Hero- nie da rady. Przesyła pozdrowienia dla Ciebie :)
Wersja do druku
Dzisiejsze spotkanie w kilku słowach... Po burzliwej dyskusji i wnikliwej analizie tematów niecierpiących zwłoki doszliśmy wreszcie do porozumienia...
Załącznik 37504 Załącznik 37507 Załącznik 37508 Załącznik 37505 Załącznik 37503 Załącznik 37506 Załącznik 37509
Kiedy powtórka ?
Uściski - Pierek. ;)
Było extra, żałujcie że Was nie było :-D
Racja! Trzeba wkrótce powtórzyć :)
Dziękuję warszawskiej drużynie bieszczadników za to, ze zechcieli się spotkać na piwie...A że fajnie było - wypada powtórzyć. A w ramach eksploracji miejsc mi nieznanych w Stolicy - może jeszcze jakiś inny fajny lokal znajdziecie?
Bob
A że fajnie było - wypada powtórzyć. A w ramach eksploracji miejsc mi nieznanych w Stolicy - może jeszcze jakiś inny fajny lokal znajdziecie?
Bob[/QUOTE]
Wszędzie są fajne lokale... wszędzie gdzie wspólnie jesteśmy ;) :razz:
Serdeczności!
Pierek ;)
Niestety w terminie spotkania przebywałem po za Warszawą.Postaram się abyśmy się spotkali na Kimbie
Mało znam Warszawę wiec nie jestem w stanie potwierdzić ,że najfajniejsze są na Pradze....chyba zreszta nie bylo glosowania nad ta kwestią:lol: Myślę , że fajnie byloby abyscie rzucili namiarami ..popatrzę na stronki, poczytam opinie..cos wybierzemy.
Najlepiej zeby byl w poblizu przystanek komunikacji miejskiej skąd mialbym bezposrednie polaczenie z dworcem zachodnim.
Bob
P.S. Mam byc w Warszawie 22 kwietnia..pewnie za krotki dystans czasowy od poprzedniego spotkania piwnego?
Jakby spotkanie jutro miało dojść do skutku to ja chętnie wezmę udział.
Przebywający w okolicy Warszawy, znany rzeszowski forumowicz sir Bazyl, pod przykrywką „niespodzianki”, nieświadom niczego został zwerbowany na warszawskie spotkanie miłośników Bieszczadów. W spisku uczestniczyli: Maciejka, Marcowy, DUCHPRZESZŁOŚCI, Kasia i Piotr oraz Hero. Bardzo Wam dziękuję za przemiły wieczór, pozostaje czekać na powtórkę.:-)
Ja również serdecznie dziękuję za sprawioną mi niespodziankę i mam nadzieję, że kiedyś uda się powtórzyć spotkanie w tak sympatycznym gronie osób. Do zobaczenia!
My też dziękujemy za spotkanie :)Szczególnie, że weekend w Warszawie był typowo barowy..
Maciejka, a Ciebie prosimy o wrzucenie kilku fotek :)
Pozdr.
KaHa
Ja też dziękuję za super-spotkanie i zapraszamy częściej - zdecydowanie łatwiej się spotkać warszawskim bieszczadnikom w ramach akcji "Gość" niż tak se :-D
Miło było spotkać się w tak miłym towarzystwie, oraz poznać w realu znanych od dawna (wirtualnie) Kunę i sir Bazyla.
Witam Sylwestrowo-Noworoczne,
Czy nie robimy jakiegoś spotkania po noworocznego?
A może jakiś spacer po Kampinosie...??
Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego dobrego w Nowym 2016 Roku oraz szampańskiej zabawy Sylwestrowej :)
Możemy się spotkać. Jest nawet okazja: http://karpaccy.pl/o-lopience-slow-k...budowy-cerkwi/
Piątek 15 stycznia, godzina 18. Ktoś chętny się spotkać ?
U mnie niestety 15.01. odpada :(
Może jutro jakieś piwko, po?
Spotkania Karpackie
"Urszula Janicka - Krzywda - etnograf spod Babiej Góry.
Wspomnienia o osobie która kochała i rozumiała góry."
19.02.2016r. godz.18.00
Muzeum Ziemi PAN w Warszawie przy al. Na Skarpie 27
wstęp wolny
Oto kolejne spotkanie Towarzystwa Karpackiego, mam chęć się wybrać.
"Konserwatorzy karpackich cerkwi
Na marcowych Spotkaniach Karpackich przypomnimy niezwykle ciekawe biografie dwóch osób – Barbary Tondos i Jerzego Tura, konserwatorów zabytków, których zasług w ratowaniu karpackiego dziedzictwa kulturowego, a szczególnie karpackich cerkwi, nie sposób przecenić. Ich wieloletnia działalność na terenie Karpat i Podkarpacia przyczyniła się do uratowania od zagłady wielu obiektów architektury sakralnej, a także licznych zabytków ruchomych. Obydwoje mają swój udział w powstaniu karpackich skansenów i muzeów, w niezliczonych pracach konserwatorskich oraz w konsekwentnej i szczegółowej inwentaryzacji. Postaci Barbary i Jerzego przypomni ich córka Katarzyna Tur-Marciszuk oraz zaproszeni goście, współpracownicy naszych bohaterów. Spotkania będą jednocześnie wernisażem wystawy zatytułowanej „Zabytki na karpackich bezdrożach”, na której została zaprezentowana część bogatego zbioru negatywów i odbitek fotograficznych wykonanych w trakcie wieloletnich prac inwentaryzatorskich i konserwatorskich prowadzonych przez Barbarę Tondos i Jerzego Tura. Zapraszamy jak zwykle serdecznie i jak zwykle w piątek, 18 marca 2016 r. o godz. 18 do Muzeum Ziemi PAN, w Warszawie przy al. Na Skarpie 27 (Willa Pniewskiego)."
