Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
bmiller napisał
Cytat:
.. Z jednej strony wolałbym, żeby moje 5gr pozostało anonimowe.
No i zostanie. Nikt nie będzie wymieniany z imienia i nazwiska.
Podpis miałby być "ogólny".
Jeśli rywalizacja wszystkich kolorów bieszczadzkich forów miała by tak wyglądać - to tylko pozazdrościć.
Niech inni się uczą Dobrej Roboty i biorą przykład.
Nie ukrywam, że jestem trochę zaskoczona pomysłem don Enrico...
Jeśli kogoś zainteresuje moje zdanie, to jestem przeciw umieszczaniu jakiegokolwiek podpisu na jakiejkolwiek tablicy...
Chyba nie o to chodzi.
I jeszcze jedno, nie przeceniajmy nadto tych "3 tysięcy"... bo czym one są w porównaniu z ogromem prac, jakie Magurycz wykonał do tej pory.
Tyle.
Jestem przeciw umieszczaniu takich informacji na jakiejkolwiek tablicy. Informacja w internecie jest wystarczająca.
Jedyny ślad jaki można umieścić to: renowację przeprowadził Magurycz.
To jego dzieło. Maje, nasze 5 gr tylko pomogło
Pozdrawiam
Długi
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
renowację przeprowadził Magurycz
Renowację przeprowadził Magurycz, finansowo wsparło forum.bieszczady.info.pl
Może tak? Przyznaję, że ja sam ciągle się waham, widzę jednak także pozytywne aspekty tej propozycji: trzeba propagować takie akcje! Dla przykładu forum użytkowników aparatów Nikon wspólnie z fundacją "Mam Marzenie" spełnia fotograficzne marzenia chorych dzieci - każde spełnione marzenie jest podpisane i opatrzone logiem forum. Podobnie robi forum Canona i Sony-Minolta. Takie działanie być może znajdzie kolejnych naśladowców, którzy uwierzą, że nawet w małej grupie można coś zrobić. Nie chodzi o rywalizację czy przechwalanie się tylko o promowanie takich zachowań.
Tu nie chodzi o chwalenie... To wynika raczej z mojego przekonania że w Bieszczadach powinno się stawiać jednak nieco mniej tablic. Informacja o tej szczytnej akcji pojawi się z pewnością w mediach: portalach internetowych, "prasie fachowej" (sprawozdania Szymona co roku są w Płaju i Magurach).
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcin
Tu nie chodzi o chwalenie... To wynika raczej z mojego przekonania że w Bieszczadach powinno się stawiać jednak nieco mniej tablic. Informacja o tej szczytnej akcji pojawi się z pewnością w mediach: portalach internetowych, "prasie fachowej" (sprawozdania Szymona co roku są w Płaju i Magurach).
Wydaje mi się więc, że pomysł na "doklejkę" do już istniejącej tam tablicy jest jak najbardziej trafny
Cytat:
Zamieszczone przez
trzykropkiinicwiecej
Wydaje mi się więc, że pomysł na "doklejkę" do już istniejącej tam tablicy jest jak najbardziej trafny
Tylko czy później nie pojawi się sytuacja, że ktoś, kto podaruje Maguryczowi powiedzmy tysiąc zł., zażąda tablicy "upamiętniającej" taki gest na jakimś innym cmentarzu??? Pewności nie ma.
Wydaje mi się, że ta propozycja stawia Szymona w niezręcznej sytuacji.
..Dlatego napisałem "doklejka" - malutki znaczek z informacją doklejony na tablicy już istniejącej, np. zaprojektowany specjalnie na tę okazję, omija to "Fanfary i kolacje z prezydentem" i jednocześnie nie krzyczy o bohaterstwie, w skromny sposób informując dzięki komu taka akcja, oraz kto się tym wszystkim zajął. Decyzja Szymona... :)
Długi napisał :
Cytat:
Jedyny ślad jaki można umieścić to: renowację przeprowadził Magurycz.
...można ???
TRZEBA!. Dobra robota wykonana dla społeczności powinna mieć podpis.
Umieszczane w różnych miejscach tablice informujące o dofinansowaniu unijnym tworzą wrażenie że wszystko się dzieje dzięki unii.
A to nieprawda.
Inni też robią masę fajnej roboty tylko w imię "wstydu" boją się podpisać pod własnym działaniem.
To poważny błąd że, grupa Magurycz nie podpisuje się pod swoimi dokonaniami. Ale to nie moje małpy i nie mój cyrk.
Działanie forumowe (renowacja w Berehach G.) jest wspólnym działaniem dla dobra wspólnego a nie jakąś indywidualną jałmużną.
W tym drugim przypadku chwalenie byłoby nie na miejscu, ale tu ?
Tyle. nic więcej nie mam do powiedzenia.