Odp: Słownik historyczno-krajoznawczy Bieszczadów
Aha, gwoli ścisłości...Wprawdzie oficjalnie żadne konkrety nie padły, to zdobyłam się na odwagę i chwilkę porozmawiałam z Panem Krycińskiem po prelekcji, zadając pytania, które tu padły. Odpowiedzi nie są precyzyjne, bo i sam autor nie wie, jak potoczą się sprawy.
Przewidywany termin wydania "Czarnej" to raczej maj/czerwiec.
Wznowione będą Lutowiska, prawdopodobnie w 2014r.
Baligród jest jak najbardziej w zamyśle i planach, ale proza...trudno jest pisać i żyć; potrzeba, potrzeba sponsora!
No i tak to wygląda.
Odp: Stanisław Kryciński "Bieszczady. Tam gdzie diabły, hucuły, ukraińce"
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Uprzejmie informujemy, że warszawska promocja książki Stanisława Krycińskiego „Bieszczady. Tam gdzie diabły, hucuły, ukraińce” odbędzie się w poniedziałek 10 lutego o godz. 18 w kawiarni „Południk Zero” przy ul. Wilczej 25.
W imieniu autora serdecznie zapraszamy.
Info ze strony: http://karpaccy.pl/?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=62
Jeśli ktoś z forumowiczów wybiera się na dzisiejsze spotkanie, to miałbym prośbę by zapytać Pana Stanisława o nowe wydania "Słownika historyczno-krajoznawczego" (wszystkie tomy). Oczywiście jeśli takie pytanie nie zostanie uznane za nietaktowne (w końcu spotkanie dotyczy innej książki). Czekałem na "Słowniki" cały 2013 rok i się niestety nie doczekałem :-( Zapadła cisza w temacie "Słownika"...
Cytat:
Zamieszczone przez
jozztom
Jeśli ktoś z forumowiczów wybiera się na dzisiejsze spotkanie, to miałbym prośbę by zapytać Pana Stanisława o nowe wydania "Słownika historyczno-krajoznawczego" (wszystkie tomy). Oczywiście jeśli takie pytanie nie zostanie uznane za nietaktowne (w końcu spotkanie dotyczy innej książki). Czekałem na "Słowniki" cały 2013 rok i się niestety nie doczekałem :-( Zapadła cisza w temacie "Słownika"...
Pytałam Pana Stanisława Krycińskiego rok temu, zapytałam i teraz przed spotkaniem. Niestety z powodów, powiedzmy ogólnie, ekonomicznych nie zapowiada się, żeby opracowanie gminy Czarna ukazało się w najbliższym czasie.
Tak więc polecam świetne opracowanie tegoż autora "Bieszczady - Gmina Lutowiska". To ukazało się w 1995 roku. To kopalnia wiedzy.
Pan Kryciński opublikował też w tej serii "Bieszczady - Gmina Cisna". Obie te książki widziałam minionego lata w księgarni wydawnictwa Bosz w domu handlowym w UD.
Polecam:)