http://karpaccy.pl/
Kolejne Spotkania Karpackie poświęcimy Gorcom i Gorczańskiemu Parkowi Narodowemu, a ich specjalnym gościem będzie Ewa Strauchmann, kierownik Zespołu ds. Edukacji i Udostępniania w Gorczańskim Parku Narodowym, członkini Towarzystwa Karpackiego. Ewa opowie nam o tym, jaką park narodowy jest szansą i ratunkiem dla puszczy karpackiej i żyjących w niej ginących i zagrożonych wyginięciem zwierząt: wilka, rysia, żbika, orła przedniego i głuszca. Także o wędrówkach zwierząt, czyli o tym, w jaki sposób Gorce, dzięki korytarzom ekologicznym, zachowują łączność z innymi obszarami dzikiej przyrody (Tatrami, Pieninami, masywem Babiej Góry). Przy tej okazji usłyszymy o fascynującej wędrówce wilczycy Freji z Bieszczadów przez Beskid Niski i słowackie Podtatrze, aż po Gorce. Dowiemy się też o tym, czy rzeczywiście mamy do czynienia z „klęską” w drzewostanach świerkowych, o problemach finansowania parków narodowych w kontekście przepisów o ochronie przyrody, a także o tym jak wygląda ochrona przyrody na tych obszarach Gorców, które znalazły się poza Parkiem. Zapraszamy jak zwykle serdecznie i jak zwykle w piątek, 15 kwietnia 2016 r. o godz. 18 do Muzeum Ziemi PAN, w Warszawie przy al. Na Skarpie 27 (Willa Pniewskiego).
Idę posłuchać o tej wilczycy, co z Bieszczdów czmychnęła w Gorce;-)
Fiu fiu ależ spotkanie się szykuje w Warszawie! http://www.kulturalna.warszawa.pl/wy...l?locale=pl_PL
(Nie będę, ale ślę pozdrowienia dla Dyrekcji i informatyka w tejże Bibliotece.)
"Bieszczady jakich nie znamy" - spotkanie ze Stanisławem Krycińskim
Kiedy 19 kwietnia 2016 (wtorek) g. 17:30GdzieBiblioteka Publiczna w Dzielnicy Praga Południe, ul. Meissnera 5
Biletywstęp wolny www.bppragapd.plhttp://www.kulturalna.warszawa.pl/pi...cd8c9_w180.jpg
Uprzejmie zawiadamiam, że 14 maja w Warszawskim Ośrodku Kultury Ochota (OKO) o godz 18 wystąpi zespół Nad Porami Roku. Oprawione w doskonałą muzykę piosenki o Bieszczadach (do moich tekstów) popłyną obficie ze sceny.Zespół przybędzie ze Szczecina z najnowszą płytą Gwiezdne Aleje. Nie obiecuję, że też przyjadę ( z ciepłym jeszcze tomikiem Słowa - Szepty), ale wszystko jest możliwe. Namawiam stolicznych Forumowiczów na wspólne spędzenie tego niezwykłego wieczoru.
Troszkę oficjalniej http://oko.com.pl/calendar/438-14-ma...ad-porami-roku ! Oby się udało spotkać przy tej okazji!
WUKO - przyjeżdżasz?
Niestety, wypadło coś innego ale baaaaardzo serdecznie polecam i zapraszam. Będzie też okazja spotkania z moim najnowszym tomikiem Słowa - szepty, bo Nad Porami Roku przywiezie je ze sobą.
Liczyłam, że może się uda spotkać. Ale jak nie teraz, to przy innej okazji :) a na razie zostają słowa i szepty ;-)
a może teraz jakieś spotkanie, jeszcze przed wakacjami (dla niektórych w trakcie)...??
Pozdrawiam i czekam na odzew :)
A jest i okazja:
4 pory roku w Bieszczadach - spotkanie podróżniczeData: 02 lipca 2016 sobota, Godzina: 17.00
Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Południk Zero ul. Wilcza 25
http://4free.waw.pl/wydarzenie-19309-4-pory-roku-w-bieszczadach-spotkanie-podroznicze
Z przyczyn chorobowych odpadłam :( Cały czas jeszcze się kuruję :(
Pozdrawiam
K.Sz.
Drodzy i szanowni, musimy zorganizować losowanie kalendarzy Powsimordowych, więc trzeba się spotkać. Nie ma, że boli, że choroba, że esperal...
Niestety, nasze "8 Stóp" poszło z dymem :-| więc może Południk Zero? Piątek, 3 lutego, godz. 17.00?
Hej, o 17.00 nie mam szans. Najwcześniej mogłabym koło 18:20 -18:30.
Fajny pomysł :)
Na razie nie mam planów na piątek, pogadam z mężem - może uda mu się dojechać :)
17- to trochę dla mnie za wcześnie, ale pewnie ok. 17.30 już będę :)
No to umówmy się od razu na 18.00, może innym też będzie łatwiej dojechać.
OK :) I gitara!, a rezerwacji nie trzeba poczynić?
18:00 - super.