A tak na marginesie - kiedy ów artykuł ma się ukazać drukiem?
Ciekaw jestem go bardzo
Wersja do druku
A tak na marginesie - kiedy ów artykuł ma się ukazać drukiem?
Ciekaw jestem go bardzo
trochę mnie tu nie było ale oto jestem i tak:
artykuł ukarze siędopiero latem z powodu zmiany koncepcji spowodowanej tym czego dowiedziałem się od "mojego człowieka" w UG -oj będzie się działo
nawiążęjeszcze do wypowiedzi stałego bywalca: myślałem ,że stajesz bezinteresownie w obronie kobiet .po tym co wiem wstydż się tej znajomości
Generalnie coś mi tu pachnie nieładnie prowokacją.Cytat:
Zamieszczone przez feliks
Też dotarły do mnie pewne fakty które biorąc poważnie pod uwagę muszę postąpić w sposób następujący:
1) Na maila admin@bieszczady.info.pl prześlesz swoje dane (Imię Nazwisko, adres itp)
- dane te oczywiście pozostaną do wiadomości redakcji - co jako człowiekowi prasy jest dla ciebie oczywiste.
2) Staraj się ważyć swoje wypowiedzi tak byś miał świadomość, iż za uzewnętrznione tu opinie ponosisz odpowiedzialność w całej rozciągłości.
Po spełnieniu tych dwóch warunków (a przynajmniej pierwszego) zapraszam do dalszej dyskusji.
Czyli jak czas jakiś temu już przewidywałem - polskie piekiełko. Dla jasności przypomne , że nie mam żadnych związków z gminą Czarna , wiecej - nie znam tam nikogo. Ale "zabawa" jaką usiłuje nas zainteresować Feliks , nie jest w moim guście. Nie wydaje się mi by to forum było najlepszym miejsce do takich zagrywek. "Dziennikarzu" Feliksie żle się bawisz.Cytat:
Zamieszczone przez feliks
Tyle krzyku o tak małą miejscowość, jaką jest Czarna. Panowie dajcie sobie troche luzu 8) .
Bardzo dobrze że chcesz napisać o naszej gminie.Mieszkam tu 7 lat więc nieco z boku na to wszystko patrzę.Błagam napisz coś aby ratować szkołę w Polanie! :!: :!: :!:
Nasz wójt chce nam ją zamknąć popiera go przewodniczący rady gminy, który chodzi i szpondzi gdzie się da. Ja dowożę dziecko( a od przyszłego roku szkolnego dwoje) najdalej a jak szkoła bedzie w Czarnej to już masakra.Dziś dowożę dziecko 9 km a gmina zwraca mi za to 40 zł miesięcznie! Nie wiem co robić z taką kasą! Nawet ani razu nie zatankuję do pełna za to :!:
Zadaniem gminy jest obowiązek szkolny.Ciągle tylko kasa,kasa i nie ma kasy!!!!
Nikt nie patrzy na to że szkoła w Polanie ma doskonałe wyniki jest oniektem historycznym i centrum kulturalnym wsi. A gmina najlepiej dać nasze dzieci do Czarnej i zdać zaliczyć zapomnieć. Obowiązek szkolny to osiąganie jak najlepszych wyników a nie na dostateczny! A w Polanie te wyniki są naprawdę dobre!!!
Nie ma pieniędzy na szkołę :?: :!: A na inne reczy to są? A zredukować parę etatów w gmine :!: Wywalić panie,które robią zakupy zamiast pracować :!:
I będą oszczędności na szkołę.
Dzieci dojeżdżają do gimnazjum w Czarnej nie gimbusem tylko kursowym autobusem, dochodzą kawał i czekają godzinę na lekcje! Bo gmina olała petycję rodziców żeby autobus jechał później! I mamy puścić 6-7 latki tak rano? Mam budzić dziecko przed 5 żeby na 8 dojechało do szkoły? I ma dojeżdżać bez opiekuna autobusem?
