Odp: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?
Dzięki Jorg... Prawdopodobnie wykorzystam.
Koncepcja i tytuł pracy się zmienia. Doszedłem do wniosku że "Zakapiory" niczemu tu winne... to są produkty "wolności po bieszczadzku". Jest to licencjacka z pracy socjalnej... pójdę raczej w tym kierunku...: Dlaczego picie w Bieszczadach jest bardziej usprawiedliwiane niż gdziekolwiek indziej? skąd ta moda na picie w Bieszczadach? i jak się ma do tego między innymi mit zakapiora bieszczadzkiego...?
Witaj
Ja tak tylko z ciekawości.
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
Dzięki Jorg... Prawdopodobnie wykorzystam.
Koncepcja i tytuł pracy się zmienia. Doszedłem do wniosku że "Zakapiory" niczemu tu winne... to są produkty "wolności po bieszczadzku". Jest to licencjacka z pracy socjalnej... pójdę raczej w tym kierunku...: Dlaczego picie w Bieszczadach jest bardziej usprawiedliwiane niż gdziekolwiek indziej? skąd ta moda na picie w Bieszczadach? i jak się ma do tego między innymi mit zakapiora bieszczadzkiego...?
Ani koncepcja, ani tytuł pracy nic nie zmienią. Istotna jest treść. I to co chcesz przekazać. I teraz - "doszedłem do wniosku...."
Oddziel pojęcie- określenie od ludzi.
I powiedz jasno - socjalna, czy socjoligczna.
P.s.
Jestem od zeszłego roku zakapiorem bieszczadzkim - pytaj, a postaram Ci się odpowiedzieć.
Na priv
Pozdrawiam
A nie mówiłam,żeby pytać u źródła? I wcale nie trzeba było daleko szukać.Forum Zakapiora prawdziwego ma! Choć z krótkim stażem.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Dam inne zdjęcie (fot. Ina -Cisna wrzesień 2009)
"Następne Nowe Zakapiory" w kolejce o schede po Bogusiu S., na schodku u p. Szocińskiego.
....
joorg! Ten schodek ma swoją nazwę. Przyjrzyj się mu następnym razem.. On się Przyzba nazywa :-)
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
"Następne Nowe Zakapiory"
Jakie Bieszczady-takie Zakapiory:grin: opłaty za zdjęcia jak w Egipcie normalnie :grin:
Czytam i czytam i dalej nie wiem-co decyduje, że ktoś jest zakapiorem?czy wszyscy pozarastani mężczyźni w Bieszczadach stają się automatycznie zakapiorami?Dla mnie to przedziwna nazwa i szczerze mówię-nie mam pojęcia o co chodzi, bo miałam przyjemność pić z różnymi osobistościami o dziwo uznawanymi za te słynne zakapiory, ale od żadnego z nich nie usłyszałam-o ja to jestem prawdziwy zakapior!Dodatkowo zachowywali się jak najzwyklejsi ludzie.
A więc co jeszcze decyduje o tym?
Nadwrażliwość i mieszkanie w Bieszczadach?no to znowu większość mieszkańców się pod to łapie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Jakie Bieszczady-takie Zakapiory:grin: opłaty za zdjęcia jak w Egipcie normalnie :grin:
Czytam i czytam i dalej nie wiem-co decyduje, że ktoś jest zakapiorem?czy wszyscy pozarastani mężczyźni w Bieszczadach stają się automatycznie zakapiorami?Dla mnie to przedziwna nazwa i szczerze mówię-nie mam pojęcia o co chodzi, bo miałam przyjemność pić z różnymi osobistościami o dziwo uznawanymi za te słynne zakapiory, ale od żadnego z nich nie usłyszałam-o ja to jestem prawdziwy zakapior!Dodatkowo zachowywali się jak najzwyklejsi ludzie.
A więc co jeszcze decyduje o tym?
Nadwrażliwość i mieszkanie w Bieszczadach?no to znowu większość mieszkańców się pod to łapie.
Do "reprezentacji" powołuje trener.
..który jak to trener....
Moda picia w Bieszczadach jest ,bo nigdzie indziej pić już nie wolno.a w sejmie mają nawet kapliczkę i się modlą,potem chleją po kątach. To mógłby być jeden z ważnych rozdziałów pracy naukowej.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
joorg! Ten schodek ma swoją nazwę. Przyjrzyj się mu następnym razem.. On się Przyzba nazywa :-)...
Wiem bertrandzie, ale na przyzbie(Przyzby) przesiadywał kiedyś śp. B "Sikorka", a oni siedzą póki ,co w kolejce po schede na schodku.:mrgreen:,do czasu aż się Pan (trener) zlituje ;)
Ps.a na Przyzbie kiedyś (fot.)