Odp: Lublin -> Bieszczady
Dodatkowe wakacyjne(!) połączenie (Veolia Transport) Lublin - Wołosate odjazd 0:35 (przyjazd do Wołosatego 7:50)
Przejazd przez Solinę, Polańczyk, Terkę, Buk (!), Wetlinę i Ustrzyki Górne.
Praktycznie połowa Bieszczadów w zasięgu... kilku godzin jazdy i to bez przesiadki.
Kurs powrotny: wyjazd Ustrzyki Górne 17:00 - przyjazd Lublin 0:43 (ciekawe dlaczego powrót nie jest z Wołosatego - tego nie wiem...)
Kurs z Lublina 0:35 (relacja Warszawa-Sanok) skrócono po wakacjach do Sanoka i jeździ nadal we WSZYSTKIE dni tygodnia. przyjazd do Sanoka ok. 5:00 rano. Dogodne połączenie na pierwsze autobusy do Maniowa, Komańczy, Ustrzyk Dln. czy Ustrzyk Górnych (7:00). Sprawdziłem osobiście. Powrót Sanok - Lublin/Warszawa odjazd 20:00.
Ostatnia szansa na wyskok na kolorki, może ktoś skorzysta..?
A może ktoś w przyszłym tygodniu się wybiera?:)
Oświeżam, bo wakacje w pełni i pogoda też ma się poprawić...
Wakacyjne połączenie (Veolia Transport) Warszawa Zach. D.A. (odjazd 20:30) - Lublin (odjazd 0:35) - Wołosate (przyjazd 7:50) aktualne i sprawdzone na własnej skórze :)
Przejazd przez Solinę, Polańczyk, Terkę, Buk (!), Cisną, Wetlinę i Ustrzyki Górne.
Praktycznie połowa Bieszczadów w zasięgu... kilku godzin jazdy i to bez przesiadki.
Kurs powrotny: Ustrzyki Górne (wyjazd 17:00) - Lublin (przyjazd 0:43) - Warszawa Zach (przyjazd 4:50)
Uwaga! Powrót jest z Ustrzyk Górnych a nie jest z Wołosatego (ciekawe dlaczego...?)
Na odcinku Ustrzyki Górne - Terka w środku tygodnia jechało nas tylko kilka osób, ale w Polańczyku i Solinie wsiadło sporo kuracjuszy i był prawie komplet czyli ok 40 osób. Przy powrocie w niedziele może być więc problem z wolnymi miejscami.
To jedyne znane mi połączenie z Lublina w Bieszczady nie licząc kursów Galicja Express (busy) Lublin - Sanok.
Czy trzeba rezerwować bilety na ten autobus, czy po prostu wystarczy stawić się w nocy na pksie?
Rezerwować też można (kierowca miał listę), ale nie wiem gdzie dzwonić - chyba do Veolia Transport. Ja zawsze z Lublina jadę bez rezerwacji i do tej pory się udawało, ale nigdy w weekend!
W Warszawie i w Lublinie bilet pewnie można kupić w przedsprzedaży w kasie, ale na powrót to lepiej chyba dla pewności zrobić telefoniczną (bezpłatną) rezerwację.
Dzięki za info :)
Próbowałam dzwonić pod znalezione przeze mnie numery, ale nikt nie odbierał... Wybieram się raczej na tygodniu, więc możliwe problemy z weekendem mnie nie dotyczą :)
Pani w kasie na pksie w Lublinie powiedziała mi, że bilety kupuje się u kierowcy a nie u nich, więc raczej nie da rady ze wcześniejszym zakupem.
Witam,
Wątek stary ale chciałbym odświeżyć temat przejazdu Lublin -> Bieszczady.
Czy macie może informacje na temat środka transportu publicznego , który jeździ miedzy wspomnianym Lublinem a Bieszczadami?
Jedyne co znalazłem to GalicjaExpres.
Cytat:
Zamieszczone przez
Filip z konopii
Witam,
Wątek stary ale chciałbym odświeżyć temat przejazdu Lublin -> Bieszczady.
Czy macie może informacje na temat środka transportu publicznego , który jeździ miedzy wspomnianym Lublinem a Bieszczadami?
Jedyne co znalazłem to GalicjaExpres.
Z Lublina nic sensownego oprócz Galicja bus raczej nie jeździ, przynajmniej ja nie znam.