Odp: Skok w bok - prosto do ciepłej wody
Przykro mi ale nie przeproszę Irka. Proszę o ile jest taka możliwośc o wykasowanie posta.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
...podać Ci adres do Irka, bo widzę że gdzieś Ci się zapodział?...
Oj Lucyno, żenada. Naprawdę nie rozumiesz sensu wypowiedzi Piotra czy tylko udajesz?
Dzękuję wszystkim za wypowiedz w tym temacie (chociaz większosć jest nie na temat)
Na ptanie zadane przez
!
mogę odpowiedzieć z doswiadczenia ze podstawowe kwestie nie stanowią problemow językowych,
Jesli bedzziedziesz pytać w ktrym wieku miasto Sarospatak otrzyma prawa miejskie to wtedy pojawią sie problemy.
...ale nie do rozwiązaniaa ....
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
Tak, bardzo to interesuje wszystkich turystów, którzy tu zaglądają - podać Ci adres do Irka, bo widzę że gdzieś Ci się zapodział?
Jestem niespotykanie spokojny człowiek, ale jeszcze trochę i nie zdzierżę, bo to co wyprawiasz na tym (i nie tylko) forum przechodzi ludzkie pojęcie.
I nie będzie tak jak piszesz, że forum będzie wykorzystywane przez Ciebie jako platforma reklamowa (dopóki będę miał na to jakiś wpływ), poczytaj sobie regulamin. Chcesz nadal robić z siebie pośmiewisko - rób, ale w odpowiednich działach. Antyreklame (całej GB) masz opanowaną do perfekcji.
p.s - mam gdzieś ile Unia przeznaczyła miliardów na turystykę i kto je dostanie. Oprócz dewastacji Bieszczadów przeciętny turysta żadnego pożytku z tego miał nie będzie.
Skończyłem.
Wow.
Znam osobiście /w kolejności alfabetycznej/ Irka, Lucynę i Piotra. Wszystkich Was bardzo cenię i lubię. Wyhamujcie proszę tak jak ja w parę miesięcy temu i w innej sytuacji to zrobiłem.....przecież więcej Was łączy jak dzieli. Czy tej dyskusji nie możecie prowadzić "Pod Carynska" w "Siekierezadzie" czy w "Stanicy". Większości czytelników tego forum Wasze antagonizmy nie interesują i chyba nie bardzo wiedzą o co chodzi. Więcej luzu proszę..
P.S.
To było nie tylko do Piotra tylko do Was Trojga
Nie chcę off-topicowac dalej, więc odgrzewam inny wątek:
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr
mam gdzieś ile Unia przeznaczyła miliardów na turystykę i kto je dostanie. Oprócz dewastacji Bieszczadów przeciętny turysta żadnego pożytku z tego miał nie będzie.
Z tym to sie zgadzam w 100%
http://forum.bieszczady.info.pl/show...5651#post45651
Cytat:
Zamieszczone przez
Basia Z.
Informacja, że jest to program standardowy dla mnie jako potencjalnie zainteresowanej osoby nic nie wnosi.
Interesowałoby mnie dokładniej:
1. Ile to kilometrów
2. Jaka konkretnie jest najkrótsza trasa przejazdu (ważniejsze węzły drogowe) i jakość drogi.
3. Czy da się tam w jakiś prosty sposób dojechać komunikacją publiczną (o ile pamiętam kursują autobusy Rzeszów-Koszyce, ale nie wiem co dalej). Ewentualnie godziny odjazdów i czas jazdy.
4. Ile kosztuje wstęp na baseny
5. Czy na miejscu da się przenocować i za ile.
6. Czy jest tam knajpa, lub więcej knajp.
7. Ile mniej więcej kosztuje obiad.
8. Czy jest bankomat, czy pieniądze trzeba zakupić wcześniej - już w Polsce.
To wszystko są informacje istotne z punktu widzenia turysty indywidualnego, jakimi my tutaj jesteśmy.
Jeśli posiadasz te informacje - to proszę - podziel się nimi.
Pozdrowienia
Basia
No właśnie czy ktoś moze ze mną podzielić się tego typu informacjami. Przygotowuję "rozpiskę pilotażową", nie chce mi się tam jechać, nie mam ochoty slęczeć nad przewodnikami i mapami więc proszę o gotowca. Taką ściągę, która pozwoliłaby mi na wyjazd na Węgry bez znajomości trasy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pastor
Mam pytanie! Czy bariera językowa nie będzie przeszkodą nie do pokonania? Kusi mnie żeby pojechać bo lubię ciepełko, tokaj, Węgrów też lubię. Niestety córka nie chce z nami jechać a ja umiem tylko po katolicku!
Hej:)
W Egerze na terenie basenów termalnych nadawli ostrzeżenie przed złodziejami po węgiersku, nienmiecku, angielsku i polsku:D
Miłego odmaczania:)
Pozdrawiam,
Derty
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Hej:)
W Egerze na terenie basenów termalnych nadawli ostrzeżenie przed złodziejami po węgiersku, nienmiecku, angielsku i polsku:D
Miłego odmaczania:)
Pozdrawiam,
Derty
Na basenach czy grotach Wegierskich nie tylko ostrzeżenia przed złodziejami podawane są w różnych językach,ale rownież inne wiadomosci dla turystów,a w restauracjach mozna znaleźc menu po polsku.Moim zdaniem to dobrze,ze wśród języka angielskiego czy francuskiego jest tez polski.W ogóle Węgrzy to wspaniali ludzie mam z nimi same miłe wspomnienia,prawdziwi Bratankowie.Pazrawiam.