Odp: Galeria: CZARNO-BIAŁE Bieszczady
[QUOTE=Pierogowy;126988]hi,hi,hi
słyszałem,że niektórzy widzieli w Bieszczadach znacznie inne tworzenia...przy których manaty i..." Wakacje z duchami " są codziennoscią:-D
a tak sobie wróciłem ,wstecz,do pytania Miejscowego (cytat wcięło)
zacytowałem więc ...siebie :)
odnośnie wątków dzikich zwierząt ,że grabiami,giwerami trzeba stworzenia traktować...
nie macie czasami wrażenia,że to są istoty cokolwiekpozaziemskie...
mające przynajmniej szósty zmysł, Saturna za ojca i Lunę za matkę...
http://galeria.serwertomeks.nazwa.pl...92e34.jpg&q=75
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
nie macie czasami wrażenia,że to są istoty cokolwiekpozaziemskie...
mające przynajmniej szósty zmysł, Saturna za ojca i Lunę za matkę...
Tak, mają szósty zmysł i spore łapy - kosmiczne stworzenia, które lunatykują po Bieszczadach...
Nie dziwią resztki garderoby człowieczej, porastające zielskiem.
[QUOTE=Pierogowy;134560]
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
(...) że grabiami,giwerami trzeba stworzenia traktować...
ja wyraźnie widzę na dalszym planie MŁOTEK!!!! Czyżby Pierogowy mięsnym farszem własnoręcznie ubitym tym razem pierogi nadział? :mrgreen:
[QUOTE=asia999;134714]
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
ja wyraźnie widzę na dalszym planie MŁOTEK!!!! Czyżby Pierogowy mięsnym farszem własnoręcznie ubitym tym razem pierogi nadział? :mrgreen:
asiu 999
"[...]Rzekłem tedy, że mięsa w puszczy było coraz mniej.Prawda ,strzelba białego człowieka jest doskonała i zabija z daleka ,po co wszakże strzelba , jeżeli nie ma co zabijać ,jeżeli nie ma mięsa ?W moich młodych latach ,był łoś na każdym wzgórzu ,w bliskości Rzeki Białej Ryby ,a co rok przychodziły nieprzeliczone karibu.Dzisiaj, łowca może dziesięć dni wędrować puszczą i ani jeden łoś nie uraduje jego wzroku .Nieprzeliczone karibu już nie przychodzą .Powtarzam:mało warta strzelba ,co zabija z daleka ,jeżeli nie ma co zabijać .[...]"
cytat pochodzi z "30 nowel Jacka Londona"- "Sprzysiężenie starców" w przekładzie Tadeusza Jana Daehnela ISKRY 1966r.
-to odnośnie polowania z młotkiem,a raczej wytłumaczenia się z wyboru takiej ,a nie innej formy uśmiercania ...(młotek zalicza się do tzw: "białej broni "? );
-może cytat nie najszczęśliwszy ,ale mam ze sobą tylko dwie książki ...;
-a może tak...uśmiercanie zwierzyny za pomocą ...napoju "z młotkiem"...ha...tutaj o wypowiedzi prosiłbym specjalistów-gawędziarzy zakapiorowatych...na pewno parę historii wysypią z rękawa- w tym temacie :)) ;
-a co do potraw...hi,hi,hi... to pierogi ruskie (czyli pochodzące z Rusi Czerwonej) to mój przysmak :)) ,natomiast te mięsne-kołdunowate to najbardziej lubi pewien Pan o ksywce "Ryba" (!?);
- i jak tutaj nie fastrygować fotografii za pomocą Phs.? Przecież posprzątać łatwiej przy pomocy myszki ...
:))
hallo;
mam nadzieję ,że nie Pogniewasz się (Agatko)...ale pytanie ,które Skierowałaś do mnie ...było zadane na początku lipca...,a ja ...oferma ...dopiero teraz odczytałem Twoje pytanie:
hej, jakbys mial wybrac najladniejsze miejsca i szczyty w Bieszczadach to fotografowania i mialbys 2 dni na ich zwiedzenie gdzie bys sie udal:)?
jako,że to już pewnie zimne flaczki :(
pozwalam sobie je zadać otwarcie na forum...na pewno o wiele więcej ciekawych odpowiedzi się pojawi i pomoże Ci w podjęciu decyzji,gdyż fotografujących jest sporo,toteż zapraszam wszystkich chętnych o udzielenie pomocnych odpowiedzi...
aha, może warto byłoby określić termin (pora roku) ?
pozdrawiam :shock:
gdy Ty --Rybo jedna ,hasałaś(-eś) po wierzchołkach ;
ja zaprzyjaźniałem się z Twoją rodzinką...a raczej z temperaturą wody w potoku ...
http://galeria.serwertomeks.nazwa.pl...50708.jpg&q=75
hm,fotka jakby jesienna...a to sierpień...
ja też się cieszę na kolorki...filtruję i świecą na biało...
:)
hallo,
burza...iść na jej spotkanie,a może śmignąć w dolinę...:shock:
http://galeria.serwertomeks.nazwa.pl...86d87.jpg&q=75