-
10 załącznik(ów)
Odp: Pyrlandia
Szukając odskoczni od szarej codzienności wybrałem się do ogrodu botanicznego oczywiście wcześniej korzystając ze swojego prawa do wrzucenia karteczki do skrzyneczki. W botaniku w pełnym rozkwicie są piwonie. Ich zapach, kolory i kształty kwiatów są niesamowite. Różnorodne rosliny pozwalają na przyjemne spędzania czasu w tym miejscu. Na koniec kilka fotek, szkoda tylko, że jeszcze z fotkami nie mogę dodawać zapachów kwitnących kwiatów.
-
Marku, też tam dzisiaj z Renatką byliśmy. Muszę tylko zdjecia ogarnąć...Może warto się czasem zdzwonić?
Pozdrawiam
-
9 załącznik(ów)
-
4 załącznik(ów)
Widze Robert, że chodziłeś moimi sladami. A zdjęcia nr 2,3,4,5 zrobiliśmy niemal w tym samym miejscu załaczam fotki jako dowód i chyba masz racje, że następnym razem umówimy się na wspólny wypad na który możemy zaprosić innych chętnych do wspólnej włóczęgi po pyrlandii.
-
7 załącznik(ów)
Wczoraj po skorzystaniu ze swoich praw wyborczych w celu odstresowania wybrałem się do WPN. A że pogoda była śliczna to i spacer był miły i przyjemny. I jeszcze kilka fotek ilustrujących wczorajsze szlajanie po kieszkach.
-
Bardzo ładne panoramki, pogratulować !
-
10 załącznik(ów)
No to ja jeszcze raz zamieszcze fotki z Krajkowa, bo te które zamieściłem przez awarię wyfruneły. A może zachęce pyrlandczyków do odwiedzenia tego miejsca bo warto. Szczególnie zachęcam miłośników ptactwa wszelakiego. Powiem szczerze, że jeszcze w życiu nie widziałem tylu czapli siwych w jednym miejscu.
-
10 załącznik(ów)
Zbliża się wielkimi krokami wyjazd w bieszczady. W ramach przygotowań kondycyjnych razem z lepszą połową wybraliśmy się na spływ kajkowy. A że pyrlandia pełna jest pięknych jezior i urokliwych rzek nie było problemów ze znalezieniem ciekawego miejsca. Błękitny rydwan tym razem na swoich kołach zawiózł nas do Jastrowia, gdzie mieliśmy bazę wypadową. Miejscem spływu była rzeka Rurzyca. Szlak malowniczy i urozmaicony. Płynie się jeziorami oraz rzeką łączacą te jeziora. Szlak przebiega przez teren rezewatu przyrody "Dolina Rurzycy". Zmęczeni i zadowoleni z żalem opuszczaliśmy Jastrowie aby wrócić do codzienności. A ku pamięciu został nam tylko stos fotografii. Dla ilustracji pobytu kilka fotek, może zachęcą Was do odwiedzenia tego pięknego zakątka pyrlandii.
-
O.K. Jastrowie leży w województwie pyrlandzkim, ale to już baaaardzo daleka Pyrlandia jest...
-
Robert ale pogranicze pyrlandii też warto promować, bo piękne jest. Pełne lasów, jezior, czystych rzek i miejsc gdzie można porozmawiać z samym sobo a to często jest bezcenne.