-
Odp: Pyrlandia
Marek jak zwykle piekne zdjecia - dzieki!
W przyszlym roku chce przyjechac do kraju na wakacje, nie ma samochodu, a chcialbym troche pokazac rodzinnych stron mlodszej pociesze. Jak dojechac komunikacja publiczna do Jastrowia? Czy kajaki sie wynajmuje? Jakie to sa koszty? Czy trase wodna sami wybraliscie, czy byliscie na zorganizowanej wycieczce?
Z gory dzieki za informacje!
-
Daj znać z wyprzedzeniem, kiedy przyjedziesz, to może jakiś spływ pyrlandczyków sie zrobi. Mozemy Was zabrać
pozdrawiam
-
Bertrand/Robert?
Oczywiscie dam znac z wyprzedzeniem. Biorac pod uwage typowy termin wakacji szkolnych bedziemy najprawdopodobniej od konca czerwca przez miesiac - do konca lipca.
Wielkie dzieki za propozycje, spotkac musimy sie na pewno.
-
Jarek tak jak Robert pisze zawieziemy na miejsce prywatnymi rydwanami. Nie wiem jak jest z dojazdem publicznymi środkami komunikacji. Wypad był zorganiozwany. Mieszkaliśmy w ośrodku "Uroczysko". Oczywiście ośrodek organizuje spływy. Sama trasa nie jest trudna technicznie tylko długa, trzeba przepłynąć ponad 20 km (w tym przenoszenie kajak przez zaporę). Pokonuje się 4 jeziora. Troszkę problemów może stwarzać Rurzyca ale nie jest to jakieś ekstremum. Ośrodek ma swoją stronę internetową (www.gwdaryb.pl e-mail: uroczysko@gwdaryb.pl), tam najlepiej zorientujesz się odnośnie kosztów wynajęcia pokojów oraz koszty spływu (ceny pokojów wahają się od 160 zł w górę). Oczywiście są firmy organizujące same spływy koszt jest różny ale średnio wynosi ok 35 zł. Istnieje wtedy możliwość wyboru tras spływu. Zresztą pyrlandia ma to szczęście, że ma dużo jezior i ciekawych rzek którymi można spływać a w dobrym towarzystwie to sama przyjemność.
-
Marek, dzieki za szczegoly, mam juz wstepne wyobrazenie o calej wyprawie. Gdybys jeszcze podal namiary na firmy specjalizujace sie w organizacji splywow, to bylbym w 7mym niebie...:)
NB wyjazd na kajak to cos, na co wczesniej nie wpadlem, a frajda moze byc wielka - tego tutaj nie mamy...
-
Pozwolę sobie napisać że jak byście np chcieli spływać Wełną to mogę pomóc w ogranizacji, sama trochę pływam a Wełną średnio dwa razy w roku zimą i latem i zawsze chętnie na nią wracam:) i taki spływ dla Pyrlandczyków zrobić to nie będzie większego problemu:) sprzęt jest nocleg też się da załatwić i można na dwa dni :) a i ja chętnie z Wami spłynę sobie jeśli nie będzie nic stało na przeszkodzie :)
-
Calanthe, dzieki, a masz moze jakies zdjecia z tych letnich splywow?
-
-
Calanethe w tym roku chyby już nie uda się zorganizować pyrlandzkiego spływu ale rok 2011 - można poważnie przemyśleć. Zwłaszcza, że Wełna jest ciekawą i ładną rzeką no i Jark zamierza odwiedzić pyrlandię.
-
no ja jestem jak najbardziej za :) szczególnie odcinek od Jaracza do Obornik jest super :D