Było nie wracać :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Derty
Źle Ci było :?:
Nie znoszę pieniążków, chlebusia, jak stara baba do starego pryka mówi tatuś, a on do niej mamuśka.
Lubię Biesy
Długi
Wersja do druku
Było nie wracać :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Derty
Źle Ci było :?:
Nie znoszę pieniążków, chlebusia, jak stara baba do starego pryka mówi tatuś, a on do niej mamuśka.
Lubię Biesy
Długi
wydaje się, że dobrze by było ten temat potraktować jako CIEKAWOSTKĘ, a nie jako PROBLEM (problemik:).
Pozdrawiam wszystkie poetki i poetów, prozaików również!
..tak, trzeba było nie wracać....., ile razy jeszcze będzie trzeba nie wracać?..Hej,.....hej,.........hej... ... ..
No to pozdrowioneczka raz jeszcze:)
Acha, jak zdrobnić słowo "poeta"? Poecik, poeciuńka, poetka:), mam problemik, kurczę..)
Hej
..
a "czadki" mogą być ? ;-)
Oj DoczuCytat:
Zamieszczone przez Doczu
Nie prowokuj, bo jak znajdę w archiwum fotografię bardzo złego biesa, dłuta p. Hesa, to napuszczę go na Ciebie. I wszystkie bieszczadzkie "czady" oraz ich wnuki "czadki" Ci nie pomogą.
Pozdrawiam
Hehe Joorg :lol: Przy Tobie nie bedę mówił o Biesach: Bieski :lol: :lol: :lol: Uwielbiam slowotwórstwo.
Derty... i wszyscy zwolennicy i milośnicy tfu, tfu Biesów...Cytat:
Zamieszczone przez Derty
mi się ta forma nie podoba sama w sobie. Wcale nie ze względu na uzasadnienie jej używania... nawet gdyby taka historia była prawdziwa... forma mi nie leży i już...
czasem po prostu jakichś słów nie lubimy...
a to już zupełnie inna sprawa:)Cytat:
Zamieszczone przez Derty
do tego stopnia współgra, że niektórym odbiera pamięć :wink:
a co do formy.. naczelny Czart też nie lubi pewnej formy swojego imienia :wink:
-- a mam nadzieje ze tak to jest traktowane i taki mialem zamiar ,ale popatrzcie co juz dowiadujemy sie np:Cytat:
Zamieszczone przez wojtekbieszczad
ze olka- nie lubi nara
honti - resetuje sie jej twardy dysk(ale to od czasu do czasu wskazane)
krawc , doczu, derty - uzywali ,uzywaja i beda uzywac(puki jeszcze moga ) --(uzywanie dotyczy wylcznie slowa Biesy)
dlugi- nie znosi mamusiek(a mamuski trzeba wracz kochac)
marcowy - zaimportowal od corki dozo (ale juz jak mowi reimportowal)
derti -tyle co wrocil z urlopu zrelaksowany po uzywaniu (Biesow) z miejscowym degustatorem
no i kaha --zapisala sie , ja tez sie pisze ,ale slowa Biesy nie wydusicie ze mnie
itp i dowiemy sie jeszcze wiecej......
sam nie wiem dlaczego ???? juz dawno mialem to napisac...Cytat:
Zamieszczone przez Derty
a zmobilizowala mnie do tego zabawna ,autentyczna historia :
bedac w muzeum w ktorym byly obrazy malarza o nazwisku Bieszczad i stojac przed nimi w towarzystwie, glosno powiedzialem -- dobry jest ten
BIES (jak mowi sie o obrazach -dobry Bieszczad) a pani z obslugi nie doslyszala , przybiegla i pyta sie "GDZIE TEN PIES , TU NIE WOLNO PRZYPROWADZAC PSOW " --ubaw no i tak sie zaczelo ....
ale co tam--
"spiewac (mowic ,pisac ..) kazdy sobie moze,jeden lepiej drugi gorzej.....a co kogo obchodzi jak.....,komu wychodzi?
A teraz bedzie glosowanie ..(za slowem BIESZCZADY)
1 za
2 za
3 przeciw --nazwisko tego pana prosze!!!
ps
Wojtek --zdaje mi sie ze zdrobnieniem slowa poeta-- moze byc POECIONTKO -- to jest kochane dziecko poety z poetka :wink:
Joorguś, Ty to potrafisz wszystko podsumować z klasą :lol:
Z czadowym :mrgreen: pozdrowieniem cze :)