Napisz do mnie na priv a najlepiej mailem wyślę ci rys historyczny szkoły w Polanie(OCZYWIŚCIE JEST TO GMINA CZARNA)
I błagam nie mówcie że nic się nie dzieje w gminie.
Działa stowarzyszenie inicjatyw społecznych" Besida", a przy nim klub turystyczno żeglarski"Moklik". Sama z koleżanką go założyłam działamy społecznie na rzecz dzieciaków-napisałam o tym do poprzedniej "Bieszczadzkiej".Szczegóły też mailem.
Gok organizuje różne zajęcia-lepienie z gliny, warsztaty koralikowe, kucharskie,malarskie i inne. Zajęcia nieodpłatne.
Co czwartek dzieci w wieku przedszkolnym (BO NIE MA PRZEDSZKOLA OCZYWIŚCIE NIE MA PIENIĘDZY) spotykają się na zajęciach teatralnych-napisałam też do któreś " Bieszczadzkiej".
Przy GOKu działa też zespół "Babiniec".
Dysponuję materiałem zdjęciowym dotyczącym inicjatyw w GOKu-chętnie się podzielę.
"Besida" organizuje 29 stycznia "Zjazd na nie byle czym", klub" Moklik" spotyka się w GOKu w środę o 16.30. Mamy spotkanie noworoczne z niespodzienką dla naszych dzieci. Zapraszam w i imieniu organizatorów.
Kilka osób jest poważnie zaangażowanych w działalność GOKu i przy GOKu w Czarnej.
Proszę nie piszcie że nic się u nas nie dzieje bo to nieprawda-dzieje się i to dużo
Pozdrawiam, mogę ci pomóc w pisaniu artykułu jeśli chcesz
Karolina
Czy Kamila to jest ta Kamila o której myślę? Czy twoje dziecko ma na imię Jaś a mama jest lekarzem? napisz koniecznie coś do mnie bo cuś nam się kontakt urwał, Napisz na priv albo maila. Chyba kojarzysz? pozdrawiam
Karolina :lol:
serednie@megapolis.pl
Ano racja, tyle, że to są "imprezy" dla społeczności lokalnej. Z punktu widzenia turysty, to jednak tam nic się nie dzieje, bo "masowego" turysty tym się nie przyciągnie.Cytat:
Zamieszczone przez Karolina
Ano nie masz racji Piotrze-wszystkie zajęcia wakacyjne koraliki, ceramidła itp są dostępne dla turystów i wiele dzieciaków będących na obozach w okolicy z nich korzysta. Gdzie indziej też się mało dzieje a atutem są szlaki turystyczne i dogodne położenie. Zauważ że w Czarnej są dwa szlaki spacerowe wokół kopalni i " Perły Południa".
Brakuje informacji turystycznej to fakt.
Ale w Polanie i Serednim w gminie Czarna masz dwie stadniny hucułów-mało?
Sporo turystów korzysta z jazd.
Klub Moklik i Besida zamierzają w maju zrobić rajd rowerowy w czasie długiego weekendu dla miejscowych i turystów. Tyle możemy my jako mieszkańcy, rozwój infrastruktury i turystyka to już gestia gminy i innych
Tak, ale mialem na myśli coś czym mozna zainteresować takiego naprawdę "masowego" turystę - ściągnać ludzi,którzy przywozą ze soba kasę i o to chodzi. Koraliki i lepienie garów tego nie załatwi, bo to jst oferta dla wąskiej grupy. Tzn. - oferta moze byc dla wszystkich, wazne jednak ile osób realnie tym się zainteresuje i skorzysta.Cytat:
Dla mnie malo. Durnowato na hucule wyglądam, bo one siakieś karłowate są i merdam nogami po trawie ;) Żartuję oczywiście.Cytat:
To pogonić ich (Gmine) do dzialania. Więcej turystów = więcej kasy także dla Gminy.Cytat: