Don Enrico, owszem, niesamowita historia, znaczy z tą kasą uzbieraną przez forumowiczów, jestem pod nieustającym wrażeniem i pełen podziwu jednocześnie... będę dziś wieczorem w Berehach... Hryć się cieszy, ja się cieszę, sama radość...
Wersja do druku
Don Enrico, owszem, niesamowita historia, znaczy z tą kasą uzbieraną przez forumowiczów, jestem pod nieustającym wrażeniem i pełen podziwu jednocześnie... będę dziś wieczorem w Berehach... Hryć się cieszy, ja się cieszę, sama radość...
Cieszę się też i to nawet bardzo.
Szymonie... mistrzu... teraz czas na Ciebie :)
Może podyskutujemy tutaj czy "Renowację cmentarzy (wspólna akcja)" warto kontynuować?
Wczoraj znowu byłem u Hrycia, Paraski i Iwana:-) i na wschodzie słońca na Caryńskiej... za 10 dni rozpoczniemy prace...
Recon, oczywiście, ze warto kontynuować!!!
Tylko nie chciałbym zamęczyć was prośbami... Baligród ciągle nie skończony...:roll:
Szymon i Ludzie Magurycza przy pracy:
http://www.youtube.com/watch?v=Hly1wkHxYKM
i Szymon przy stole :wink::
http://www.youtube.com/watch?v=IkmB0...eature=related
I strasznie się cieszę, że się udało! I co najmniej 23 razy 23 lata tej ciężkiej pracy Ci życzę!
Pracy nie zabraknie Bazyl :):):) tylko nie wiem czy dam radę kolejne 23 lata, hehehe, ale postaram się :):):) i bardzo, bardzo cieszy wasze wsparcie!
Przy okazji:
http://www.rita.edudemo.org.pl/wynik...osna-2010.html
Miło być na pierwszym miejscu :):):)
a jeszcze milej wiedzieć, że w Szargorodzie na Ukrainie zrobimy trochę, na trzech cmentarzach: prawosławnym, katolickim i żydowskim :):):)
Prośba do Szymona i innych uczestników akcji co by zezwolili...
Wychodząc z założenia że ta akcja, to jest DOBRA SPRAWA
warto ją podpisać.
Stąd prośba o zezwolenie umieszczenia stosownego napisu w okolicy cmentarza
...że wykonywana jest renowacja...
...staraniem .....
...sponsorowana przez forum.bieszczady.info.pl
Taka informacja to jak podpis autora pod dobrą robotą.
i bynajmniej nie chodzi mi o indywidualne wymienianie darczyńców, o nie.
Nie wstydźmy się dobrej akcji !!!
Tak, to jest dobra sprawa!
Hmm, Don Enrico, wyjąwszy jeden wypadek (a to z konieczności dość przykrej, a nie potrzeby) nigdzie nie zostawiliśmy żadnego znaku. Niemniej, jeśli tylko takie będzie wasze życzenie, to zostawimy znak. Wiesz, wiele osób zwracało mi na to uwagę, zwraca uwagę od lat, to... może czas się przełamać..., a może BdPN zgodzi się umieścić znak mały na tablicy, która i tak tam stoi?, bo - tak na marginesie - władającym cmentarzem (nie tylko tym) jest rzeczony park, co - jak dla mnie - jest nieporozumieniem... zaskakującym (nie po raz pierwszy).
Przyznam się, że ja mam mieszane uczucia... Z jednej strony wolałbym, żeby moje 5gr pozostało anonimowe. Z drugiej rozumiem, że taka informacja może być zachętą dla innych: skoro ludzie z jakiegoś dziwnego forum skrzyknęli się i sfinansowali odnowienie jednego czy dwóch nagrobków to może i na moim forum miłośników lewego zakola Warty też uda się coś pożytecznego zorganizować? Z trzeciej nie chciałbym, żeby ktoś odczytał to jako przechwalanie się. Z czwartej nie ma się czego wstydzić, bo akcja jest niewątpliwie szczytna i godna naśladowania. Z piątej... z piątej sam nie wiem :mrgreen: