach rozkłada się na znacznie więcej kierunków i wymiarów, a których niektóre są łatwiej, a niektóre znacznie trudniej dostępne.
BTW: po co chodzić na jakieś "nudne" spotkania z autorami czegoś, co jest wydane na papierze. Przecież wszystko co jest, było i będzie na świecie jest w Sieci, czego nie ma w Sieci, to na pewno nie istnieje. Autor nie piszący bloga ?!?
Sieć rzeczywiście daje ogromne możliwości, ale myślę, że nadal są jednak "wyspy", dostępne tylko w świecie rzeczywistym. Omijając te wyspy łatwo trafić na mieliznę powierzchowności.
... no, teraz to już nikt nie będzie miał wątpliwości, że to głos z krainy dinozaurów :-)
PABLO
-
A może to jeszcze coś innego?U mnie sprawa wygląda następująco, że w piątkowe popołudnia siedzę już przeważnie w samochodzie przemierzając trasę Warszawa - Bieszczady lub Warszawa - Beskidy. Forum to skupia w większości górskich łazików. Zastanowić się można więc ilu z nas ucieka z miasta na weekend. Bardzo chciałbym przychodzić na takie spotkania ale w moim przypadku w piątki wygrywają góry ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jest_gites
A może to jeszcze coś innego?U mnie sprawa wygląda następująco, że w piątkowe popołudnia siedzę już przeważnie w samochodzie przemierzając trasę Warszawa - Bieszczady lub Warszawa - Beskidy. Forum to skupia w większości górskich łazików. Zastanowić się można więc ilu z nas ucieka z miasta na weekend. Bardzo chciałbym przychodzić na takie spotkania ale w moim przypadku w piątki wygrywają góry ;)
Wydaje mi się, że akurat w przypadku spotkań TK to forum składa się bardziej "miłośników" niż "łazików".
Co do piątków też się zgodzę, że termin nietrafiony, ale może właśnie z punktu widzenia "miłośników" optymalny? Kto wie.
BTW: nie zauważyłem, aby było wiele osób, które weekend-w-weekend wybierają się z W-wy gdzieś dalej. Poza tym - ja np. wyjeżdżam znacznie później - z reguły po 22-23, a najczęściej około północy. Wyjazd z W-wy po południu lub pod wieczór traci sens z uwagi na korki i tłok na drogach. Te kilka godzin później jedzie się zdecydowanie krócej i wygodniej, mniej też jest wtedy na drogach "niedzielnych kierowców" i jazda jest zdecydowanie "płynniejsza".
PABLO
-
Ja akurat w piątek wróciłam.... Z mocno wyczerpującego szkolenia :) I po przyjściu do domu - padłam.....
Czekam na kolejne info nt. spotkań :) Może dane mi będzie przybyć...
KaHa
-
Witam warszawskie towarzystwo. Mam w planie służbową obecność w Stolicy w dn. 15 kwietnia. Nie planujecie jakiegoś spotkania towarzyskiego w godzinach popołudniowych ?
Bob
-
Jeśli mi nic nieplanowanego w tym dniu nie wypadnie to na bieszczadzko towarzyskie popołudnie jestem chętny. :)
-
Chętnie :) Godz. 17-18? "8 stóp" przy ZOO czy testujemy knajpkę na Bielanach proponowaną przez Maciejkę? Czy może inna miejscówka?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Czy może inna miejscówka?
Toruń, "Karczma pod Kotwicą"?
-
Piskalu..do tak nabożnego miasta ..to my wyprawę krzyżowa musimy zrobić..na razie zostajemy przy Stolicy
Bob
-
Ale ..co do miejsca spotkania -jestem zwolennikiem poznawania nowych miejsc i nowych miejscówek, wiec jak się Maciejka pokaże, to spytamy o tą knajpkę na Bielanach
Bob
-
Miałem zaproponować "południk Zero" bo w nim tak jakoś bieszczadzko ale się nie upieram.
-
Poludnik Zero..tez fajnie wygląda
Bob
-
Wygląda super, ceny piwa przyzwoite... No i w centrum, więc wszystkim blisko :)
-
Jeśli będę w stanie, to i ja się zjawię...
Miejsce wygląda ok, może znów będę mogła przejechać się metrem... (nowym)
-
Myślę, że w tym dniu nie będzie problemu z miejscami, ale jak już będzie wiadomo ile osób się wybiera to mogę zarezerwować stół od 18. A co do piwa, to mają tam bardzo przyzwoity wybór :).
-
Jeśli możesz, to zamów stolik na 6-8 osób, wypełnimy ;) Hasło: forum bieszczadzkie czy jakoś tak.
-
Tak zrobię. Stolik będzie na nas czekał. :)
-
Super :)
Do zobaczenia za tydzień
-
Wysłałem mail z informacją o spotkaniu do wszystkich warszawskich forumowiczów, których miałem w kontaktach, do czego i Was zachęcam :-) Niestety, kilka listów wróciło z adnotacją: "adresat nieznany". Chyba z niektórymi dawno nie piliśmy... :-|
-
Ja też już jestem wśród tych z adnotacją "adresat nieznany" :wink:
-
-
W takim razie kto chętny, niech się potwierdzi obecność. Ja na razie zarezerwuję w "Południku" stolik 6 osobowy. Jeśli chętnych będzie przybywać będzie można zarezerwować więcej miejsc.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jest_gites
W takim razie kto chętny, niech się potwierdzi obecność. .
Chciałeś - masz potwierdzam swoją obecność.
-
A tak z innej beczki.
17.04.2015 (znowu ten piątek:lol:) godz. 18.00
Muzeum Ziemi PAN w Warszawie
al. Na Skarpie 27
Opowieść prof. Janusza Riegera
"Na szlakach Łemkowszczyzny - ze wspomnień i doświadczeń językoznawcy - turysty"
Jak zawsze wstęp wolny.
(Znowu pracuję do 18.00, pewnie znowu będę spóźniony na prelekcję. Ale tak to jest jak się jest miłośnikiem. Bo na łazikowanie brak czasu i kasy;).)
-
mnie należy liczyć jako dwie osoby :)
-
Będzie też prawdopodobnie Aleksandra, więc już mamy 6 osób, czyli quorum ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Ja też już jestem wśród tych z adnotacją "adresat nieznany" :wink:
Fakt, nieźle się zaszyłeś ;)
-
A wywołujący spotkanie czyli ja-jestem zerowy, pierwszy, szósty czy siódmy?:-P
Bob
-
Słuchajcie. Mamy rezerwację w środę (15 kwietnia) od 18.00 w "Południku Zero" przy ul. Wilczej 25. Jako, ze w głównej sali będzie slajdowisko, a mała salka przy barze jest zajęta, schodzimy po schodach w dół i pierwszy stół po prawej. Jak wymyślił Marcowy hasłem (dla niepoznaki) będzie "forum Bieszczady" ;).
Czy tak może być?
Krawc, jak chcesz być pierwszy to bądź o 18 :-P
-
Baa..konczę sluzbowe spotkania o 16ej..wiecna pewno będę pierwszy
Bob
-
A w tej salce będzie można coś zjeść / wypić?
-
Tak, na górze jest bar z dobrym wyborem piwa, grzańcem, herbatą. Są też jakieś tosty. Zresztą obsługa przynosi też picie i jedzenie na dół, gdyby się komuś nie chciało po schodkach :)
-
Tak w związku z...co się dzieje z ozdobą spotkań, czyli Maciejką???? , gdzie jest Wojtek????..gdzie jest Hero???
Bob