Ja tez wyrazam swoje osobiste zdanie i staram sie uwaznie czytac ze nikt tu nienamawia do lamania przepisow ;)Cytat:
Zamieszczone przez Efka
Cytat:
Zamieszczone przez Peter P
Wersja do druku
Ja tez wyrazam swoje osobiste zdanie i staram sie uwaznie czytac ze nikt tu nienamawia do lamania przepisow ;)Cytat:
Zamieszczone przez Efka
Cytat:
Zamieszczone przez Peter P
piter p - czyżby to ten sam który bez spodni a tylko w różowych majtach biegał po sianie? :shock: :D
i czy to wy zostawiliście nam 'prezent' pod drzwiami??? 8)
pozdrawiam serdecznie :wink:
i WITAM WSZYSTKICH NA FORUM
Podejżewam że przepisy zaostszyli z powodu że jakiś bezpański pies kogś pogryzł a przed takimi psami nie mogą chronić parku i nas więc przyczepil się jak to w Polsce do tego co najłatwiejsze.Przepis jest tak napisany że naprawde to zakaz obejmuje Gniazdo Tarnicy.A jeżeli pies pogoni jakąś sarne to bądzie miała trening przed uciekaniem myśliwemu który zagraża jej bardziej .Cytat:
Zamieszczone przez Szaszka
Czy wiesz ile jest Malamutów w Bieszczadach ,pewenie nie, wię ci powiem w Ust.Gór.4 Malamuty i 6 Grenlandów w Wetlinnie 4 Malamuty w Dołrzycy 1 Malamut
w Buku 1 Malamut w Oberrzy Bieśisko kilka Huskyh. Te psy chadzą po Biesach na pszysłowiowy spacerek i nierobię nikomu krzywdy jeżeli ą z właścicielem .
Przepis obowiązuje z mocu ustawy, zgodzil sie na to Sejm i Senat, a podpisał Prezydent - zapewne z powodu bezpańskiego psa postawili na nogi wszystkie władze ustawodawcze w Polsce? :)Cytat:
Zamieszczone przez Kuchar
No głupstwa piszesz niestety - albo nie przeczytałeś, czego dotyczy zakaz i które miejsca są z niego zwolnione, albo czytałeś , ale go nie rozumiesz.Cytat:
Dobre. To powinno byc koronnym argumentem w "walce" z tym zakazem...Cytat:
Właściciel każdego z nich który wejdzie z psem na teren Parku )poza miejscami dozwolonymi) poiwinien zostać ukarany. Jeżeli tak sie nie dzieje, to źle. Dopóki zakaz jest, dotyczy to wszystkich.Cytat:
Do Parku z psem nie pójde, bo jak juz pisałem, jest zakaz :) Jeżeli wejde z psem na polonine i zobacze tam rowerzyste, to juz nie będę mógł strzelić go w łeb, bo sam łamie przepisy na równi z nim :)Cytat:
Zamieszczone przez Efka
Apelować? No może, tylko do kogo? Nic sensownego na horyzoncie niestety nie widać. Skłonnego do dialogu w podobnych sprawach tym bardziej. Moze gdyby to było jeszcze 2 lata temu, bylyby jakies szanse, przynajmniej teoretycznie.
Iras - celny strzal z tymi rowerami.
Polecam przejrzec poniższą dyskusję na preclu rowerowym, szczegolnie ciekawe jest zdanie bikera, ktory jezdzil po Bieszczadach Wysokich rowerem - mowi o rowerze niemal to samo co niektorzy wlasciciele psów o swoich psach.
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=ar...y&aid=32947149
Przepis obowiązuje z mocu ustawy, zgodzil sie na to Sejm i Senat, a podpisał Prezydent - zapewne z powodu bezpańskiego psa postawili na nogi wszystkie władze ustawodawcze w Polsce? :)
Nierozumierz ,przepis niby obowiązuje wszystkie Parki Narodowe ,ale kilku Dyrektorów parków ptrafiło powidzieć nie i w ich parkach niema zakazu lub jest wykastrowany, to wedłuk mie jest wysarczającym powodem do traktowania tego przepisu nie powarznie .A tak swoja drogą to bezmyślne poddawanie się prawu jest troch nierozsądne bo wiele ustaw jest bublami i wiele jest poprawiane .Nie oglądasz wiadomości :wink:
[
Do Parku z psem nie pójde, bo jak juz pisałem, jest zakaz :) Jeżeli wejde z psem na polonine i zobacze tam rowerzyste, to juz nie będę mógł strzelić go w łeb, bo sam łamie przepisy na równi z nim :)
Apelować? No może, tylko do kogo? Nic sensownego na horyzoncie niestety nie widać. Skłonnego do dialogu w podobnych sprawach tym bardziej. Moze gdyby to było jeszcze 2 lata temu, bylyby jakies szanse, przynajmniej teoretycznie.[/quote]
NORMALNIE TYLKO USIĄŚĆI PLAKAĆ.Daj spokj bez działania nic by niebyło .
Nawet dyr.BPN potrafił ograniczyć przepis.
No masz racje - nie rozumiem. Pisz wolniej...Cytat:
Nie oglądam. Wkurzają mnie.Cytat:
To płacz. Ale działać przestań. Przez takie dzialania jak twoje - opisane wyżej - m.in. wprowadzono ten zakaz.Cytat:
Taaa, sie chłop wysilił..Cytat:
A tak poważnie - żeby o tym dyskutować trzeba znac sytuacje formalno-prawną, tzn. na ile dyrektor moze zrezygnować z takiego zakazu (wprowadzone ograniczenia mnie nie interesują, bo te również znajdują sie w ustawie - park wyznacza tylko konkretne terytorium). Moim zdaniem jest to ciekawe i jesli ktoś się na tym zna, to chętnie poczytam interpretacje, a sądzę, że nie tylko ja. Czyli na ile Park moze zrezygnować z przepisu, którego notabene nie wprowadził, bo wprowadzila go w życie ustawa o ochronie środowiska?