Odp: Niedźwiedzie i wilki
prasa podaje :
Cytat:
Do szpitala w Lesku trafił 60-letni mężczyzna zaatakowany przez niedźwiedzia. Do ataku doszło, gdy zbierał grzyby.
Niebezpieczne spotkanie z niedźwiedziem miało miejsce dziś przed godz. 5 w Żerdence w powiecie leskim. 60-latek samotnie wybrał się do lasu na grzyby. Tam został zaatakowany.
Pomimo licznych obrażeń mężczyzna o własnych siłach zdołał dojść do domu. Jego dzieci natychmiast wezwały karetkę. W szpitalu w Lesku ranny niezwłocznie został poddany operacji. Jak twierdzą lekarze, jego życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
nowiny24.pl
Dzięki za info ,obejrzałem z ciekawoscią....i dziwię się beztrosce miejscowych i nie tylko, którzy wiedząc że jest możliwość spotkania miśka w terenie, chodzą bez solidnego miotacza gazu pieprzowego po lesie.....chyba nie oglądają discovery....
myślisz że zdążysz go użyć ?..zapanujesz nad emocjami ?...nie rozjuszysz go tylko jeszcze bardziej ?...nie wszystko wygląda tak pięknie i łatwo , jak to pokazują w discovery :roll:
myślę że zapanuję i zdąże.ZAWSZE to jest jakaś szansa....wole to niż się położyć się na ziemi osłonić głowę rękoma i......udawać martwego.... a jaka jest inna alternatywa? ucieczka-czy do modlitwy?
Cytat:
Zamieszczone przez
delux
myślę że zapanuję i zdąże.ZAWSZE to jest jakaś szansa....wole to niż się położyć się na ziemi osłonić głowę rękoma i......udawać martwego.... a jaka jest inna alternatywa? ucieczka-czy do modlitwy?
nie pałętać się po lesie, chodzić po wyznaczonych szlakach ?! ;)
ranny ptaszek o czwartej grzybów szukał ... Ma chłop zdrowie ...
2 załącznik(ów)
A to tablica ostrzegawcza z Markowskiej k/Bereżnicy WyżnejZałącznik 29494Załącznik 29495
Cytat:
Zamieszczone przez
pelo
ja zawsze słyszałam że w lasach okolic Baligrodu, Zatwarnicy, Teleśnicy, Wołkowyji jest najwięcej niedźwiedzi, bo w tych miejscowościach położonych między wzgórzami i praktycznie prawie w lesie mało ludzi mieszka
Cytat:
Zamieszczone przez
Biały 13
nie pałętać się po lesie, chodzić po wyznaczonych szlakach ?! ;)
szlaki też prowadzą lasami ;)
Cytat:
myślę że zapanuję i zdąże.ZAWSZE to jest jakaś szansa....wole to niż się położyć się na ziemi osłonić głowę rękoma i......udawać martwego
w Yellowstone nie jedną osobę pozycja embrionalna uratowała więc mały gaz pieprzowy z tak dużym zwierzem może być średnio skuteczny ;) niedźwiedzia lepiej nie spotkać i tyle