3 załącznik(ów)
Odp: Żernica Wyżna-prośba
W Żernicy remonty. Półtora tygodnia temu zajechałem tam w oczekiwaniu na samochód po drewno. Odnawiają kościółek w Żernicy Niżnej. Ogrodzono stary cmentarz i cerkwisko również. Wszystkiemu towarzyszą dość poważne roboty ziemne i na razie to dość nieciekawie wygląda. W Żernicy Wyżnej remontują cerkiew, ale tam nie udało mi się już dojechać, więc tylko zdjęcia kościółka:
No, to chyba się w tym tygodniu tam przejdę
Warto, warto tam zajrzeć. Daj znać jak się będziesz wybierał ;)
Ciekawe na czyje zlecenie?
Kurna, rozumiem, że trza dbać o takie budowle, by zachować dla potomnych...ale to już nie to samo...
Troszkę inaczej to wyglądało kilka miesięcy temu...
http://machoney.ndl.pl/galeria/bieszczady23/01.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez
Recon1
Ciekawe na czyje zlecenie?
na czyje zlecenie remonty kosciolka??
pewnie warszawiaki petycje napisali ;)
ladna fotka, machoney :)
Bertrandzie -jeśli dotrzesz do Wyżnej,podejdź PROSZĘ odrobinę dalej za cerkiew.Tam po prawej stronie jest kępa drzew na wzgórku.To podobno jest cmentarz,ciekawe czy są tam jakieś ślady po nagrobkach?Może foto jakieś-z góry DZIĘKUJĘ
Cytat:
Zamieszczone przez
reckom
Bertrandzie -jeśli dotrzesz do Wyżnej,podejdź PROSZĘ odrobinę dalej za cerkiew.Tam po prawej stronie jest kępa drzew na wzgórku.To podobno jest cmentarz,ciekawe czy są tam jakieś ślady po nagrobkach?Może foto jakieś-z góry DZIĘKUJĘ
Od byłego leśniczego słyszałem, że tam był cmentarz dla biedniejszych mieszkańców. Jak będę miał chwilkę to również go poszukam.
Wie ktoś coś więcej o prowadzonych remontach w Żernicy?